Yukarı
43805

Çıray'dan hakkında yapılan suçlamaya, 'Kocabıyık' salvosu!

29 Ağustos 2016 16:06

Ege’nin Sesi-Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında her gün yeni bir isim ortaya çıkarken, bugün ortaya atılan yeni bir iddia İzmir gündeminde bomba etkisi yarattı. Yeniasır gaztesi’nin yaptığı habere göre, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Cumhuriyet Halk Partisi Dilekçe Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın seçim zamanında şu anda tutuklu olarak yargılanan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’tan finansal destek aldığını iddia etti.

Mehmet Tozlu’nun yaptığı açıklamalara göre, Çıray'ın 2011 seçimlerindeki finansörünün Abdullah Kavuk olduğu ve bu konunun İzmir siyasetinde sık sık konuşulduğu belirtildi.  Tozlu, "Seçim kampanyası sırasında Çıray'ın yanında çalışanların maaşlarını Kavuklar'dan aldığı ifade ediliyor. Hatta Çıray'ın kampanyasında kullanılan araçların Kavuklar'a ait benzin istasyonlarında bedava yakıt aldığı da yine herkes tarafından biliniyor" diyerek, “Çıray'ın hakkında yapılan bu iddialarla birlikte, böylesi bir komisyonda yer almasının sakıncalı olacağını vurguladı.

Tozlu, şöyle konuştu: "Komisyonun, bu sinsi terör örgütünün hain darbe girişimini tüm detaylarıyla objektif bir şekilde ortaya koyması gerekiyor. Bu nedenle Çıray'dan da hakkındaki bu iddialarla ilgili bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz. Çıray, kamuoyuna bilgi vermek zorunda. Çıksın, FETÖ'ye finans desteği sağladığı suçlamasıyla tutuklanan Abdullah Kavuk ve FETÖ ile ne bağlantısı var açıklasın”

BİRLİKTE ADAY OLDULAR

Haberde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmadan önce merkez sağ olarak nitelendirilen ANAP’tan milletvekili adayı olan Çıray’ın, adaylık süresince Abdullah Kavuk ile birlikte çalışmalara katılarak bir çok etkinliği birlikte yürüttüğü,  Çıray'ın İzmir 2’nci bölge 2’nci sıradan aday olduğu seçimlere, Kavuk da yine bu bölgeden 4’ncü sıra adayı olduğu da belirtilmişti.

ÇIRAY’DAN İKİ AÇIKLAMA ÜST ÜSTE

Konuyla ilgili ilk olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Çıray, iddiaların tehdit amaçlı ve gözünü korkutmak adına yapıldığını söyledi. Çıray açıklamasında, “Önce tehdit edildim sonra da bugün @yeniasircomtr gazetesinde gözümü korkutmak için bir haber yapıldı. Hukuki girişim başlattım. Açıklanacak” ifadelerine yer verdi.

‘BİATÇILARA AÇIK CEVAP’

Aytun Çıray, daha sonra yazılı olarak kamouoyuna yaptığı açıklamada, “Bugün bir gazetede hakkımda yer alan akıl ve vicdan dışı yazı ile ilgili olarak değerli kamuoyuna açıklamada bulunma zorunluluğu doğmuştur;
Olağan bir dönemde, başlığı ve içeriğinden açıkça "karalama ve hedef saptırma" amacı güttüğü anlaşılan bu yazıyı ciddiye almam ve cevap vermem düşünülemez. Ancak gerçek suçluların perde arkasına saklanarak tetikçiler eliyle şahsım gibi geçmişinde en ufak bir leke bulunmayan dürüst siyasetçilere çamur atma yarışının yaşandığı bu günlerde, ülke olarak içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetini de dikkate alarak açıklama yapmanın gerekli olduğuna karar verdim. Bu açıklamam kesinlikle bir savunma değil, tam tersine yıllarca FETÖ elebaşına biat eden, FETÖ'nün himmet paralarıyla Amerika gezilerine katılıp maklubelere kaşık sallayan, gazete köşelerinde yağ çekip huzurda el pençe duran iki yüzlü sahtekarlara gerçeğin tokatı olarak kabul edilmelidir” dedi.

Çıray açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Hayatımın hiçbir döneminde, FETÖ dahil olmak üzere hiçbir suç örgütüyle en ufak bir ilgi ve irtibatım olmamıştır. Aksine, Devletime verdiğim onlarca yıllık bürokrasi hizmetimde ve sonrasında içinde bulunduğum siyaset dünyasında daima demokrasiye, hukuka, ahlaka ve milletime sadık kaldım. Bugün darbe mağduru olarak kendisine reklam yapmaya çalışan bir takım zevatın terör örgütüyle kol kola yürüdüğü yıllarda milletten başka hiçbir güce inanmadım. 2000'li yılların başında milletvekili adayı olduğum bir dönemde kendisiyle benimle aynı siyasi partiden aday olduğu için tanışıklık kurduğum bir iş adamının bugün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış olmasını üzerime çamur atma fırsatı olarak gören iftira çetesi, öncelikle hayal aleminden uyanmalı ve gerçek dünyaya dönmelidir.

Dönsünler ve gerçek dünyada onları bekleyen şu sorulara yanıt versinler:

1- Okurlarına hitaben kaleme aldığı pek çok köşe yazısında, FETÖ elebaşını ve FETÖ örgütünü yere göğe sığdıramayan, övgüyü aşan beğenilerini emsalsiz bir üslupla dile getiren AKP İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın TBMM çatısı altında kurulan FETÖ ve darbeleri araştırma komisyonunda yer bulması hakkında ne düşünüyorlar?

2- Hakkımdaki itibarsızlaştırma yazısını yayınlayan gazetenin başında bulunan Şebnem Bursalı'nın, dönemin başbakanı dönemin cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de çok kritik bir ameliyata giderken başlatılan Hakan Fidan'a yönelik operasyon sonrasında FETÖ'nün ininde ve FETÖ elebaşının huzurunda ellerini önünde kavuşturarak verdiği saygı pozu hakkında ne diyecekler?

3-Kısa bir süre öncesine kadar AKP İzmir il başkanlığının, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamının mülkü olan binada faaliyet göstermesini nasıl karşılıyorlar?

Daha onlarca soruya cevap vermesi gereken tetikçilerin, alınlarındaki kara lekeyi görmeden temiz ve dürüst insanlara çamur atma çabalarına Türk milleti ve bilhassa İzmir halkı itibar etmeyecektir.

Pervasızca haysiyet cellatlığı yapan kişi ve kurumların eylemlerinin karşılığı olan cezayı alacakları hukuki süreci başlattığımı da ayrıca ifade etmek isterim.

İZMİR’DEN ÇIKAN TEK ÜYE!

CHP’li Milletvekili Çıray, geçtiğimiz 2 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan duyuru ile oluşturulan TBMM 15 Temmuz FETÖ darbesini araştırma komisyonuna seçilen Cumhuriyet Halk Partili dört isimden biri olmuştu. Ayrıca Çıray, bu konuda İzmir’den çıkan tek isim olarak da dikkatleri çekmişti. Komisyonun görevi, darbe hakkında yapılanları ele alarak araştırma yapma ve önlem alma konusunda çalışma olarak belirlenmişti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.


ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...

Türkmen: Kemalpaşa’ya Çağ Atlatmak İstiyorum

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve komisyonlardan gelen 5 raporun, birimlerden gelen 13 önerinin görüşüldüğü Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Bileşimi Mehmet Tü...


Torbalı'da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” toplantısına katıldı

 Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaş...


Ege Üniversitesi uluslararası alanda yükselişini sürdürüyor

Dünyada yükseköğretim kurumlarının başarılarını değerlendiren en saygın kuruluşlardan biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Sıralamada d...

Denizcilik  sektörünün kalbi İzmir’de atıyor 

Denizcilik sektörünün  üreticilerini ve markalarını deniz tutkunlarıyla buluşturan MAST İzmir Boat Show - Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, ikinci kez Fuar İzmir’de ka...


Başkan Fıçı, 1 Mayıs’ta Belediye Çalışanlarıyla Buluştu

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. Foça Belediyesi Ali İlçan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmad...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Yıldız Tilbe, Pendik'te sivil polis aracına çarptı. Tilbe'ye Trafik Kanunu'nun takip mesafesi maddesinden işlem yapıldı. Şarkıcı Yıldız Tilbe, İstanbul Pendik'te Sabiha Gökçen TEM bağlant...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: D vitamini kansere karşı koruma sağlıyor

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ve D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdiği görüldü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR