Yukarı
36404

CHP’li Bakan: Arzu etmediğimiz bu seçimi avantaja çevirebiliriz

09 Ekim 2015 19:20

Seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’da hemşehri derneklerini ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Bakan,“Bizim arzu etmediğimiz bu seçimi ülkemiz için avantaja çevirebiliriz. Bir olalım iri olalım diri olalım” dedi.

Seçim çalışmalarına kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Karabağlar’da hemşehri derneklerini ziyaret etti. Ülkede özellikle 7 Haziran’dan bu güne kadar yaşanılan olayları değerlendiren Bakan, koalisyon görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi, sağlık ve seçimden sonra tırmanan terör olaylarıyla ilgili de konuşan Bakan, “Yapmamız gereken tüm bunları çevremizdeki insanlara anlatmak, bunu yaparken de beraber olmak, bütün olmak. Önce kardeşlik, barış, huzur ve birlik ortamını sağlamamız lazım. Arzu etmediğimiz bu seçimi, ülkemiz için avantaja çevirebiliriz. Bir olalım iri olalım diri olalım” diye konuştu.

KOALİSYON CUMHURBAŞKANININ ARZU ETMEMESİ YÜZÜNDEN KURULMADI

Haziran’daki genel seçimden sonra hükümetin kurulabilmesi için en çok Cumhuriyet Halk Partisi’nin çaba sarf ettiğinin altını çizen Bakan, “Ülkemiz yeniden bir seçim sürecine girmesinin sorumlusu kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Süreci herkes takip etti. Hükümetin kurulabilmesi için tüm siyasi partilerle HDP’yle de MHP’yle de AKP’yle de görüşen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hali hazırda hala tüm siyasi partilerle görüşebilen tek partide Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çok yapıcı bir süreç götürdü ama koalisyon ne yazık ki Cumhurbaşkanı’nın arzu etmemesi yüzünden kurulmadı” dedi.

TÜM ÜLKEDE BARIŞ VE KARDEŞLİK EGEMEN OLSUN İSTİYORUZ

Seçimden sonra tırmanan terör olaylarına ilişkin konuşan Bakan, “Ülke bir terör belasıyla mücadele ediyor. Diğer yandan Doğu ve Güneydoğu’da insanlar olağanüstü koşullar altında yaşıyor. Sokağa çıkma yasakları, çatışmalar, sivil ölümler, biz bu duruma son derece üzgünüz. Ülkenin her yerinde barış ve kardeşlik egemen olsun istiyoruz” diye konuştu. Bakan, bu şehitlerin ve zulümlerin sebebinin sadece bir insanın iktidar hırsı ve o iktidarı koruma ihtirası olduğunu ifade etti.

HER İNANÇ, HER ETNİSTE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİDE DAHA MUTLU

Suriye’de yaşanan savaşla ilgili olarak “Yanı başımızda bir dram yaşanıyor” diyen Bakan şu şekilde konuştu: “İnsanlar akın akın Ege Denizi’nden Avrupa’ya kaçmaya çalışıyor. Savaştan kaçan bu insanlar İslam ülkelerine gitmiyor, Avrupa’ya gitmek istiyor. Çünkü özgürlük ve demokrasi var. Her inanç, her etniste özgürlük ve demokraside daha mutlu. Bizim, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin Ortadoğu coğrafyasında ne kadar önemli değerler olduğunu, ‘yurtta barış, cihanda barış’ sözünün ne kadar derin bir anlam taşıdığını görmemiz ve anlatmamız lazım.”

NERESİNDEN TUTARSANIZ ÜLKE DÖKÜLÜYOR

Bakan, ülkenin içinde bulunduğu durumu şu sözlerle aktardı: Ülke ekonomisi günden güne kötüye gidiyor. Dolar yüzde 30 arttı, ülkede devalüasyon var. 7 Haziran’dan bugüne hepinizin cebindeki para yüzde 30 eridi arkadaşlar. Dünyada itibarımız yok. Sağlık politikası, eğitim politikası, ekonomi, dış politika, basın özgürlüğü, neresinden tutarsanız ülke sapır sapır dökülüyor.” Bakan, tüm bunların topluma aktarılması gerektiğini vurguladı.

ÇÜNKÜ SOLCU OLMAK, DEMOKRAT OLMAK BUNU GEREKTİRİR

Ülkedeki farklı inanç ve değerlere sahip olan insanlara yapılan haksızlıklara karşı olduğunu ifade eden Bakan, “Farklı bir şeye inanabilir, farklı değerleri taşıyabiliriz. Herkesin kendisine ait değerleri vardır. Ben, buradaki insanların belki de yüzde 99’uyla aynı değerleri taşıyorumdur. Ama benimle aynı değerleri taşımayan insanların da inanç özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü savunmak zorundayım. Çünkü solcu olmak, demokrat olmak bunu gerektirir” dedi.

Zamanını ayırıp kendisini dinlemeye gelen herkese teşekkür eden Bakan, “Varlığınız bana güç veriyor, iyi ki varsınız” diye sözlerini tamamladı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

86 yaşındaki Cemil Merttürk Eşrefpaşa Hastanesi’nde şifa buluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Ramazan Bayramı’nda Kınık ziyareti sırasında karşılaştığı ve ardından tedavi için evinden alınıp İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa...

Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu

Çeşme Kaymakamlığı'nın desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 21 ülkeden 1745 sporcunun katılımıyla koşuldu. Yarışta 21K'lık parkurda erke...


“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı 

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Çekirdekten Ormana” adlı tiyatro oyunu sezona veda etti. Çocuklara doğa sevgisi aşılayan oyun, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki s...

İzmir'de silah ve uyuşturucu operasyonunda 7 tutuklama

İZMİR'de, silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 5'i adli kontrol şa...


Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.


ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...

Türkmen: Kemalpaşa’ya Çağ Atlatmak İstiyorum

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve komisyonlardan gelen 5 raporun, birimlerden gelen 13 önerinin görüşüldüğü Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Bileşimi Mehmet Tü...


Torbalı'da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Yıldırım 'Teşkilat'a veda ediyor

Ünlü aktör Murat Yıldırım iki sezon boyunca başrolünü oynadığı Teşkilat’a veda etmeye hazırlanıyor. "Teşkilat" dizisi 111. bölümde sezon arası veriyor. Ankara’da başlayan ve Milli İstihba...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR