Yukarı
411161

Narin cinayetinde cevap bekleyen sorular: Cesedi yeni mi bırakıldı?

08 Eylül 2024 13:44

Diyarbakır'da 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedinin daha önce tarama yapılan dere yatağında bulunması kafaları karıştırdı. Narin Güran cesedinin gece saatlerinde dere yatağına bırakılmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki Narin Güran dere yatağında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş şekilde bulundu. Dere yataklarında üç gündür arama yapılmasına karşın cesedin bugün bulunması soru işaretlerine neden oldu. SÖZCÜ muhabiri Özgür Cebe, "Narin'in cesedinin gece saatlerinde oraya bırakıldığı ihtimalinin üzerinde duruluyor." bilgisini paylaştı. 

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kuran kursundan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ arama çalışmaları sonuç verdi. Küçük kızın cansız bedeni son 3 günde aramaların yoğunlaştığı dere yatağında bulundu.

ÜZERİ BÜYÜK TAŞLARLA KAPATILMIŞ

2 bin 600 Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığına bağlı birliklerin köyde günler süren arama çalışmalarında bu sabah sonuca ulaşıldı. Sabaha karşı havanın aydınlanmasıyla birlikte rutin arazi arama ve tarama faaliyetine çıkan jandarma birlikleri dere yatağında Narin Güran’ın cesedine ulaştı. Bir çuval içine konulmuş, üzeri de büyük taşlarla kapatılmış küçük kızın cansız bedeni Jandarma Olay yeri inceleme kriminal ekipler ile nöbetçi Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. 

İHBARLAR SONRASI DERE YATAKLARI ARANMIŞTI

19 gündür arama çalışmaları sürerken Narin'in kaybolduğu köye yakın dere yatakları da son üç gündür tarandı.  Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı. Çalışmalarda herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. 

ÜÇ GÜN SONRA AYNI DEREDE BULUNDU

Otopsi ve ölü muayene raporunda küçük kızın kesin ölüm nedeni belirlenecek. İlk bulgular Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü yönünde. Köye 2 kilometre uzaklıktaki Narin’in cesedinin bulunduğu dere yatağını 3 günden beri yer altı ve su altı görüntüleme cihazları, köpeklerle arayan jandarma birlikleri havadan da drone ve insansız hava araçlarının yardımıyla arazi arama ve tarama faaliyeti yürütüyordu.

Cesedin bulunduğu bölgenin iki gün önce tarandığı ve bir şey bulunmadığı, askerlerin arama ve tarama yürüttüğü aynı noktada 2 gün sonra cesedin bulunması dikkat çekti.

DEREYE GECE Mİ BIRAKILDI?

Güvenlik kaynakları, kızın daha önce öldürülmüş ve bu bölgeye askerlerin arama faaliyetine ara verdiği gece saatlerinde getirilip bırakılmış olabileceği üzerinde duruyor. Narin’in kesin ölüm nedeni Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapılacak olan detaylı otopsi ve ölü muayene raporuyla belirlenecek. 

SÖZCÜ muhabiri Özgür Cebe tv, "Narin'in bulunduğu çuvalın üzeri büyük taşlarla kapatılmış. Can güvenliği nedeniyle kimliği saklı tutulan bir gizli tanık ifade verdi. Baba ve gizli tanığın ifadelerinin ardından arama faaliyetleri dere yatağında yoğunlaştırıldı. Üç gündür bir şey bulunamamıştı. Narin'in cesedinin gece saatlerinde oraya bırakıldığı ihtimalinin üzerinde duruluyor. İlk bulgular boğularak öldürüldüğü yönünde." diye konuştu. 

BABASI İFADE VERDİ, ARDINDAN GİZLİ TANIK İFADESİ ALINDI

Geçen Çarşamba günü Narin’in babası Arif Narin’de Diyarbakır Adliyesine gelerek soruşturmayı yürüten savcıya 2 saat ifade vermişti, Perşembe günü de kayıp kızla ilgili soruşturma kapsamında can güvenliği nedeniyle gizli tanık olarak Adliye’ye getirilen bir kişi savcılığa ayrıntılı ifade vermişti. Baba ile gizli tanığın ifadelerinden sonra arama faaliyetlerinin kızın cesedinin bulunduğu dere yatağında yoğunlaşması dikkat çekti. 

DİYARBAKIR BAROSU: BEDENİN UZUN SÜRE SUDA KALDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Diyarbakır Barosu Nahit Eren, "Cansız beden saklanmış aslında. Bedeninin uzun süre suda kaldığını gösteriyor bulgular. Maalesef bedeni sudan kalmadan kaynaklı deforme olmuş, bunu da üzülerek söyleyelim. Atılmış halde değil, saklanmış. Jandarmanın iç raporu saklandığı yönünde." açıklamasını yaptı. 

19 GÜNDE NE OLDU?

Narin'in eve dönmemesi üzerine babası Arif Güran, aynı jandarmaya kayıp başvurusu yaptı. Bölgeye 2.600 jandarma ve komando timleri sevk edilerek aramalar yoğunlaştı. Aramalara AFAD ve Büyükşehir Belediyesi Su Altı arama ekipleri de dahil oldu.

Aramalara drone ve İnsansız Hava Araçlarıyla da havadan destek verildi. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda Tavşantepe Köyü muhtarı Salim Güran gözaltına alındı.

Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Eylül günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı. Aramaların 19. gününde köye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedeni bulundu.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP’den yayın yasakları için önerge

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, medya kuruluşlarına getirilen yayın yasaklarının, erişim engellemelerinin ve içerik çıkarmaların araştırılması için TBMM Başkanlığı’na önerge ...

Babacan, Fatih Erbakan’ı ziyaret edecek

Ali Babacan, 17 Eylül 2024 Salı günü saat 14.00’te Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a ziyarette bulunacak. Babacan geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında, ...


İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Şahsım' göndermesi

İBB Başkanı İmamoğlu, 'İstanbul Yuvamız' projesi kapsamında 21 kreşin toplu açılışını yaparken, liyakat vurgusu yaptı. İmamoğlu, "Cumhuriyet çocuklar için eşitlik ve adalet demektir. Kreş...

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin'e böyle gitmiş: 'Ölmem işe yarayacaksa razıyım baba...'

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, kızına bölgeye gitmeden önce "ölebileceği "uyarısında bulunduğunu, onun ise "Öl...


Narin Güran cinayetinde yeni 'çuval' ayrıntısı: Aynı seri numaralı çuvallar Nevzat Bahtiyar'ın evinden çıktı

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturmada son olarak, Narin’in cansız bedeninin içine konulduğu çuvalla ...

Sinan Ateş davasında yeni gelişme: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam edip etmeyeceğine dair...


Özel: Mardinliler bize sadece selam değil oy da verecek

Mardin'de düğüne katılan Özgür Özel "Gösterilen ilgiden görüyorum ki artık Mardinliler sadece bize selam vermeyecekler bundan sonra oy da verecekler" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel B...

Akrabaları Narin bulunmasın diye böyle hedef şaşırtmış!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetine yönelik soruşturmada her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Narin'in kayıp olarak arand...


24 ilde siber suç operasyonu: 46 kişi yakalandı

24 ilde “nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık”, “futbol ve diğer spor müsabakalarında yasa dışı bahis”, “çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi” olmak üzere siber suçlardan arananlara yö...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aslı Enver: Elay ile mucizevi bir hikâyemiz var

Markanın yeni kampanyasının lansman toplantısında Pınar Sabancı’nın sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu şöyle konuştu: “Elay ile kendimize özel, mucizevi bir hikâyemiz var. Elay’ın büyüme s...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

70 yaş üstü her 5 kişiden biri bu hastalıkla boğuşuyor!

Türkiye’de 70 yaş üzeri her 5 kişiden birinde Alzheimer bulguları olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Serdar Taşdemir, “Genç yaşlardan itibaren zihinsel ve fiziksel aktiviteler yapmak, düzenli spor yapmak, sık okumak, yeni bilgiler öğrenmek, yeni hobiler edinmek ve sosyal aktivitelere katılmak Alzheimer’ın geciktirilmesinde etkili rol oynamaktadır” dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR