Yukarı
406944

Sinan Ateş suikastının tetikçisi ifade değiştirdi... Emri veren...

01 Temmuz 2024 12:25

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi’nde başladı. Duruşmada katılma taleplerinin alınmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

İlk olarak tutuklu sanıklardan Sinan Ateş'e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Özel Harekat Polisleri tutuklu sanıklar Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey eskortluğunda Ankara’ya gelen tetikçi Eray Özyağcı konuştu.

Tetikçi Eray Özyağcı, savcılık ifadesi değiştirdi ve "Doğukan Çep’i korumak için, satmamak için öyle konuştum" dedi. Özyağcı, “Benim Ankara’ya gitmem lazım’ dedim Doğukan Çep’e. Bana araba ayarladı. Doğukan Çep’in azmettirici olduğunu saklamak için başlangıçta farklı ifade verdim sanki ben planlamışım sadece gibi, onu korumak satmamak için” dedi.

"BEN SADECE  AYAKLARINA ATEŞ ETTİM"

Sinan Ateş’e yönelik saldırıyı Doğukan Çep ile birlikte planladıklarını ve Doğukan Çep’in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş’i vurmak için Ankara’ya gönderdiğini açıklayan ve savcılık ifadesini değiştiren Çep şunları kaydetti:

"Aşkın beni aradı ve ‘acilen İstanbul’a gitmem lazım, işim çıktı’ dedi. Ben Suat abiden haber almadım. Doğukan’dan haber aldım bana Sinan Ateş’in yanında iki kişi olduğunu söyledi ve bana ‘Ayaklarından vur sadece Sinan Ateş’i, diğerleriyle uğraşma’ dedi.

Ben sadece ayaklarına ateş ettim. Ben kaçarken Sinan Ateş’in yanındakiler bana ateş etti. Ben de onlara. Ben kaçarken ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diye sesler geldiğini işittim.

Sonrasında motora bindik ve Gölbaşı’na doğru gittik. Ardından beni Doğukan aradı ve ‘Sinan Ateş ölmüş, ben sana demedim mi ayaklarından vur’ dedi. Ben de ‘Vallahi ben sadece ayaklarına ateş ettim’ dedim.” 

"SAVCI 'EMRİ DEVLET BEY'DEN Mİ ALDIN' DİYE SORDU"

Özyağcı, savunmasını devamında şunları söyledi: 

“Beni Yunan askerleri yakaladı. Bana ‘Türk müsün diye sordular ve dövdüler sonra attılar. Ardından da Türk askerlerini gördüm kaçmadım.

,Emniyete geldiğim ilk andan itibaren de baskı başladı bana. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya ‘bu davanın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Devlet Bey’den emir aldıysan söyle. Durdu Özer ise ‘MHP’li iki ismi ver yeter. Biz seni koruruz’ dedi. 

"SAVCI 'MHP'DEN İKİ İSİM VER YETER' DEDİ"

Ben de ‘Ne yaptığınızı anlamıyorum, buna alet olmam. Ben suç işlemiş bir insan olabilirim ama karaktersiz değilim. Tanımadığım insanlara iftira atmam.

Bana araç fotoğrafları gösterdiler, insan fotoğrafları gösterdiler, Hiçbirini tanımıyordum. Bana ‘ölümden korkmuyor musun? Seçimden sonra her şey değişecek. Sana en yüksek cezayı yazacağım’ dedi. Ben Doğukan Çep’in has kardeşiyim.

Benim abim Doğukan Çep’in Sinan Ateş ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ayaklarına sıkmak istedim. O ne dediyse onu yaptım. Tahliye talebim yok.”

"BEN BU DAVANIN BAŞ AKTÖRÜYÜM"

“Ben bu davanın baş aktörüyüm, azmettiricisiyim ifade vermek istiyorum” diyerek söz alan Doğukan Çep’e Mahkeme Başkanı, ''Sıran gelince ifade vereceksin'' dedi.

DOSYADAN ALINAN İKİ SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer soruşturma aşamasında dosyadan alınmış, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 13/06/2024 Tarihli ve 820 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile de görev yeri değişmişti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Özer'in görev yerinin değişmesi 'tenzil-i rütbe' olarak değerlendirilmişti. 

Dursun Özer'in yanı sıra dosyadan alınan bir diğer savcı da Durmuş Ali Kaya oldu. Kaya aynı kararname ile Ankara'dan Diyarbakır Çınar Savcılığı'na atanmıştı.

"SİLAH SESİ DUYARSAN KORKMA" 

Duruşmada savunma yapan ikinci sanık, cinayette kullanılan motosikleti süren kişi olan Vedat Balkaya oldu. 

Olay tarihinden bir süre önce cezaevinden çıktığını, iş bulma konusunda zorluk çektiğini anlatan Balkaya, sanıklardan Doğukan Çep'in "uyuşturucudan uzak durması" şartıyla motor alabileceğini söylediğini, kendisine verdiği sözü tuttuğunu belirtti. 

Çep'in kendisine bir miktar para ve 2-3 tane de motosiklet ilanı attığını ifade eden Balkaya, bir süre sonra motoru aldığını, motoru aldıktan bir gün sonra sanık Çep'in kendisini aradığını anlattı. Sanık Balkaya, "Ataşehir'de buluştuk. 'Ankara'da birinden alacağım var, Eray'ı Ankara'ya götürecek araba var ama getirecek kişi yok.' dedi. Bunun üzerine yardım amaçlı sabah 6 suları Ankara'ya vardım" sözlerini sarf etti. 

Vedat Balkaya, olay gününe ilişkin şunları anlattı: 

- Ayın 30'unda öğlen 12.30 sularında Eray beni uyandırdı. 'Alacağımız olan kişi gelmiş, almaya gidiyoruz acele et' dedi. Eray arkama bindi, beni yönlendirdi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde indirdim. Bana, 'Silah sesi duyarsan korkma.' dedi. Bunun üzerine Doğukan'ı aradım, bir sıkıntı olup olmadığını sordum. Bir süre orada bekledim, sonra Eray bir hışımla geldi. Eray'ın yönlendirmesiyle yaklaşık yarım saat gittikten sonra bir petrol ofisine gittik. Eray iner inmez kaskı fırlattı. 'Benimle İstanbul'a gelmeyecek misin?' dedim. 'Gelmeme gerek kalmadı, sen devam et, İstanbul'da görüşürüz.' dedi. Kendisini bekleyen arabaya bindi ve gitti. 

"BİRİNİN ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLMİYORDUM"

Balkaya, olay tarihinden önce Ateş'i tanımadığını, öldürülmesinden de haberdar olmadığını ileri sürdü. 

Balkaya "Bana alacak verecek meselesi dediler. Vurulma olayı deselerdi cezaevinden yeni çıkmış biri olarak asla yardım etmezdim. Doğukan'ı aradım, Eray tedirgindi, bir şey olduysa bana söyleyin dedim. Ben bu olayın aslını Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde öğrendim. Eray'ın birini vurduğunu orada öğrendim. Beni buraya kandırarak getirdiler. Ben Sinan Ateş'i tanımıyorum, sosyal statüsünü bilmiyorum. Burada birinin vurulacağını, öldürüleceğini bilmiyordum" savunmasını yaptı. Balkaya, suçsuz olduğunu iddia ederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. 

ANKA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

9. Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan 9. Yargı Paketi ile, yüksek yargıda iş akışının hızlanması için yeni süreler öngörüldü. Hukuk daireleri dosyanın kendisi ile ilgili olup olmadığına...

1 Mayıs davası: Tüm tutuklular serbest

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen 8'i tutuklu 12 kişi hakkında 15.5'ar yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında, bu d...


Davutoğlu'ndan Suriye 'tavsiyesi'

Kayseri'de başlayan ve bazı illere yayılan olaylar hakkında konuşan Davutoğlu, sığınmacı krizine ilişkin 'çözüm önerilerini' anlattı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayser...

CHP'den 24 saatlik basın toplantısı

CHP, eğitim politikalarına ilişkin 24 saatlik basın açıklaması yapacak. Toplantıya Özgür Özel de katılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitimdeki sorunları anlatmak için g...


Sinan Ateş'in annesi fenalaştı

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş (70), tansiyon düşüklüğü ve kolunun uyuşması sebebiyle ambulansa alındı. Oğlu Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davayı takip etmek için Sincan Cezaevi’n...

Bülent Arınç'tan dikkat çeken çıkış!

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 31 Mart seçimlerinde yenilgiye uğrayan AKP'nin atması gereken adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gen...


Sinan Ateş davasında 3. duruşma günü

Sinan Ateş cinayeti davası kapsamında tutuklu 22 sanığın yargılamasına Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kampüsü'nde devam ediliyor. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davası kap...

Özgür Özel'den 'enflasyon' ve 'erken seçim' açıklaması: 'Cumhur İttifakı cezasını çekecek'

CHP lideri Özgür Özel "Enflasyonun düşmesi için gerçek tedbirler yerine suya sabuna dokunmayan, sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da ceremesini de siyase...


İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan 'Kayseri' çıkışı: 'Zoraki misafirliğin sonuna gelinmiştir'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Nez ile aşk yaşayan Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız'dan sert sözler

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabınd...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Araştırma: Z kuşağının haber kaynağı TikTok

Yeni bir araştırma, bilgi sahibi olmaya çalışan Z kuşağının, günlük manşetleri önce başkalarının sindirmesini tercih ettiğini gösteriyor. Google tarafından yapılan bir araştırma, gençlerin geleneksel kaynaklar yerine, en sevdikleri etkili kişilerin sosyal medya paylaşımlarına ve yorum bölümlerindeki kitlelerin görüşlerine güvendiğini gösteriyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR