Yukarı
406636

Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış: "İnsanın yüzü kızarır; Mahvettin yahu"

26 Haziran 2024 12:48

Saadet Partisi kongresinde Genel Başkanlık için adaylığını koymayan Temel Karamollaoğlu, Saadet- Gelecek Partisi Grup Toplantısı’nda son kez konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert çıkış yapan Karamollaoğlu, "Allah’tan kork. İşe gelirken iki dönemi, hadi bilemedin üç dönem diyordun. Şimdi 21 dönem sana yetmiyor. Nasıl bir anlayış? Milletin önüne çıkarken insanın yüzü kızarır. Mahvettin yahu" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet- Gelecek Partisi Grup Toplantısı’nda son kez konuştu. Hafta sonu Ankara'da yapılacak Saadet Partisi'nin olağanüstü kongresi sonrasında başkanlığı bırakacak olan Karamollaoğlu, “Bu grup Meclis’te ülkenin problemlerinin tamamını yeri geldiği şekilde gündeme getiren ve iktidarı yönlendirmeyi çalışan bir grup. Ama iktidarı yönlendirmekte ne kadar başarılı oluyoruz? Onu kesin olarak söylemek mümkün değil. Neden çünkü iktidar biraz vurdum duymaz gibi davranıyor. Maalesef bu davranış kendilerine de zarar veriyor” dedi.

''Uzun zamandır sizlerle olma imkanına kavuşamadım. Bu sefer sizlerle birkaç kelime de olsa hem Dünya hem de ülkemizin gündemini değerlendirmeye çalışacağım'' ifadelerini kullanan Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu.

“Dünyamız bir hengamenin içerisine sürüklenmiş buluyor. Bazıları fiilen 3. Dünya Savaşı’nın içerisindeyiz. Bu da böyle bir savaş’ diyorlar. Bazıları da bunun başlangıcındayız’ ifadelerini kullanıyorlar. Ama bizi en çok ilgilendiren maalesef hemen yanı başımızda Gazze’de meydana gelen katliam. İsrail, acımasız bir şekilde insan haklarını, hukuku, evrensel hakları hiçe sayarak her gün Gazze’yi bombalıyor. Bombalanacak yer kalmadı adeta. Hastaneler bombalanıyor. Ambulanslar, okullar bombalanıyor. Böyle bir vahşete Dünya bugüne kadar şahit olmadı. İkinci Dünya Savaşı’nda bile yapılan katliamların bu boyuta ulaştığını zannetmiyorum. Başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya olmak üzere bu katliamları görmezden gelmenin ötesinde İsrail’e bu katliamlarını devam ettirebilmek için destek veriyorlar. Hedefin yeni adı ‘Büyük Ortadoğu Projesi’. Bunun için arkadaşlarımız da ben de defalarca Sayın Cumhurbaşkanı’na sorduk. Siz hala Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığını sürdürüyor musunuz? Çünkü bu projenin asıl adı Büyük İsrail Projesi. Fırat Nehri’nden Nil Nehri’ne kadar bütün toprakları kapsayan bir proje. Bunun cevabını hala Sayın Cumhurbaşkanı vermedi, veremiyor. İsrail’i bu katliamlar başladığında uzun bir süre desteklemeye devam etti. Sonra adım adım geri çekildi. İsrail’i desteklemiyormuş gibi bir hava içerisine girildi ama biz İsrail’i hala bu katliamlara rağmen tanıyoruz. Hala büyükelçimiz var. Bu katliamlara karşı Türkiye’nin takılacağı tavır, doğrudan doğruya İsrail ile olan ilişkileri kesmektir. Bu bizim inancımızın da gereği.''

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: ''MAHVETTİN YAHU''

''Bizim bütün politikalarımızı, diğer ülkelerle olan münasebetlerimizi de insan haklarına karşı tavrımızı da çok net bir şekilde belirlememiz icap eder. Lafla peynir gemisi yürümez’ diye bir söz var” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, iç politikaya ilişkin yaptığı açıklamalarda ise şu ifadeleri kullandı:

''Biz ne kadar şatafatlı ifadeler kullansak da hala attığımız attığımız adımların neticesinin ne olduğunu bilmiyoruz. ‘Uçağımızı yaptık, yakında uçuracağız’, ‘dizaynı gerçekleşti’ gibi ifadeler güzel şeyler ama siz iktidara geleli 21 sene oldu mübarekler. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir tane derdi var. O da bir dönem daha iktidarda nasıl kalabilirim derdi. Başak bir düşüncesi yok. Bütün çabası bir dönem daha kalabilmek. Bazılarının da iddiası bir dönemi belki yedi yıla çıkaracaklar. Anayasa’da bazı değişiklikler yapılırsa, Sayın Cumhurbaşkanı bir yedi yıl daha iktidarda kalacak. Allah’tan kork. İşe gelirken iki dönemi, hadi bilemedin üç dönem diyordun. Şimdi 21 dönem sana yetmiyor. Nasıl bir anlayış? Milletin önüne çıkarken insanın yüzü kızarır. 21 sene önce söylediklerini bugün tekrar tekrar dinle lütfen. Modern teknoloji buna imkan veriyor. Kendi sesinden dinle, başkasının sesinden değil. Ne diyordun, şimdi ne diyorsun? Mahvettin yahu. Emeklisini, işçisini, memurunu, manavını, bakkalını tek tek gözden geçirin.

''HİÇ UTANMA DUYGUSU DA TAŞIMIYORLAR''

Yüzde 20’lik bir zümre dışındaki bütün ülke felaketin içinde. Demek ki geçinemiyor kimse. Doğru dürüst bir zam gelmedi. Ellerinden geleni kendileri için yapıyorlar. Hiç utanma duygusu da taşımıyorlar. Bunun kabullenilmesi mümkün değil. Bugün adalet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasında. Bu kuralları değiştiremeden ülkede huzuru ve ekonomik iyileşmeyi sağlayamazsınız. Yüzde yirmilik bir ekip var. Onlar har vurup, harman savuruyor. Bir cebindekini diğer cebine aktarma imkanı bile duymuyor artık. Ekonomi düzelecekse buradan başlar. Ekonomi düzelirken de ilk atılacak adım israfı önlemektir, yanlış yatırımlardan vazgeçmektir. Ama maalesef Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadeleriyle ‘İtibarı kazanmak için yaptığın harcamalar israf sayılmaz’ Bir devlet adamı bunu nasıl söyler? Onun için de bir dönem daha iktidarda kalmayı arzu ediyor. Artık yüzde 50 yetmiyor, yüzde 40’tan da emin değil. Muhalefettekilere de bir şeyler vererek iktidarda kalabilir miyim? Diye düşünüyor. Yapamazsın. Ekonomi bir bütün. Üretime dönük bütün harcamalardan vazgeçmek zorundasın."

GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASI...

Ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sözlerine Diyarbakır ve Mardin arasındaki bölgede çıkan yangında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Davutoğlu, hükümete yangın konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusunda çağrıda bulundu. Davutoğlu, “Yangın mevsimine giriyoruz. Gerekli tedbirler alınmalı. Devlet risk oluşturan her yer yangını başlamadan engelleme ve başladıktan sonra söndürme konusunda geçmiş acı tecrübelerden de istifade ederek, tedbirler almalı” dedi.

Son grup toplantısında Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış: "İnsanın yüzü kızarır; Mahvettin yahu" - Resim : 3

"NE TEDBİR ALDIKLARINI PAYLAŞMALARI LAZIM"

Davutoğlu’nun grup konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Son günlerde bir 3. Dünya Savaşı tartışmaları var. Ama bizim çarpıcı olan dün Sayın Devlet Bahçeli’nin bu gündemi Türkiye’ye taşımış olması. Sayın Dışişleri Bakanı’nın da 3. Dünya Savaşı ihtimalinden bahsetmiş olması. Her şey önce Sayın Bahçeli’ye grup konuşması esnasında geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İktidarda olanlar eğer gerçekten böyle bir değerlendirme varsa, yani Sayın Bahçeli, kendi görüşünü değil de Cumhur İttifakı’nın analizini yansıtmışsa, Sayın Dışişleri Bakanı bu konuyu Milli Güvenlik Kurulu’nda gündeme getirmiş ve tartışılmış ve Sayın Cumhurbaşkanı da böyle bir ihtimal söz konusu diye fikre sahipse, çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Böylesi Türkiye’yi ateşin içine atacak bir ihtimal konusunda ne tedbir aldıklarını da kamuoyuyla paylaşmaları lazım.

Bir kez daha Gazze’nin bütün şehitlerine ve İsmail Haniye’nin neredeyse bütün akrabaları şehit oldu. Kendisine başsağlığı diliyorum. Gazze şehitlerini, bizim kendi şehitlerimiz gibi insanlık şehitleri olarak anarak hürmetle Meclis salonundan selamlıyorum.

"DİNİ İSTİSMAR EDİP, DÜŞÜK FAİZLİ KREDİYİ YANDAŞLARINA VERDİLER"

Bir vergi taslağı sızdırıldı. Bu vergi taslağının sızdırıldı çünkü kamuoyunu alıştırmaya çalışıyorlar. Verdikleri acı reçeteye alıştırmaya çalışıyorlar. Neden vergi paketine ihtiyaç hissediliyor? Neden 2016’da böyle bir paket ilan etmedik? Çünkü Merkez Bankası rezervlerimiz vardı. Yolsuzluklarla mücadele paketimiz, dünyada bir itibarımız vardı. En az yedi yıldır Hazine’nin, Merkez Bankası’nın, bütçenin kaynakları küçük bir zümreye aktarıldı. ‘Düşük faiz’ dediler, dini de istismar edip düşük faizli krediyi yandaşlarına verdiler. Onlar da yatırım yapmak yerine arsa aldı. Arsa fiyatları yükseldi, rant, kar elde ettiler. Ama kimse onları vergilendirmeyi düşünmedi. Kur Korumalı Mevduat’a 1,5 trilyon lira aktarıldı ama vergilendirilmedi. Onlar şimdi servetlerini alıp kenara oturdular.

"TOPLANAN VERGİLERİ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKMEK DAHA BÜYÜK AHLAKSIZLIKTIR"

Kaynaklar birilerine peşkeş çekildi. O peşkeş çekilen kaynaklar bütçe açığına yol açtı. Ve şimdi açığı kapatmak için Deli Dumrul yasaları gündeme geldi. Kayıt dışı ekonomi 300 milyar dolar. Bunlar vergilendirilmiyor. Bu vergi kaçağına müdahale etmeyeceksin ama motor kuryelerin bahşişlerine müdahale edeceksin. Vergi dediğiniz şey milletin devlete emanetidir. Bu emanetin karşılığı ise güvendir. Ama millet, devletin kendilerine emanet ettiği vergiyi doğru kullanmayacağını düşünürse millet de vergi kaçırır. Sen milletten topladığın vergiyi israfla, yolsuzlukla kötü kullanıyorsan, millete dönüp ‘vergi ver’ diyemezsin. Vergi kaçırmak ahlaksızlıktır. Ama toplanan vergileri yandaşlara peşkeş çekmek daha büyük ahlaksızlıktır.

Stok, imar, matrah affı... Bunları getirdiğiniz anda yaptığınız yolsuzlukların itirafı. ‘Sen şu kadar vergi kaçırdın, gel anlaşalım’ diyor. ‘Şu vergini bu kadarını öde, ben vazgeçeyim’ diyor. Devlet böyle demez. Devlet, vergi kaçıranın elini koparır. Bir daha o insan vergi kaçırmaz. Devlet, vergi kaçıranla pazarlık yapmaz. O zaman halk haklı. Neden vergi ödesin? Dolaylı vergiyle adalet sağlanmaz. Adaleti sağlayacak olan şey gelir vergisidir. Türkiye'de vergi düzeni adil değil."

Kaynak: ANKA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde su krizi

Rize’de AKP yönetimindeki Güneysu Belediyesi, kaçak su kullanıldığı gerekçesiyle içme suyu hizmeti verdiği köy ve mahallelerde abonelere su sayacı takmaları için süre verirken, camilere d...

Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine dikkat çeken uyarı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti içi rekabet konusunda uyarılarda bulundu... Parti içinde ayrışma yerine bütünleşmenin hedeflenmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, parti kimliğine zarar...


AKP'den CHP'ye geçen belediyede borç krizi

31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum Şenkaya Belediye Başkanı seçilen CHP’li Görbil Özcan, eski dönemden kalan 108 milyon 391 bin TL’lik borcun dağılımını içeren pankartı belediye binasına ...

Resmi Gazete'de yayımlandı... Askeralma yönetmeliğinde değişiklik: Erteleme olmayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile; tutukluluk, geçici rahatsızlık ve kardeş ertelemeleri durumları haricinde çeşitli nedenlerl...


Özel'den ceket mesajı: Artık 'winner' biziz

CHP lideri Özel, Erdoğan'ın uzun yıllar giydiği ekose ceket tercihi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen ve 'kazandıran ceket' olarak a...

Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması 1 Temmuz'da!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da Sincan Cezaevi’nde başlayacak. Duruşmaya muhalefet partilerinin genel başkanl...


Meteoroloji açıkladı, 6 il için 'sarı kodlu' uyarı!

Meteoroloji 29 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, İstanbul’un Karadeniz kıyıları ve Ankara’nın güney kesimleri dahil bazı illerde sağanak bekleniyor. Öte yandan Marmara ...

Özel'in sözleri hareket yarattı: CHP, erken seçim için kampanya başlatıyor

CHP'li kaynaklar, erken seçimlere yönelik olarak "CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek” şeklinde bir kampanya ile yola çıkacaklarını açıkladı. Bu doğrultuda kampanya filmleri de çekilecek.


Hakim ve Savcılar Kuruluna ait atama kararları Resmi Gazete’de

4 bin 340 hakim, savcı ve mahkeme üyesi ve başkanının görev yerinin değiştirilmesine dair Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan HSK’...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hülya Avşar'ın Meryem Uzerli'ye 'Neden evlenmediler seninle?' sorusu gündem oldu

Hülya Avşar'ın programına konuk olan Meryem Uzerli, "Ne zaman aşk başarılı ki? Biriyle beraber olup onunla hayatının sonuna kadar birlikte olunca başarı mı oluyor?" dedi. 'Muhteşem Yüzyıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyindeki atıklar nereye gidiyor?

Washington'dan iki bilim insanı ekibi, uyku sırasında beyinde titreşen yavaş bir elektrik dalgasının, Alzheimer hastalığıyla yakından ilişkili olan protein de dahil olmak üzere atık ürünleri beynin derinliklerinden yüzeyine ittiğine dair işaretleri ortaya çıkardı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR