- Macron'dan Trump ve Pezeşkiyan'a çağrı: Müzakereler yeniden başlasın
- İsrail Konsolosluğu Önündeki Silahlı Saldırıda Tutuklu Sayısı 13'e Yükseldi
- Gaziantep FK'dan Burak Yılmaz Açıklaması
- 74 Bin Dolarlık Baraj Yıkıldı: Bitcoin'de Rekor Koşusu
- İtalya'dan İsrail'e Silah Ambargosu Adımı: Anlaşmalar Askıya Alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li değil mi?
17 Aralık, 2025Uzun bir süredir dikkatimi çekiyor. Belki sizlerin de çekmiştir.
AKP’li İzmir Milletvekilleri en ufak bir konu olduğunda, koro halinde İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yükleniyorlar.
Başkan Tugay ise Belediye hizmetlerinde yaşadığı zorlukları dile getirip, AKP Hükümeti ile ilgili yaşadığı sorunları anlatıyor. Bir anlamda kendisine karşı yapılan ithamlara da cevap vermeye çalışıyor.
Sen misin cevap veren?
Yine aynı taktikle AKP’li tüm vekiller sıralı halde misilleme üzerine misilleme yapıyor. Güya Tugay’ı sıkıştırmaya ve CHP’yi İzmir’de yıpratmaya çalışıyorlar.
Şimdi diyeceksiniz ki Cemil Tugay CHP’den seçilip o koltuğa oturdu. Böyle bir durumda AKP’li vekillere asıl cevap vermesi, kendi Belediyesini ve Belediye Başkanını savunması gerekenler CHP’li Vekiller değil midir?
Haklısınız.
Ama yoklar!
Bu arkadaşlar ne yapıyor diye merak ettim, hepsinin sosyal medya paylaşımlarına ve diğer ortamlarda yaptıkları açıklamalara baktım. Sadece Ednan Aslan, Seda Kaya Ösen ve Ümit Özlale’nin paylaşımlarına rastladım.
Yanlış duymadınız. Hani bir süre önce CHP’ye katılan Ösen ve Özlale’den bahsediyorum.
Peki, ya diğerleri?
Daha doğrusu, gerçek CHP’li olarak bilinenler nerede?
Dediğim gibi yoklar, kayıplar.
Malumunuzdur, CHP’nin İzmir’de 13 Milletvekili var. Ancak öyle anlaşılıyor ki bahsi geçen bu arkadaşlar sadece sayıdan ibaretler. Bunu sessiz kalıp, suya sabuna dokunmamalarından anlamak mümkün.
Sanırım kendi Belediyelerini savunmak, İzmir’in geleceğini ilgilendiren bu tür önemli konularda fikir yürütmek ve seçmenlerin duygularına tercüman olmak gibi bir dertleri yok.
Sözün özü
Başkan Cemil Tugay bir taraftan kent için bir şeyler yapmaya, bir taraftan CHP’nin yüzünü yere eğdirmemeye ve bir taraftan da Vekillerin boşluğunu doldurmaya çalışıyor.
Bu absürt duruma ne kadar dayanır bilinmez ama bu yalnızlık kendisine bir şey kaybettirmez, aksine manevi açıdan çok şey kazandırır. Benden söylemesi..
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- Selçuk Başkan koltuğun hakkını veriyor
- Diyelim ki Kılıçdaroğlu CHP’nin başına geldi. Ya sonra?
- İzmir'de AKP’li Vekillerin kelime oyunu…
- Ucuz gazetecilik…
- Vakıf yapıları AKP’nin malı mı?
- Ah Ümit Kartal ah…
- İzmir’de yürütülen iftira siyaseti
- Cemil Tugay’ın “Bir Yerel Gazete” dediği o gazete kim?
- Görkem Duman’a haksızlık yapılıyor
- Sosyal Belediyecilikte Bornova fark yaratıyor
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Ben Affleck’ten Jennifer Lopez’e 60 milyon dolarlık veda: Tüm hisselerini devretti!
Dünyaca ünlü yıldızlar Jennifer Lopez ve Ben Affleck'in (Bennifer) yılan hikayesine dönen boşanma sürecinde, mal paylaşımına dair çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. 2021 yılında yeniden a...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Kan şekeri neden aniden yükselir?
Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi" tartışmalarını da beraberinde getirdi. Sağlıklı bireylerde ani şeker dalgalanmalarının uzun vadedeki risklerine dikkat çeken uzmanlar, karbonhidratı tamamen kesmek yerine besinleri doğru eşleştirmenin hayati önem taşıdığını vurguluyor.





Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.