Yukarı
1

Sinan Kara

Cemil Tugay’ın formülü doğru

20 Mayıs, 2024

   İzmir Karşıyaka Belediyesi Hüseyin Mutlu Akpınar döneminden kalan devasa borçlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyordu.

   Geçtiğimiz dönem Karşıyaka’ya Belediye Başkanı olan Cemil Tugay bu devasa borcu kucağında bulmuş ve kendi dönemi boyunca ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

   Şimdi görevler değişti. Sayın Tugay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Dolayısıyla Karşıyaka’da yaşanan sıkıntıları yakından bildiği için, mantıklı bir formül üretti.

   İşçiye maaş veremeyecek düzeye gelen Karşıyaka Belediyesine ait bir arsayı Büyükşehir Belediyesi olarak aldı ve bir nebze de olsa Karşıyaka’ya el vermiş oldu. Bu sayede kaynak aktarımı yapıldı. Bence yerinde ve oldukça mantıklı bir çözüm.

   Neticede o Belediyenin bir şekilde ayakta durması ve işçilerinin de emeklerinin karşılığını alması gerekir.

  Hatta imkanlar dahilinde diğer sorun yaşayan belediyelere de bu şekilde el uzatması doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum malum.

   Bazı AKP’liler bu formülü eleştirerek, güya Sayın Tugay’a ve CHP’ye çamur atmaya çalışıyor. Ama aynı AKP’liler, AKP’li olan Menemen Belediyesinin yıllardan bu yana zincirleme biçimde sattığı onlarca arsayı da görmezden geliyor.

   Üstüne üstlük Cemil Tugay’ın bulduğu çözümde kamu zararı yok. Çünkü söz konusu yer, yine kamuda kalmış oluyor. Diğer yandan Menemen Belediyesinin sattıkları ise özel kişilere gidiyor.

   Buradan bir çift söz de Karşıyaka’nın eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a söylemek gerekir.

   Geçtiğimiz günlerde bir yayın sırasında, geride bıraktığı tahribatı yok sayarak, şu an gerçekleşen bu arsa formülünü eleştirmesi de ayrı bir çelişki.

   Haydi AKP’lilerin eleştirilerine şaşırmıyoruz da güya CHP’li olan bu beyefendiye ne demeli?

   Kendi döneminde ciddi bir yatırım olmamasına rağmen; Acaba, o devasa borcu kim bıraktı?

   Sözü uzatmayalım. Sadece şu kadarını söyleyeyim.

   Hasbelkader o koltuğa oturan Akpınar’ın akılda kalan tek icraatı, yoğun biçimde tartışmalara sebep olan Karşıyaka Anıtıdır. Gerisi lafügüzaftır…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hülya Avşar'ın Meryem Uzerli'ye 'Neden evlenmediler seninle?' sorusu gündem oldu

Hülya Avşar'ın programına konuk olan Meryem Uzerli, "Ne zaman aşk başarılı ki? Biriyle beraber olup onunla hayatının sonuna kadar birlikte olunca başarı mı oluyor?" dedi. 'Muhteşem Yüzyıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyindeki atıklar nereye gidiyor?

Washington'dan iki bilim insanı ekibi, uyku sırasında beyinde titreşen yavaş bir elektrik dalgasının, Alzheimer hastalığıyla yakından ilişkili olan protein de dahil olmak üzere atık ürünleri beynin derinliklerinden yüzeyine ittiğine dair işaretleri ortaya çıkardı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR