Yukarı
314922

Bayraklı'daki binaların yapı envanteri çıkarılacak

04 Mart 2021 16:47

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere karşı dirençli hale getirmek için planlanan yapı envanteri çalışmalarının ilk adımını attı. Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı. Protokol kapsamındaki çalışmalar Bayraklı'dan başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından kritik bir çalışmaya imza attı. Sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları oluşturmak için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile protokol imzaladı. Depremden en çok etkilenen Bayraklı ilçesinin pilot bölge olarak belirlendiği protokolün imza törenine İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ile oda yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin katıldı.

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, çalışmanın önemine vurgu yaparak hedeflerinin tüm İzmir'in yapı envanterini çıkarmak olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Taraflar bilsinler ki bu iş burada kalmayacak. Bu çalışmayı büyüteceğiz. Bu uzun bir yolculuk. İyi bir yol arkadaşlığı olacağını düşünüyorum” dedi. Yapı envanteri çıkarılmasına yönelik çalışmalarda üniversitelerden yeni mezun genç mühendislerin değerlendirilmesini isteyen Başkan Soyer, “Bütün ihalelere genç mezunları değerlendirmeye yönelik bir madde koymayı hedefliyoruz. Çünkü akıl almaz bir tablo var. Çocuklar ciddi eğitimlerden geçiyor ve mezun olduktan sonra işsiz kalıyorlar. Olacak iş değil. Çok üzücü. Ne yaparsak az. Daha fazlasını yapmak lazım” diye konuştu.  

İMO'dan Başkan Soyer'e teşekkür

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e genç mühendislere öncelik tanıdığı için teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çalışmalarda ekip, iki inşaat mühendisinden oluşacak. Biri deneyimli diğeri ise daha genç bir meslektaşımız olacak. Bu arada teşekkür ediyorum. Çiğli Tramvayı ihalesinde duyarlılık gösterdiniz. Bu bizim için çok umut verici bir çalışma oldu. Türkiye'ye örnek oldu. Bundan sonra da tüm çalışmalarda, meslek alanımıza giren her konuda teknik destek sunmaya hazırız.”

33 bin 100 bina incelenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bayraklı'da mevcut yapı stokunun envanteri oluşturulacak. İlçedeki yaklaşık 33 bin 100 bina, deprem riski açısından değerlendirilecek. Yapı envanteri çalışması kapsamında arşiv incelemesi, saha gözlemi ve analiz süreçlerinden oluşan bir yöntem kullanılacak. Çalışmaların 200 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki çalışmaların tamamlanmasının ardından kent genelinde bulunan yaklaşık 869 bin yapının envanterini de oluşturmayı planlıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminin ardından yol haritasını belirlemek için  “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması" ve "Afet Bilim Kurulu Toplantısı" düzenlemiş, bu toplantılarda yapı envanteri çıkarılmasına yönelik karar alınmıştı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR