Yukarı
404633

Fenerbahçe'ye İstanbulspor karşısında tarihi fark yetmedi

26 Mayıs 2024 21:11

Sahasında konuk ettiği İstanbulspor'u tarihi bir farkla mağlup eden Fenerbahçe, Galatasaray'ın Konya deplasmanından galip dönmesiyle sezonu ikinci sırada tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe, sahasında ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen İstanbulspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 6-0 kazandı.

Haftaya lider Galatasaray'ın üç puan gerisinde şampiyonluk umudunu koruyarak giren Fenerbahçe, rakibinin Konyaspor'u deplasmanda mağlup etmesinin ardından ligi 99 puanla ikinci sırada bitirdi.

Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan golleri 8. dakikada penaltıdan Edin Dzeko, 15. dakikada Sebastian Szymanski, 35. dakikada Dusan Tadic, 66. dakikada Bright Osayi-Samuel, 76. dakikada Serdar Dursun ve 78. dakikada Joshua King  kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Süper Lig'de 2023-24 sezonunu 99 puanla ikinci sırada, İstanbulspor ise 16 puanla son sırada tamamladı.

SAHAYA 'HABABAM SINIFI' MÜZİĞİ İLE ÇIKILDI

Fenerbahçe, ısınma sırasında sahaya 'Hababam Sınıfı' müziğiyle çıktı. Ligde geçen hafta oynanan derbi öncesinde Galatasaray, yaptığı koreografi sırasında söz konusu müziği seslendirmişti. Fenerbahçe ise 1-0 kazandığı müsabakanın ardından sosyal medya hesaplarından bu koreografiye gönderme yapmıştı. Sarı-lacivertliler, İstanbulspor karşısında da aynı müzikle taraftarlarını coşturdu. 

İSMAİL KARTAL SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İstanbulspor karşısında takımını 4-4-2 formasyonuyla sahaya sürdü. Kartal, forvet hattında Serdar Dursun ile Edin Dzeko'yu oynatırken, Sebastian Szymanski'yi orta alanda görevlendirdi.

İsmail Kartal ayrıca, ligde son oynadıkları Galatasaray derbisine göre kadrosunda zorunlu 4 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada cezalı oyuncular Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Michy Batshuayi'den faydalanamadı. İsmail Kartal, bu isimlerin yerine Rodridgo Becao, Joshua King, Serdar Dursun ve Edin Dzeko'yu ilk 11'de değerlendirdi. 

Öte yandan Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ile Cengiz Ünder, kadroya dahil oldu. Bir süredir sakatlıkları nedeniyle takımda yer alamayan İrfan Can ve Cengiz, maça yedek kulübesinde başladı.

FENERBAHÇE'DE 8 EKSİK

Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında 8 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK'den ceza alan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, Serdar Aziz ve Rade Krunic maçta forma giyemedi. 

Fenerbahçe Kulübü, futbolu bırakacağını açıklayan Leonardo Bonucci'yi son maç öncesinde onurlandırdı. Maç öncesinde oyuncuya yönetici Ahmet Ketenci tarafından plaket takdim edilirken, takım arkadaşları da sıraya girerek Bonucci'yi alkışladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, tecrübeli oyuncuyu desteklemek için tek tek tribünlere davet etti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

GOL! 8' Serdar Dursun'un vuruşunda ceza sahası içinde İstanbulspor savunma oyuncusunun topa eliyle müdahale etmesinin ardından VAR uyarısı sonrası Fenerbahçe penaltı kazandı. Atışı kullanan Dzeko, topu ağlara gönderdi. 

GOL! 15' Dzeko'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Szymanski, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 

33' Tadic ile yaptığı duvar pası sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan Ferdi'nin vuruşunu Mücahit çeldi. 

GOL! 35' Fred'in sıfırdan çevirdiği topu Serdar Dursun, Tadic'e bıraktı. Tadic, topu kontrol ettikten sonra yaptığı sert vuruşla ağları havalandırdı. 

İlk yarı Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

48' Ferdi'nin kaleciyi geçtikten sonra verdiği pasta topla buluşan Serdar Dursun'un boş kaleye yaptığı vuruş direkten döndü. Dönen topu King tamamlayamadı. 

60' Szymanski'nin pasında Serdar Dursun'un kaleciyi geçtikten sonra yaptığı vuruşta top ağlara gitti. Ancak ofsayt gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. 

GOL! 66' Tadic ile yaptığı ikili oyun sonrası ceza sahasına giren Osayi, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

GOL! 76' Ceza sahasında topla buluşan Serdar Dursun'un vuruşu ağlara gitti. 

GOL! 78' Zajc'ın ceza sahası içinden çektiği şutta kaleciden dönen topu önünde bulan King, boş kaleye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Çağlar, Ferdi, Fred, Szymanski, King, Tadic, Djeko, Serdar Dursun

İstanbulspor: Mücahit, Baran, Okan, Racine, Ali, Sambissa, Vorobjovas, Jacksın, Özcan, Vefa, Mamadou

FENERBAHÇE'DE 10 EKSİK

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynayacağı maçta 10 oyuncusundan mahrum olacak.

Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK tarafından cezalandırılan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz Ünder ve Rade Krunic, karşılaşmada forma giyemiyor.

İSTANBULSPOR, KADIKÖY'DE ZORLANIYOR

Fenerbahçe, Süper Lig'de şu ana kadar İstanbulspor ile Kadıköy'de 26 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertliler 21 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve sadece 3 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 52 kez havalandırdı ve kalesinde 15 gol gördü.

SON 11 MAÇTA FENERBAHÇE ÜSTÜN

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynadığı son 11 resmi maçta 10 galibiyet alırken, 1 maç berabere bitti.

Son 20 yılda iki takım, 5'i Ziraat Türkiye Kupası, 6'sı Süper Lig olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, ligde rakibini 5 kez yendi ve 1 maç berabere biterken, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 5 maçın tamamını kazandı.

Fenerbahçe, 10 Ağustos 2003 tarihinde İstanbulspor'a karşı Kadıköy'de 3-0 yenildiği maçtan bu yana rakibine yenilmedi.

sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Arda Güler, Real Madrid ile yeni sezonu açıyor!

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'in forması giyen Arda Güler, Madrid'e gidecek ve takımla sezon öncesi çalışmalara başlayacak. A Milli Takım ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda müca...

Galatasaray'dan Adnan Polat'a başsağlığı mesajı: İbrahim Polat hayatını kaybetti

Polat Holding'in kurucusu olan 93 yaşındaki İbrahim Polat'ın vefatıyla ilgili olarak, Galatasaray Kulübü'nden başsağlığı mesajı yayınlandı: Kulübümüzün eski başkanlarından Adnan Polat’ın ...


Süleyman Hurma'dan çarpıcı iddia: "Bizi çukura attılar"

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle geçen sezonki hedeflerinin gerçekleşmediğini söyledi. Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Süleyman Hurma...

Bonservis bedeli belli oldu: Fenerbahçe'den Cengiz Ünder kararı!

Transferin büyük kısmını tamamlayan Fenerbahçe'de gözler ayrılacak futbolculara çevrildi. Bu isimlerden biri olması beklenen Cengiz Ünder'e "Kulüp bul" çağrısı yapıldığı iddia edildi. Fen...


Beşiktaş’ta Ante Rebic krizi: Maaşını istiyor, ayrılmıyor

Beşiktaş, yabancı oyuncu fazlalığı nedeniyle transfer politikasında kilitlenme yaşarken, Ante Rebic maaşının tamamını almadan ayrılmayı kabul etmiyor. Beşiktaş'ta yabancı oyuncu fazlalığı...

Mehmet Akif Üstündağ: Voleybol takımımıza verilen desteğe layık olmaya çalışacağız

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Türkiye’nin ilk yerel bulut e-posta sağlayıcısı olan Uzman Posta arasında resmi sponsorluk sözleşmesi imzalandı. 2 milyonu aşan platform kullanıcısı...


Acun Ilıcalı, Youssef En-Nesyri transferinin perde arkasını anlattı

Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Faslı oyuncu Youssef En-Nesyri imza töreninde konuşan Acun Ilıcalı, transferin perde arkasını anlattı. Fenerbahçe, 19.5 milyon Euro ile Süper Lig tarihini...

İbrahim Sangare kimdir? İbrahim Sangare kaç yaşında, nereli?

Fenerbahçe’de orta sahaya takviye çalışmaları sürerken Nottingham forması giyen İbrahim Sangare ismi öne çıktı. Sarı-lacivertlilerin transfer gündeminde olduğu iddia edilen oyuncunun kari...


FIFA kokartlı hakem liste dışı: Süper Lig'de düdük çalacak hakemler belli oldu!

Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2024-2025 sezonunda Süper Lig'de görev yapacak hakemleri açıkladı. Ferhat Gündoğdu yönetimindeki yeni Merkez Hakem Kurulu, yeni sezon öncesi ilk büyük kararını ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ünlü oyuncu İlker Aksum baba oluyor

Geçtiğimiz sene haziran ayında Dilay Ekmekçioğlu ile nikah masasına oturan başarılı oyuncu İlker Aksum'un baba olacağı müjdesi geldi. Çarli, Canım Ailem, Ramo ve Teşkilat gibi dizilerdeki...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ekran maruziyeti çocuklarda otizme sebep oluyor!

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. İbrahim Zeyrek, yaz aylarında çocukların boş vakitlerini nasıl değerlendirecekleri konusunda ailelere uyarılarda bulunarak, "Çocuğa saatlerce ekran gösterildiği zaman, otizm benzeri tablo sıklıkla karşımıza geliyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR