Yukarı
36389

CHP Lideri İzmir’de Seçim Çalışmalarına Başladı

09 Ekim 2015 15:48

Ege’nin Sesi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de seçim mitingine başladı. 2. Bölge adayı olan Kılıçdaroğlu, seçim çalışmasını 1. Bölge’den yapıyor. Balçova, Gaziemir, Buca, Karabağlar ve Konak’tan parti otobüsüyle seçmeni selamlayacak olan CHP liderine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekilleri ve İlçe Başkanları eşlik ediyor.

“AKP'YE OY VERMEYİN”

Sabah 10.00’da kaldığı otelden ayrılan Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı ise Balçova oldu. Burada halkı selamlayan CHP lideri, yetkiyi saraydan değil, halktan alacaklarını ifade etti. AKP’li seçmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Anayasa gereği yapılmazsa, ana muhalefet partisine görev verilmezse ilk görev size düşüyor. Sandığa gidin ve AKP’ye oy vermeyin, CHP’yi iktidara taşıyın. Sandığa kararlılıkla gideceğiz. 13 yıldır ülkenin tüm dengelerini bozan iktidara gereken dersi vereceğiz. Hiç kimse unutmasın Davutoğlu Saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi.

Buca’da Pırlanta Çocuk Merkezi’nin açılışını yapacak olan Kılıçdaroğlu, daha sonra göçmen derneklerinin başkanlarıyla da bir araya gelecek.

“HÜKÜMET KURMA İPOTEK ALTINDAYDI”

Kılıçdaroğlu’nun ikinci durağı Gaziemir’de ise renkli görüntüler yaşandı. Gaziemir halkına seslenen CHP lideri, koalisyon görüşmeleri sırasında hükümet kurma yetkisinin ipotek altında olduğunu belirterek, “Tek umudum halkta, gençliğimizde, kadınlarımızda, memurda. Herkesi mutlu edecek Türkiye’yi oluşturacağız. Maaşları arttıracağız dedik. Bizim olur dediklerimize olmaz dediler. Şimdi onlar olur diyor. Demek ki CHP halkı düşünen tek partiymiş” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından bölgedeki bir kahveye oturan Kılıçdaroğlu, burada da halkla sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise çay servisi yaptı.

TAM GÜN EĞİTİMDE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YEMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca'da Buca Belediyesi'in 3-6 yaş çocukların kabul edildiği, işi olan ailelelerin çocuklarını geçici olarak bıraktığı Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını Belediye Başkanı Levent Piriştina ile yaptı. Açılışta daha önce açılan dört 'Pırlanta Merkezi' ile uydu aracılığıyla bağlantı yapıldı. Çocuklar "Kemal amca seni çok seviyoruz" diye seslendi. Yüzleri boyalı, elleri balonlu çocuklar Kılıçdaroğlu'nun yanında renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar, üzerinde "Hoş geldin Kemal amca" yazan karton hediye etti.

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tam gün eğitimde çocuklara ücretsiz yemek vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bana sorarsanız 'neyin açılışını yapmak istiyorsunuz' diye bir eğitim kurumunun açılışını yapmak isterim. Böyle yerler çocukların eğitim ve sosyal yaşamına, ailelerine ve gelecekte Türkiye'ye çok önemli katkıda bulunuyor. Seçim bildirgemizi gençlere adadık. Gençleri ve çocukları geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli. Dünyayı bizden daha iyi okuyabilmelidir. Çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin. Belediye başkanlarına 'her mahallede mutlaka kreş açın' dedim.Hindistan yazılım sektöründe 1 numara. Oraya uzmanları gönderdik. Daha oyun çağındaki çocuklara matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Çocuklar mukayese yeteneği kazanıyor. Okul aile birliklerimiz var ama bunların hak ve yetkileri yok. Okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye kavuşturacağız. Böylece anne ve babalar söz sahibi olacak okulun eksikliğini yanlışlığını görüyorsa oraya müdahale etme konusunda söz sahibi olacak. Taşımalı eğitime tümüyle son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz de orada olacak. Öğretmensiz köy kaymayacak. Anneler beslenme çantası veriyor. Tam gün eğitimi savunduğumuz için anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler çocuklar öğretmenleriyle birlikte okulda hiçbir ücret ödemeden öğle yemeklerini yiyecekler."

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin milletvekillerinin sağlık haklarından yararlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Son günlerde şehitlerimiz geliyor. Yakınlarının da çok sorunları var. CHP bunun için proje geliştirdi. Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu oluşturacağız. Bu kurul, Başbakanlığa bağlı olacak. Sorunlarını anlatacaklar ve çözecekler. Gazilere minnet borçluyuz. Milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa şehit yakınları ve gaziler de aynı haktan yararlanacaklar. Umarım 2 Kasım sabahına aydınlık bir Türkiye'de uyanacağız. Baskı gerginlik kavga istemiyoruz. Yaşam tarzı ne olursa olsun 78 milyonu kucaklamak istiyoruz. Bizin gerginliğe değil birarada yaşamaya ihtiyacımız var. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu en geç bir yıl içinde çözeceğiz."

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Başkan Cemil Tugay İzmir Tabip Odası seçimlerinde oyunu kullandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası'nın seçimlerinde oy kullandı. Üç listenin yarıştığı seçimde meslektaşlarıyla buluşan Başkan Tugay, 5 numaralı sandıkta...

Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25.cisi gerçekleşti. Birbirinden renkli çiçek stantlarının yer aldığı festivalde sahne şovları v...


“Kaçak saray’ın artık bir de kaçak danışmanları var”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personeli ile ilgili aldığı Anayasa’ya aykırılık kararlarını gündeme getirerek, “Anayasa’ya aykırı şekilde...

Aliağa Belediyesi’nde Yeni Dönem Görev Dağılımı Belli Oldu

31 Mart yerel seçimlerinde Aliağalıların oylarıyla yeniden Şehrül-Emin olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yeni yapılanmanın startını verdi. Başkan yardımcılığı görevlerine yeni ata...


İzmir depreme bilimin ışığında hazırlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Jeoloji Festivali -JEOFEST’24 Kültürpark’ta başladı. Türkiye’de sadece İzmi...

Başkan Cemil Tugay, Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti Gansu İl Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao başkanlığınd...


Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

Başkan Cemil Tugay'dan önemli atamalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturan Cemil Tugay’ın belediye şirketlerine yaptığı atamalar sürüyor.


İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Deniz Çakır: Başörtülü rolü oynarım

“Ben hayatım boyunca bütün özgürlüklerin arkasında durdum. Başörtülü kadınları da savundum, başörtüsüz kadınları da. Bahsi geçen olayda da benim haklı olduğum ortaya çıktı. Ben kazandım o...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR