Yukarı
413068

MHP’nin DEM Parti çıkışına CHP yorumu: 'Yeni oyun kurma telaşındalar'

10 Ekim 2024 15:37

Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması ve DEM Parti'ye el uzattıklarına yönelik sözleri CHP'li isim değerlendirdi. CHP'li Bakan, "Görüyoruz ki hem iktidar hem de MHP önümüzdeki seçimlere giderken yeni bir oyun kurma telaşındalar. ‘Kürt seçmenin oyunu nasıl alırız’ düşüncesiyle birçok senaryoları var ve böyle adımlarla kamuoyunun nabzını yokluyorlar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'in yeni yasama yılının açılışında DEM Parti sıralarına ziyaret ederek DEM Partililerle ile tokalaşarak "Yeni bir döneme giriyoruz" sözlerini SÖZCÜ’ye değerlendiren CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Bu söyledikleri ve el sıkma olayı Bahçeli’nin kendisinin de DEM Parti’yi bir terör partisi gibi görmediğini ortaya koyuyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim'de Meclis'in yeni yasama yılının açılışında DEM Parti sıralarına ziyaret etmesi ve bunu "Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım diye düşünüyorum" sözleriyle açıklaması siyasette 'yeni bir dönem mi başlıyor?' tartışmalarına yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Cumhur ittifakı  ile DEM Parti’nin yakınlaşmasını siyasal iktidarın ilkesizliğinin göstergesi olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

“TÜM BUNLAR BAHÇELİ’NİN SÖYLEDİKLERİNİN İNANDIRICI OLMADIĞINI GÖSTERİYOR”

CHP’nin DEM Parti’yle kurduğu ilişkiyi MHP tarafından terörize ve kriminalize edildiğini hatırlatan CHP’li Murat Bakan şu ifadeleri kullandı. 

-Hatta düne kadar her ağzını açtığında ‘DEM Parti’si kapatılsın’ diyordu. Birden kapatılması gerektiğini düşündüğü, terör örgütü olarak gördüğü bir siyasi partiye elini uzattı. Arkasında da çözüm sürecinin İçişleri Bakan Efkan Ala belirdi. Sırrı Sakık arka sıralardan koşarak geldi, Bahçeli’nin elini sıktı. Sonra Bahçeli, bu konuda “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” dedi. Ardından bu Salı “DEM Parti'ye uzattığım el ‘Türkiye partisi olun’ teklifidir, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır” dedi.

-DEM, “DEM Parti zaten bir Türkiye partisi” diye karşılık verdi. Biliyorsunuz, “Türkiye Partisi olma” konusu Selahattin Demirtaş’ın eş genel başkan olduğu HDP’nin sloganıydı, kampanyasıydı. Tüm bunlar tabii dikkat çekici. Yani aslında Bahçeli’nin bugüne kadar söylediklerinde inandırıcı olmadığını, söylediklerinin aslında gerçek olmadığını da gösteriyor. Bu söyledikleri ve el sıkma olayı Bahçeli’nin kendisinin de DEM Parti’yi bir terör partisi gibi görmediğini ortaya koyuyor. Biliyorsunuz her fırsatta CHP’yi de bu noktada kriminalize etmeye ve marijinal bir parti haline getirmeye çalıştı.

-“Sürekli Dem’leniyorlar” sözünü birçok defa grup toplantısında kullandı. Biz bunları siyasal iktidarın pragmatizminin, oportünizminin, ilkesizliğinin göstergesi olarak görüyor, bu şekilde değerlendiriyoruz” diye konuştu.

“MİLLİYETÇİ PARTİYLE DEM PARTİ’NİN EL SIKIŞMASI ÖNEMLİ BİR DÖNEMEÇ”

Milliyetçi bir partinin DEM Parti ile el sıkışmasının Türkiye için önemli bir dönemeç olduğuna dikkat çeken Bakan şu ifadeleri kullandı: 

-Elbette ki el sıkışması önemli ama bu durum bunların herhangi bir siyasal-ideolojik hatları olmadığını, taktik olarak, seçim kazanmak için her kılığa bürünebileceklerini de gösteriyor. Yeni bir çözüm süreci de başlatabilirler. MHP bu çözüm sürecinde de hiçbir ideolojik kaygısı olmadan iktidarla birlikte yürüyebilir.

- Görüyoruz ki hem iktidar hem de MHP önümüzdeki seçimlere giderken yeni bir oyun kurma telaşındalar. ‘Kürt seçmenin oyunu nasıl alırız’ düşüncesiyle birçok senaryoları var ve böyle adımlarla kamuoyunun nabzını yokluyorlar. Ve belli ki daha da yoklayacaklar.

-Biz bugüne kadar ne söyledik; TBMM’de seçilmiş meşru siyasal parti ile biz ilişkimizi sürdürürüz. Ancak gayrimeşru odaklarla örneğin, PKK ile geçmişte Oslo’da masaya oturulması gibi süreçleri de doğru bulmadığımızı, bunların terör örgütünü toplum nezdinde meşrulaştırdığını ve bizim muhatabımızın Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu’na göre kurulmuş ve Meclis’te grubu olan siyasi partiler olduğunu, eğer bir çözüm süreci yürüyecekse de bunun adresinin parlamentonun olması gerektiğini söyledik. Bizim durduğumuz nokta bu” 

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Mansur Yavaş: Hala hijyen desteği isteyen okullar var

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, okulların temizlenmesine ilişkin "Hala hijyen desteği isteyen okullar var. Biz hala aynen devam ediyoruz. Bir kısmı geri çekti ama h...

Vahşet haberlerinin ardından tüm partiler birleşti

TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak önergesiyle kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. Kadınlara yönelik peş peşe şiddet ve vahşet ...


Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı: Kimse zehirlemeye kalkmasın

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş "Bu anayasa yapım sürecini kimse zehirlenmeye kalkmasın. Kimse bu tarihi fırsatı heba etmeye aracı olma...

Vize alacak Türk vatandaşlarına yeni yasak! Yasal işlem başlatılacak

Schengen vizesi başvurularındaki artış, Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlama kararları almasına neden oldu. Yapılan son uyarıda, Türkiye'ye döndükten sonra pasapo...


Cem Garipoğlu'nun DNA İşlemleri Tamamlandı

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun 'fethi kabir' işlemleri sonrasında mezarından alınan örnekler ATK'da incelemeye alınmıştı. İşlemlerin tamamlanmasının ardındın Garipoğlu'nun...

CHP, hafta sonu kampa girecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek istişare kampına, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve 81 il başkanı katılacak. Parti kaynaklarından edinilen bilg...


Özgür Özel'den '10 Ekim' mesajı

CHP lideri Özgür Özel, "Siyasi sorumlular yargılanana kadar Ankara Gar Katliamını unutturmayacağız. 10 Ekim'de yaşamını yitiren 104 barış güvercinini saygıyla anıyorum" dedi.

DEM Parti'den Cezaevindeki Mahkumlar İçin Yasa Teklifi

DEM Parti, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan şahıslar için Meclis’e bir yasa teklifi sundu. Teklifin kabul edilmesi durumunda; cezaevinde 25 yılı dolduranlar koşullu tahliye edile...


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Şevval Sam'dan tepkilere yanıt

Geçtiğimiz günlerde bir davete katılan Şevval Sam, kadın cinayetleriyle ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap vermedi. Sam, sorulara neden cevap vermediğini açıkladı. 19 yaşındaki Se...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Kardiyologlar uyardı: Erken ölümlerin ana nedeni...!

Kardiyologlar, genç yaşta kalp krizi ölümlerine yol açabilen en tehlikeli yiyeceği belirledi. Uzmanlar, bu gıdanın atardamarları hızla tıkayarak kalp krizi riskini artırdığına dikkat çekiyor. Genç yaşta kalp krizi vakalarının artmasıyla birlikte, bu yiyecekten uzak durmanın hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR