Yukarı
402003

Erdoğan'dan 31 Mart yorumu: Gerekli değişimi gerçekleştireceğiz

17 Nisan 2024 14:21

Erdoğan, 31 Mart sonrası ilk kez grup toplantısında konuştu. Katılım oranının AKP oylarını etkilediğini savunan Erdoğan "Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz" dedi. "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yüzde 78.11'lik katılım oranına dikkat çeken Erdoğan, bunun AKP'nin oylarını etkilediğini savundu. 

31 Mart'a ilişkin mesajlar veren Erdoğan, değişim vurgusu yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

- 31 Mart kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. İlk göze çarpan özellik katılım seviyesinin düşüklüğüdür. 31 Mart seçimleri 20 yıldaki en düşük katılımlı seçim olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oyunu etkilemiştir. 

"SEÇİM CUMHUR İTTİFAKI'NIN ÜSTÜNLÜĞÜYLE TAMAMLANDI"

- 31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. 1400 belediyenin yüzde 54,3’ü Cumhur İttifakı'nca yönetilecektir.

-  Cumhur İttifakı son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. Buradan Cumhur İttifakı olarak omuz omuza birlikte mücadele verdiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye ve ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sandığın gücüne güç katan her seçim Türkiye ve Türk milleti için tarihi bir kazanım demektir.


AKP Grubu'nda konuşan Erdoğan, sözlerinin büyük kısmını yerel seçim muhasebesine ayırdı. (FOTOĞRAFLAR:AA)  

HATAY AÇIKLAMASI

- CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz.

- Hatay, 6 Şubat depremlerinden beri en çok örselenen şehrimiz oldu. Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar, sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar. Pek çok iftira attılar. 31 Mart’ta Hatay tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakına ve AK Parti’ye duydukları güven dolayısıyla Hatay’ımıza ve Hataylı vatandaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.

"MİLLETTİMİZİN MESAJLARINI YERİNE GETİRECEĞİZ"

- Şehirlerimizin kaynaklarının orada yaşayanlara harcanması için her şeyi yapacak, terör örgütünün şehirlerimize tekrar musallat olmasına fırsat vermeyeceğiz.

- Kabinemiz görevinin başındadır. Sapla samanı karıştırmayı çalışanları daha fazla vakit kaybetmeden bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum. Biz Türkiye’ye ve milletimize daha hizmet edebilmek adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın derdindeyiz.

- Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. Milletimizin mesajlarını baş tacı ederken bu mesajların gereğini de mutlaka yerine getireceğiz. Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş, kuvvet ve enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

"ÜLKEYİ YÖNETECEKLERİNİ SANAN ZAVALLILAR..."

- Sonuçlar bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar olduğunu görüyoruz genel seçime havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar... Birileri kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Bu tarz söylemler ham bir hayalden ibarettir.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

- Beyler bayanlar şunu herkes görsün ve bilsin biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecektir. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz heyecanımız ilk güngü gibi dipdiri. Eksikleri giderir tekrar yola koyuluruz kimse sevinmesin umutlanmasın biz buradayız. Sapasağlam dimdik ayaktayız.

- Bu seçim sonuçlarını bir fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya kalkışanları gayet iyi biliyoruz. Eleştiri özeleştiri tamam ama AK Parti teşkilatını özeleştiri maskesi altında hırpalamaya çalışanlara da asla müsaade etmeyiz. Bu harekette şımarıklık olmaz.

MAKAM UNVAN VURGUSU

- Şunun da bilinmesini isterim. Bizim lügatimizde böbürlenme yoktur. Millete tepeden bakma, milletle arasına duvarlar örme, mesafe koyma asla ve asla yoktur. Her zaman söylüyorum. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz, siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, makam, kültür ve unvan dağıtmak için de yapmıyoruz.

- Hangi konumda olursak olalım hepimiz bu makamlarda milletimize ve Türkiye'ye aşkla hizmet etmek için bulunuyoruz. Bu konuda oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcudur.

PARTİLİLERE MESAJ

- Bakılmadık, incelenmedik, üstü açılmadık hiçbir nokta bulunmadan muhasebe ve murakabe sürecimizi neticelendireceğiz. Bize destek olanlarla birlikte sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru şekilde okuyacak, değerlendirecek, gelecek dönemdeki yol haritamızı belirlerken bunlardan muhakkak istifade edeceğiz.

- Ama bu süreci partimizin geleneklerine, davamızın prensiplerine uygun şekilde yürüteceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz.

sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Yerel seçimin ardından ilk defa yüz yüze gerçekleşen ve 45 dakika süren görüşmenin ardından açıklama ...

MHP'den kanun teklifi: TikTok bataklığa dönüştü, kapatılmalı

MHP Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk, TikTok ile ilgili açıklamasında sosyal medya uygulamasının kapatılması gerektiğini belirtti. MHP'nin bu yönde bir kanun teklifi hazırladığını duyu...


Ahmet Davutoğlu'na sert yanıt: Siyasi kalpazan

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan sert yanıt geldi. Büyükataman, Davutoğlu için "Strateji...

Kurtulmuş, anayasa turuna CHP'den başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında ilk ziyaretini yarın CHP'ye yapacak. Yeni anayasa konusunda partilerle ilk teması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleşt...


Sosyalistlerden 1 Mayıs için ortak karar: Taksim’e yürümek üzere...

1 Mayıs’a günler kala Halkevleri, Emek Partisi, Sol Parti, TİP ve TKH İstanbul il örgütleri aldıkları ortak kararı duyurdu. Açıklamada "Tüm İstanbullu emekçileri, Taksim’e yürümek üzere 1...

AKP’nin Taksim korkusu… Yurttaşa bariyer örülüyor!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’na demir bariyerler getirildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı çevresine demir bariyerler getirildi....


CHP lideri Özel'den Bakan Ali Yerlikaya'ya 1 Mayıs telefonu: 'Gerekirse...'

CHP lideri Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması talebini yineledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'y...

Tahir Elçi cinayeti davasında savcı üç polis için beraat istedi

Tahir Elçi cinayeti davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı tutuksuz yargılanan üç polis için beraat istedi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, basın açıklaması yaptığı sı...


AKP yasakladı, DİSK anayasayı hatırlattı: 1 Mayıs'ta Taksim'e

DİSK, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı yasaklayan duyurusunun ardından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ilgili kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ oğlu Kurt Efe'yle dans ettiği anları paylaştı

Kıvanç Tatlıtuğ, ailesiyle birlikte Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Ünlü oyuncu, oğluyla kumsalda dans ettiği anları yayımladı. Son olarak SHOW TV'de yayınlanan 'Aile'de rol alan Kıv...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Horlama ne zaman tehlikelidir?

Her gece horluyorsanız, gün içinde de kendinizi uykulu ve yorgun hissediyorsanız, nedeni “uyku apnesi” olabilir. Genellikle erkeklerde görülen bu durumun sanıldığı kadar masum olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Altıntaş, ‘’Çünkü uyku sırasında solunum durmasına yol açarak, hayati tehlike yaratabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR