Yukarı
32915

HDP’li Vekil Adaylarına Soru Yağmuru

25 Nisan 2015 19:02

Bugün kaygısı, yarın korkusu olmadan yerellerdeki dil, kültür, inanç, hafıza ve ihtiyaç farklılıklarını gözeterek çoğulcu politikalar geliştirmeyi hedefleyen HDP’nin İzmir milletvekili adayları; seçime 42 gün kala İzmir’in tüm bölgelerini dolaşmaya devam ediyorlar.

HDP İzmir Milletvekili adayları Müslüm Doğan, Eylem Yıldız, İbrahim Akın, Semra Uzunok, Süleyman Gündüz ve Ayşe Fırtına Özen gündüz Kemalpaşa ve köylerini,  gece de Bergama ve köylerini ziyaret ederek, hem yöredeki partililerin seçim çalışmalarına katılarak bildiri dağıttılar, hem de kahvelerde, evlerde, sokaklarda vatandaşlarla sohbet ederek HDP’nin yeni yaşam çağrısı hakkındaki soruları yanıtladılar. Milletvekili adayları Kemalpaşa’ya bağlı Yiğitler ve Sarıcalı Köylerinin yanı sıra Eski Hamzababa Köyü’nü ve köyde bulunan Hamza baba Türbesi’ni de ziyaret ettiler.

VATANDAŞ SORDU, VEKİL ADAYLARI YANITLADI
Yiğitler Köyü’nü ziyarette vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP milletvekili adayları  soru yağmuruna da tutuldular. HDP’yi tanıdıklarını ancak soruları olduğunu belirten vatandaşların sorularını teker teker yanıtlayan vekil adaylarından Müslüm Doğan bir soru üzerine iktidarın kardeşlik duygularını yıpratmaya çalıştığına dikkat çekti ve “Bir şekilde kandan beslenen bir iktidar var karşımızda 90 yıldır yanında olduğumuz bir parti var. İsmini anmak istemiyorum ama bugüne kadar bizim hiçbir sorunumuzu çözmediler, çözemezler de. Bizler her türlü ikinci sınıf muamelesi görüyoruz. Diyorlar ki biz Alevi kökenliyiz. Arkadaşlar Alevi kökenli olmak yetmez, Aleviyim demek ve bu işin içine girmek gerekir” dedi.

İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Eylem Yıldız da Kemalpaşalıların milletvekili listelerini iyice incelemesini isteyerek “Bizim 2. bölge 1. sıra adayımız Müslüm Doğan kendisi burada ve tanıdınız. Diğer partilerin milletvekili aday listeleri ile karşılaştırın ve oylarınızı ona göre verin” vurgusunu yaptı.

“KEMALPAŞA’NIN 30-40 OYUNUN NE FAYDASI OLUR?”
HDP milletvekili adaylarının köylerini ziyaretinden oldukça memnun kalan ve bugüne kadar yapılan seçim politikalarıyla kafa karışıklığı yaşayan köylülerin “ Bizim köyden HDP’ye çıkacak 30-40 oyun ne faydası olur ki?” sorusunu yanıtlayan Eylem Yıldız tüm oyların genel oylara dâhil olacağı konusunda yaptığı ayrıntılı açıklamadan sonra “Bu seçimlerde ben köyümden, sen kentinden, öbürü fabrikasından, diğeri cemevinden gelerek ortak bir yol tutturmak zorundayız. Her bir oyun  çok büyük kıymeti var. Biz o tek tek oylarla barajı aşacağız.” dedi. Yıldız ortak bir yoldan yürünmediğinde Ak sarayın ışıklarının sürekli yanık kalacağına da dikkat çekti.


HAMZA BABA TÜRBESİ’NE ZİYARET
HDP İzmir milletvekili adayları daha sonra Kemalpaşa’ya 30 km. uzaklıktaki 25 haneli Eski Hamza Baba Köyü’nde bulunan Hamza Baba Türbesi’ni ziyaret ettiler. 1530 yıllarında 90 bin askeri ile Horasan’ın Balkayıp bölgesinden geldiği ve Ahmet Yesevi dervişlerinden olduğu rivayet edilen Hamza Baba adına yaptırılan ve bölge için önem taşıyan Hamza Baba Türbesi’ni ziyarette milletvekilleri köy muhtarının sorunlarını da dinlediler. Milletvekili Adayı Müslüm Doğan ziyaret sırasında din derslerinin zorunlu olmasının yanlışlığına dikkat çekti ve “Benim çocuğumu daha 5-6 yaşlarında asimile etmeye başlıyorsun ve din dersini zorunlu tutuyorsun. Tamam benim çocuğum din öğrensin ama, dinler tarihini öğrensin, tüm dinleri öğrensin. İnancımıza müdahale edilmesin” dedi.

GÜNDÜZ KEMALPAŞA, GECE BERGAMA
HDP milletvekili adayları Müslüm Doğan, Semra Uzunok, İbrahim Akın ve Süleyman Gündüz; gün boyu sürdürdükleri ziyaretlerinin ardından gece de Bergama Küçükkaya, Narlıca ve Pınarköylerini ziyaret ettiler. Bergama Küçükkaya Köyü’nde kalabalık bir kitle ve coşku ile karşılanan milletvekili adayları tüm köyün 1 Mayıs afişleriyle donatılmış olması üzerine “Köy 1 Mayıs’a hazırlanmış” derken, Bergama HDP İlçe Eşbaşkanı Gökhan Özer ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özer HDP’nin 7 Haziran’da Bergama’daki oylarını üçe katlayacağını savunurken, kendisine söz hakkı verilen Müslüm Doğan pozitif ayrımcılık ilkesini dikkate alarak ilk söz hakkını Semra Uzunok’a verince büyük övgü aldı.

Ziyaret ettikleri üç köyde de tüm kahveleri dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden HDP Milletvekili adayları Doğan, Uzunok, Akın ve Gündüz  “Sizi tekrar köyümüzde vekil olarak görmek istiyoruz” iyi Öte yandan HDP İzmir Milletvekili Eylem Yıldız Kemalpaşa’da geceyi  Karslı bir ailenin bir düğününe katılarak geçirdi.

HDP Basın Bürosu
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.


ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...

Türkmen: Kemalpaşa’ya Çağ Atlatmak İstiyorum

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve komisyonlardan gelen 5 raporun, birimlerden gelen 13 önerinin görüşüldüğü Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Bileşimi Mehmet Tü...


Torbalı'da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” toplantısına katıldı

 Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaş...


Ege Üniversitesi uluslararası alanda yükselişini sürdürüyor

Dünyada yükseköğretim kurumlarının başarılarını değerlendiren en saygın kuruluşlardan biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Sıralamada d...

Denizcilik  sektörünün kalbi İzmir’de atıyor 

Denizcilik sektörünün  üreticilerini ve markalarını deniz tutkunlarıyla buluşturan MAST İzmir Boat Show - Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, ikinci kez Fuar İzmir’de ka...


Başkan Fıçı, 1 Mayıs’ta Belediye Çalışanlarıyla Buluştu

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. Foça Belediyesi Ali İlçan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmad...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Yıldız Tilbe, Pendik'te sivil polis aracına çarptı. Tilbe'ye Trafik Kanunu'nun takip mesafesi maddesinden işlem yapıldı. Şarkıcı Yıldız Tilbe, İstanbul Pendik'te Sabiha Gökçen TEM bağlant...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: D vitamini kansere karşı koruma sağlıyor

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ve D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdiği görüldü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR