Yukarı
311525

CHP Gaziemir'de denetim komisyonu tartışmaları sürüyor! 10 meclis üyesi hakkında ihraç talebi

28 Ocak 2021 13:35

Ege'nin Sesi- Belediyelerin yıllık işlemlerini incelemek için kurulan Denetim Komisyonu Gaziemir Belediyesi CHP Grubu'nda krize neden oldu. Denetim komisyonu üyeleri seçimi sırasında CHP Gaziemir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'nun listesi dışındaki bazı CHP'li üyelerde aday olmuştu.

CHP Grup Başkan Vekilinin oylama için sunduğu aday listesi dışında bireysel olarak 4 CHP'li meclis üyesi de adaylığını açıkladı. CHP'li Meclis Üyeleri Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık'ın adaylığını açıklaması tartışmalara neden olmuştu. Kapalı oylama usulü ile gerçekleşen seçimde CHP Grup Başkanvekillinin listesinde olan isimler denetim komisyonu dışı kaldı. Komisyona AK Parti'den Uğur İnan Atmaca, CHP'den ise Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık seçildi.

Yaşananlara ise Gazemir Belediye Başkanı Halil Arda sert tepki göstererek: "Bazı arkadaşlarımız CHP grup toplantısının yapıldığı salonun önünde bekleyip, özellikle katılmayıp çeşitli bahanelerle grup kararının alınmasına engel teşkil edecek hareketlerde bulunup partimizin aldığı karara uymadılar.Faaliyet raporumuzun oylanması sırasında da grup kararına aykırı olarak oy vermeyen, vermediği gibi oy vermemek için meclisimize katılmayan CHP’li arkadaşlarımız, AKP’nin oylarıyla denetim komisyonuna seçilmişlerdir. Görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" demişti. Ayrıca Başkan Halil Arda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde bu konudan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bu gerilimden sonra Başkan Halil Arda ve 10 meclis üyesi aralarında; Ünal Işık, Levent Çağlarsu, Murat Serin, Tahir Türkbay, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Lütfü Özcan'ın bulunduğu isimlerin partiden ihraç edilmesi için il yönetimine başvurdu.  İl yönetimi ise grup kararı olmamasını gerekçe göstererek başvuruyu kabul etmedi.

Yaşanan gelişmeleri Ege'nin Sesi Gazetesi'ne değerlendiren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan "Bu gelişmeden rahatsız oldum ben. Yönetmeliğe ve tüzüğe bir aykırı dilekçe olmuş. Bilgim olsaydı engellerdim. Grup kararı var gibi seçilen arkadaşlarımızla birlikte 10 tane meclis üyemizde zan altında bırakılmış. Tüm arkadaşlarımızın aday olma yetkisi vardır. Toplantıda ise grup kararı için salt çoğunluk sağlanamamış. Bunu öğrendiktan sonra zaten grup başkanı arkadaşımızı da aradım" dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR