Yukarı
80471

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik için son tarih belli oldu

19 Ocak 2015 11:05

Resmi gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ÖİB ilanlarında, düzenlenecek ihaleler için son teklif verme tarihini 24 Nisan olarak belirtildi. Her iki ihale için de geçici teminat tutarı 25 milyon dolar olarak belirlendi.

İlanlara göre, Halk sigorta’da Halkbank’a ait yüzde 89.18 hisse ile Halk Yatırım Menkul Değerler’e ait yüzde 4.31 hisse olmak üzere toplam yüzde 93.49 oranındaki hisse blok olarak satılacak. Halk Sigorta’nın kayıtlı sermayesi 150 milyon lira, çıkarılmış sermayesi 94 milyon lira düzeyinde bulunuyor.

Halk Hayat ve Emeklilik’in ise Halkbank’a ait yüzde 90 veya talep gelmesi halinde yüzde 100 hissesi satışa konu olacak. Şirketin sermayesi 183 milyon lira düzeyinde bulunuyor.

İhale ilanında yer alan bilgiye göre, ihaleye yalnızca tüzel kişiler, tüzel kişiliğe sahip fonlar ile ortak girişim grupları katılabilecek; diğer fonlar ancak ortak girişim grubu ortağı olabilecekler.

Katılımcı tüzel kişinin sigorta şirketi olması veya sigorta şirketinde kontrol sahibi olması zorunlu tutulurken, katılımcının bir ortak girişim grubu olması halinde, lider ortağın sigorta şirketi olması veya sigorta şirketinde kontrol sahibi olması şart koşuldu. İlana göre, katılımcı tüzel kişinin veya lider ortağın veya grup şirketi olarak içerisinde bulunduğu grupların konsolide özsermayeleri toplamının 2 milyar doların üzerinde olması gerekiyor.

İhalenin kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacağı belirtilen ilanda, komisyon tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma yoluyla sonuçlandırılabilecek.

HALK BANKASI’NA KATILIM BANKASI KURMA İZNİ

Resmi Gazete’nin 17 Ocak tarihli sayısında yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararına göre de, Halk Bankası’na katılım bankası kurma izni verildi.

BDDK kararına göre, Halk Bankası, Halk Yatırım Menkul Değerler, Halk Portföy Yönetimi, Halk Finansal Kiralama, Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri kurucu ortaklar olarak 1 milyar TL sermayeli bir katılım bankası kurabilecekler.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!

Petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam haberleri gündemden düşmüyor. Benzin ve motorine zam gelirken otogaz (LPG) fiyatlarına indirim ...

ABD'de işsizlik başvuruları beklentilerin altında geldi

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 27 Nisan ile biten haftada 208 bin artış göstererek beklentilerin altında gerçekleşti.


ABD, Rusya yaptırımlarına 31 Çinli şirketi dahil etti

Bu şirketlere "Rusya'ya, savunma sanayisinin temelini oluşturan kritik teknolojileri sağladıkları" gerekçesiyle yaptırım uygulandığını vurgulayan Burns, "Bu satışların durdurulmaması hali...

Japonya dolar kuruna müdahale için 21 milyar dolar harcadı

Japonya Merkez Bankası verilerine göre, Japon yetkililerin 1 Mayıs'taki piyasaya müdahalesinde 21,01 milyar dolar ila 23,59 milyar dolar arasında harcadığı tahmin ediliyor. Japon yetkilil...


Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü

Günün ilk yarısında 10.204,79 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 126,45 puan ve yüzde 1,26 değer kazancıyla 10.1...

OECD'den Türkiye tahminleri

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından bugün yayımlanan Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye tahminlerine de yer verildi.


Starbucks Türkiye ürünlerine zam geldi

Ocak-mart döneminde, yıllık bazda yaklaşık yüzde 2'lik bir azalma ile gelirleri 8,6 milyar dolara geriledi. Aynı dönemde, beklenenin aksine, mağaza satışları yüzde 4 azaldı ve 2020'nin so...

Çok çalışıyoruz fazla mesai yapıyoruz

Yüksek enflasyon ve düşük ücretlerin yanı sıra ücretli kesimin bir diğer sorunu uzun çalışma saatleri. Türkiye’de çalışanlar uzun mesailere rağmen emeğinin karşılığını alamıyor.


Borsa güne yükselişle başladı

Bankacılık endeksi yüzde 0,28 ve holding endeksi yüzde 0,16 artış kaydederken, sektör endeksleri arasında tekstil deri yüzde 1,09 ile en çok kazanan olurken, spor yüzde 2,95 ile en çok ka...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Rekortmen iş insanı Numan Ceyhan’ın mutlu günü

32 kez Türkiye vergi rekortmeni listesine giren iş insanı Numan Ceyhan’ın oğlu Raif Gökhan Ceyhan, nişanlısı Nazlıcan Erden ile dünyaevine girdi. Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden N...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

'Kalp krizlerinin nedeni aşılar değil, hava kirliliği'

Türk Toraks Derneği son yıllarda artan genç yaşta kalp krizi vakalarının sanıldığı gibi aşılar değil, hava kirliliğinin vücutta yol açtığı zararlar nedeniyle gerçekleştiğini kaydetti. Türk Toraks Derneği'nin  Kıbrıs'ta gerçekleştirilen uluslararası katılımlı kongresinde sağlığın en büyük düşmanı hava kirliliği ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için ana tema 'İklime Ses Ol, Dünyaya Nefes' olarak belirlendi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR