Yukarı
314217

CHP Dikili'den AKP'li Başkanın açıklamalarına sert tepki: "Çirkin ithamlara sessiz kalmayacağız"

25 Şubat 2021 16:53

Ege'nin Sesi- AKP Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Tunç Soyer hakkındaki açıklamalarına CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak yanıt verdi.

Söz konusu açıklamalarında AKP’li Tahsin Şekerci’nin: ”Tevafuk sayfaları gezerken PKK’nın İzmir iş garantörünün Dikili Muhtarlarımıza tarım politikalarımızı ve büyükşehir yasasındaki değişiklikleri anlattığını gördüm” şeklinde ifadeleri kullandığı iddia edildi.

Bu açıklamalara ise CHP Dikili Belediye Başkanı Hasan Altıparmak sert tepki gösterdi. Açıklamasında CHP’li Hasan Altıparmak: “Dün olduğu gibi bugün de seviyemizden ve terbiyemizden asla taviz vermeyeceğiz. Ancak gelinen süreçte ilimiz İzmir’e ve ilçemiz Dikili’ye hizmette sınır tanımayan, yatırımları ile halkımızın gönlünde taht kuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer’i ve emekçilerimizi de içine alan çirkin ithamlara da sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA:

31 Mart yerel seçimlerine AŞKLA İZMİR, AŞKLA DİKİLİ şiarıyla çıkmış olduğumuz bu kutsal yolda, adaylarımıza ve partimize yöneltilecek engellemelerin ve haksız eleştirilerin farkında ve bilincindeydik.

Bugüne kadar türlü türlü asılsız iftira ve karalama siyasetlerine asla prim, taviz ve cevap vermedik. Ancak gelinen süreçte HAZIMSIZLIK SİYASETİNİN ÇARESİZLİK, CEHALET VE TERBİYE sınırlarının altında kaldığını üzülerek görüyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de seviyemizden ve terbiyemizden asla taviz vermeyeceğiz. Ancak gelinen süreçte ilimiz İzmir’e ve ilçemiz Dikili’ye hizmette sınır tanımayan, yatırımları ile halkımızın gönlünde taht kuran izmir büyükşehir belediye başkanımız sayın mustafa tunç soyer’i ve emekçilerimizi de içine alan çirkin ithamlara da sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Asılsız iftiralar ve iddialara cevaben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer Döneminde;

- Dikili merkezinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısı 54 km’si iletim hattı, toplamda 168 km uzunluğunda içme suyu şebekesi 65 milyon 453 bin liralık yatırım ile yenilenmiştir. Artık binlerce ton su heba olmayacaktır.

- Büyükşehir belediyemiz kayıp kaçağı elektrik aboneliği gibi katlama yaparak tolore etmemektedir. Tam tersine zararına tüketiciye ulaştırmaktadır. Ancak siz elektrik faturalarında kayıp kaçak bedelleri hakkında ne yapıyorsunuz önce bunu açıklayınız?

-Yıllarca yerel idaresi AKP yönetiminde olan Çandarlı beldemizin içme suyu arıtma tesisi 4.000m3/gün kapasiteyle devreye alınacak olup 15 milyon 600 bin lira yatırım yapılmaktadır. Buna ilaveten Çandarlı Göletinin yapım maliyeti 30 yıl boyunca her yıl güncel su fiyatı çarpılarak DSİ genel müdürlüğüne ödenecektir.

- Çandarlı Mahallemiz için 19lt/sn kapasiteli 2 adet, Dikili ilçe merkezi için 15lt/sn kapasiteli bir adet su kuyusu açılmış ve hizmete alınmıştır. Şu an için İZSU Genel müdürlüğünün ilçemize yapmış olduğu toplam yatırım 82 milyon Türk Lirasıdır.

-2014 yılında il özel idaresi tarafından DSİ’ye devredilen ve 4 yıl boyunca çivi dahi çakamadığınız Yahşibey köyü sulama göleti 2018 yılında İzmir büyükşehir belediyesine devredilmiş olup, 15 milyon liralık yatırım ile ülkemizde YEREL YÖNETİMLERİN gerçekleştirdiği ilk sulama göleti projelerinden birisidir. Bu proje sayesinde 65 bin m2 damlama sulama ağı ile 420 çiftçimiz 2022 yılında sulama imkanına kavuşacaktır.

- İlçemiz genelinde 75 bin ton sıcak asfalt, 327 m2 sathi kaplama, 277 bin m2 kilit parke taşı yapılmıştır.

- Pandemi döneminde siz maske dağıtımını beceremezken İzmir Büyükşehir Belediyemiz 3.500 adet gıda kolisi, 20.000 adet maske, 1750 adet iftar yemeği, 1000 adet hijyen paketi, 4500 kg sokak hayvanlarımız için mama, binlerce TÜRK BAYRAĞI VE NUTUK dağıtımı gerçekleştirmiştir?

- Bilmiyor olabilirsiniz ancak araştırmak zorundasınız. İzmir Valiliğine ait ılıca bölgesinde bulunan termal kuyularda şu an reenjeksiyonsuz bir şekilde dereye salıverilme konusunda iktidar partisinin ilçe başkanı olarak ne yapıyorsunuz?

Siyaset hizmet yarışıdır. Arsası Dikili Belediyesince geçtiğimiz dönem tahsis edilen hastane inşaatını ne zaman bitireceksiniz? Hizmet klavye başında değil sahada gerçekleştirdikleriniz ile olur.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MUSTAFA TUNÇ SOYER’İN İLÇEMİZE YAPMIŞ OLDUĞU BUNCA HİZMETE TEŞEKKÜR ETMENİZ gerekir iken iftira siyasetini kendinize rehber edinmenizi DERİN üzüntü ile izliyoruz.

Emekçi kardeşlerimizin alın teri ve emeklerini eli kanlı terör örgütü ile ilişkilendirmek, bunu siyasete alet etmek ise tek kelime ÇARESİZLİKTİR. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Emekçilerimize saldırmaya cüret eden ÇARESİZ ZİHNİYETİN, Oslo’da,  Habur’da kucaklaştıklarının, 7 sene GARA da rehin alınan AZİZ şehitlerimizi nasıl katlettiğinin hesabını vermeye davet ediyoruz.

Arap şeyhleri için milli yas ilan edenlerin şehitlerimiz için nasıl sessiz kaldığını, İstanbul seçimlerini kazanmak uğruna devlet televizyonuna terörist başının kardeşini çıkaranları, Terörist kavramının içeriğinin ne olduğunu bilmediği için sürekli kandırılanların kim olduğunu ise en iyi halkımız bilmektedir.

Kaynamayan tencerenin hesabını vermekten kaçarak, söyleyecek sözü olmayanların, polemikler üzerinden, siyaseti horoz dövüşüne çevirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Siyasetin hizmet üreterek emekçinin emeğinin yanında durarak, AŞKLA ve SEVGİYLE nasıl yapıldığını sizlere ÖĞRETECEĞİZ.

Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü olarak, SİYASETTE SEVGİ VE BARIŞIN DİLİNİN HAKİM OLMASI için dün olduğu gibi bugünde büyük çaba ve uğraşımız kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR