Yukarı
404633

Fenerbahçe'ye İstanbulspor karşısında tarihi fark yetmedi

26 Mayıs 2024 21:11

Sahasında konuk ettiği İstanbulspor'u tarihi bir farkla mağlup eden Fenerbahçe, Galatasaray'ın Konya deplasmanından galip dönmesiyle sezonu ikinci sırada tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe, sahasında ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen İstanbulspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 6-0 kazandı.

Haftaya lider Galatasaray'ın üç puan gerisinde şampiyonluk umudunu koruyarak giren Fenerbahçe, rakibinin Konyaspor'u deplasmanda mağlup etmesinin ardından ligi 99 puanla ikinci sırada bitirdi.

Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan golleri 8. dakikada penaltıdan Edin Dzeko, 15. dakikada Sebastian Szymanski, 35. dakikada Dusan Tadic, 66. dakikada Bright Osayi-Samuel, 76. dakikada Serdar Dursun ve 78. dakikada Joshua King  kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Süper Lig'de 2023-24 sezonunu 99 puanla ikinci sırada, İstanbulspor ise 16 puanla son sırada tamamladı.

SAHAYA 'HABABAM SINIFI' MÜZİĞİ İLE ÇIKILDI

Fenerbahçe, ısınma sırasında sahaya 'Hababam Sınıfı' müziğiyle çıktı. Ligde geçen hafta oynanan derbi öncesinde Galatasaray, yaptığı koreografi sırasında söz konusu müziği seslendirmişti. Fenerbahçe ise 1-0 kazandığı müsabakanın ardından sosyal medya hesaplarından bu koreografiye gönderme yapmıştı. Sarı-lacivertliler, İstanbulspor karşısında da aynı müzikle taraftarlarını coşturdu. 

İSMAİL KARTAL SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İstanbulspor karşısında takımını 4-4-2 formasyonuyla sahaya sürdü. Kartal, forvet hattında Serdar Dursun ile Edin Dzeko'yu oynatırken, Sebastian Szymanski'yi orta alanda görevlendirdi.

İsmail Kartal ayrıca, ligde son oynadıkları Galatasaray derbisine göre kadrosunda zorunlu 4 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada cezalı oyuncular Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Michy Batshuayi'den faydalanamadı. İsmail Kartal, bu isimlerin yerine Rodridgo Becao, Joshua King, Serdar Dursun ve Edin Dzeko'yu ilk 11'de değerlendirdi. 

Öte yandan Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ile Cengiz Ünder, kadroya dahil oldu. Bir süredir sakatlıkları nedeniyle takımda yer alamayan İrfan Can ve Cengiz, maça yedek kulübesinde başladı.

FENERBAHÇE'DE 8 EKSİK

Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında 8 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK'den ceza alan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, Serdar Aziz ve Rade Krunic maçta forma giyemedi. 

Fenerbahçe Kulübü, futbolu bırakacağını açıklayan Leonardo Bonucci'yi son maç öncesinde onurlandırdı. Maç öncesinde oyuncuya yönetici Ahmet Ketenci tarafından plaket takdim edilirken, takım arkadaşları da sıraya girerek Bonucci'yi alkışladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, tecrübeli oyuncuyu desteklemek için tek tek tribünlere davet etti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

GOL! 8' Serdar Dursun'un vuruşunda ceza sahası içinde İstanbulspor savunma oyuncusunun topa eliyle müdahale etmesinin ardından VAR uyarısı sonrası Fenerbahçe penaltı kazandı. Atışı kullanan Dzeko, topu ağlara gönderdi. 

GOL! 15' Dzeko'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Szymanski, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 

33' Tadic ile yaptığı duvar pası sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan Ferdi'nin vuruşunu Mücahit çeldi. 

GOL! 35' Fred'in sıfırdan çevirdiği topu Serdar Dursun, Tadic'e bıraktı. Tadic, topu kontrol ettikten sonra yaptığı sert vuruşla ağları havalandırdı. 

İlk yarı Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

48' Ferdi'nin kaleciyi geçtikten sonra verdiği pasta topla buluşan Serdar Dursun'un boş kaleye yaptığı vuruş direkten döndü. Dönen topu King tamamlayamadı. 

60' Szymanski'nin pasında Serdar Dursun'un kaleciyi geçtikten sonra yaptığı vuruşta top ağlara gitti. Ancak ofsayt gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. 

GOL! 66' Tadic ile yaptığı ikili oyun sonrası ceza sahasına giren Osayi, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

GOL! 76' Ceza sahasında topla buluşan Serdar Dursun'un vuruşu ağlara gitti. 

GOL! 78' Zajc'ın ceza sahası içinden çektiği şutta kaleciden dönen topu önünde bulan King, boş kaleye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Çağlar, Ferdi, Fred, Szymanski, King, Tadic, Djeko, Serdar Dursun

İstanbulspor: Mücahit, Baran, Okan, Racine, Ali, Sambissa, Vorobjovas, Jacksın, Özcan, Vefa, Mamadou

FENERBAHÇE'DE 10 EKSİK

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynayacağı maçta 10 oyuncusundan mahrum olacak.

Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK tarafından cezalandırılan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz Ünder ve Rade Krunic, karşılaşmada forma giyemiyor.

İSTANBULSPOR, KADIKÖY'DE ZORLANIYOR

Fenerbahçe, Süper Lig'de şu ana kadar İstanbulspor ile Kadıköy'de 26 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertliler 21 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve sadece 3 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 52 kez havalandırdı ve kalesinde 15 gol gördü.

SON 11 MAÇTA FENERBAHÇE ÜSTÜN

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynadığı son 11 resmi maçta 10 galibiyet alırken, 1 maç berabere bitti.

Son 20 yılda iki takım, 5'i Ziraat Türkiye Kupası, 6'sı Süper Lig olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, ligde rakibini 5 kez yendi ve 1 maç berabere biterken, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 5 maçın tamamını kazandı.

Fenerbahçe, 10 Ağustos 2003 tarihinde İstanbulspor'a karşı Kadıköy'de 3-0 yenildiği maçtan bu yana rakibine yenilmedi.

sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün başı dertte: Benfica'ya şok suçlama

Milli futbolcularımızdan Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica Kulübü'nün Spor Anonim Şirketi (SAD), savcı Cristiana Mota tarafından ciddi suçlamalarla karşı karşı...

Halil Umut Meler, geçen sezonki olay sonrası ilk kez Kayseri'de!

Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler belli oldu. Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan belirlemelere göre; Cumartesi günü oynanacak Kayserispor-Gaziantep Futbo...


Fenerbahçe'de taşlar yerinden oynayacak: Mourinho'dan Kostic sürprizi

Fenerbahçe'de takıma son gün katılan Sırp yıldız, 90 dakika oynayabilecek düzeye geldi. Mourinho, Oosterwolde’yi stopere çekerse, Kostic sol bekte forma giyecek. Oosterwolde sol bekte oyn...

Pogba: 'Mourinho ile kavgayı ben başlatmadım'

Doping yaptığı gerekçesiyle önce 4 yıl futboldan men cezası alan ancak 4 Ekim'de Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından cezası 18 aya indirilen Paul Pogba, 10 Mart 2025'te sahalara geri dön...


Kadro dışı bırakılmıştı: Lyon'dan Zaha açıklaması

RMC Sport'a konuşan Teknik Direktör Pierre Sage, "Geçtiğimiz hafta karşılaştığımız sorunlar hakkında Zaha'yla iyi bir görüşme yaptım. Ceza vermiş olmak için onu cezalandırmadık. Ondan ne ...

Arda Güler, Carlo Ancelotti ve oğlu Davide'yi birbirine düşürdü!

Real Madrid’de Arda Güler'in pozisyonu, Carlo ve Davide Ancelotti'yi karşı karşıya getirdi. Güler’in ilk 11’de oynayıp oynamaması tartışma yarattı. Real Madrid'deki Arda Güler konusu, tek...


İngiltere Futbol Federasyonu resmen açıkladı: Milli takım Thomas Tuchel'e emanet!

İngiltere Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'ya kaybedilmesinin ardından Teknik Direktör Gareth Southgate ile yollarını ayırmıştı. Southgate'in ardından ...

Adı Beşiktaş ve Galatasaray ile anılıyordu: İrfan Can Kahveci'den dikkat çeken paylaşım!

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, sosyal medyada Bright Osayi-Samuel'in de yer aldığı bir paylaşım ile dikkat çekti. Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahv...


Eleştiriler haklı mı? Milli Takım'da Montella gerçekleri

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, eleştirilmesine rağmen ilklere imza atmaya devam ediyor. Başarılı futbolculuk hayatının ardından İtalya’da hoca olarak tu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hira hastanelik oldu! Demet Akalın apar topar İstanbul'a döndü

Şarkıcı Demet Akalın'ın kızı Hira'nın okulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları sırasında el bilekleri kırıldı. Paris'te olan Akalın apar topar Türkiye'ye döndü. Eşi Okan Kurt ile ta...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Yaşlanmayı geciktirecek yöntem...

İnsan Hücresi Atlası projesi kapsamında bilim insanları laboratuvar ortamında az miktarda insan cildi üretmeyi başardı. Biyoloji dalında dünyanın en iddialı araştırma programlarından İnsan Hücresi Atlası projesi kapsamında, insan bedeninin kök hücreden nasıl deri hücreleri ürettiği keşfedildi. Bilim insanları laboratuvar ortamında az miktarda insan cildi üretmeyi başardı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR