Yukarı
248243

Tüm-Yerel-Sen: "Sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir"

15 Mayıs 2019 15:40

Ege'nin Sesi-Tüm-Yerel-Sen tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetki ve örgütlenme süreci üzerine bir açıklamada geldi. Şube Başkanı Bilal Altıner yaptığı açıklamada örgütlenme sürecinde sendikaya yönelik topyekün bir saldırı gerçekleştirildiğini iddia ederek: “Ancak örgütlenme sürecinde sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir. Bürokrasi kadrosunun akıl almaz desteğiyle örgütlenmemizin önü tıkanmış, hakkımızda birçok asılsız argümanlar üretilmiş, yalan yanlış ifadelerle emekçiler korkutulmuş veya kandırılmıştır. Kurallar, örgütlenme sürecimizde tüm sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlara ters bir şekilde sendikamıza zarar vermek için değiştirilmiştir” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

2013 yılında kurulan sendikamız Tüm Yerel Sen, ilgili tüzük maddemize göre Atatürk ilke ve devrimlerini savunan, emekçilerin hakkının sendikal anlayışın ana eksenine oturtan bir emek örgütüdür. Kurulduğu günden bu yana 2015 yılından itibaren 4 yıl üst üste İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İzsu Genel Müdürlüğü ve Eshot Genel Müdürlüğü’nde yetkili sendika olmuştur. Bunun nedeni çok açıktır. Yıllarca kaybedilen ve sonrasında alınamayan birçok hakkı Tüm Yerel Sen emekçilere kazandırmıştır. 100 günlük çadır ve 1 günlük iş bırakma eylemi ile yemek hakkını, tüm sendikaları alanda birleştirip alanda öncülük yaparak eylemleri düzenleyerek ulaşım hakkını emekçilere kazandırmıştır. Bununla birlikte 2014 yılında diğer sendikanın imzaladığı sözleşmede 15 güne  düşürülen rapor hakkını 25 güne yükseltmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında tarihinde ilk defa mobbing masaları kurdurmuştur. Yüzlerce üyesine hukuk desteği sağlamış, hakkını savunmuştur. Toplu sözleşme maddeleri ve hukuki desteğiyle sendikamız Tüm Yerel Sen emekçilerin refahını ve hakkını her zaman yükseltmiştir, asla geriye götürmemiştir.

 Ancak örgütlenme sürecinde sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir. Bürokrasi kadrosunun akıl almaz desteğiyle örgütlenmemizin önü tıkanmış, hakkımızda birçok asılsız argümanlar üretilmiş, yalan yanlış ifadelerle emekçiler korkutulmuş veya kandırılmıştır. Kurallar, örgütlenme sürecimizde tüm sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlara ters bir şekilde sendikamıza zarar vermek için değiştirilmiştir.

Ülkemizin birçok yerinde örgütlenmemizi hızla sürdürürken, yakın zamanda Antalya, Adana, Bolu, Kırşehir'de yetkiyi alan, İstanbul ve Ankara'da birçok emekçinin sendikamızı önümüzdeki süreçte yetkili yapacak şekilde tercih etmesi sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde üyelerimiz korku, şantaj ve yalan yanlış ifadelerle sendikamızdan koparılmak istenmiştir.

Merak ediyoruz? İ.B.B. Karaburun bürokratının  görevi Karaburun'un sorunlarıyla mı ilgilenmektir yoksa sendikal örgütlenmeye mi katılmaktır? İ.B.B Çeşme bürokratının görevi Çeşme'nin sorunlarıyla mı ilgilenmektir, yoksa sendikal örgütlenmeye katılıp emekçilerin aklını mı çelmektir? Sebze hali çalışanının görevi, hiçbir şekilde kendisinin İzmir sendikal tarihinde adının hatırlanmamasına rağmen Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanlarını arayıp ben Zabıta Dairesi Başkanı olacağım, sizde Tüm Bel Sen'e geçerseniz hem rahat edersiniz hem de sizi yükseltirim demek midir? İ.B.B. Menderes bürokratının görevi çalışanları Tümbelsen’e  geçişini mi sağlamaktır? İzsu’da müdürlük yapan bürokratın görevi, çalışanları toplayıp  Tümbelsen’e geçin diye talimat vermek midir? Zamanında Tümbelsen’de yöneticilik yapmış ve şuan için kurumda müdürlük yapanların, makamlarını Tümbelsen’in örgütlenmesi için kullanması ne kadar doğrudur? İ.B.B. memur yardımlaşma sandığında yöneticilik yapan birisinin görevi memurların sorunlarıyla mı ilgilenmektir,yoksa sandığı kullanarak memurların sendika değiştirmesi konusunda çalışma yapmak mıdır?İ.B.B Makina İkmal Müdürlüğü'ndeki bürokratın görevi baskı mı yapmaktır? Bununla birlikte birçok (özellikle) İ.B.B. ve İZSU bürokratı sendikal örgütlenmeye müdahale etmiş, kurumda sendikal kirlenmeye sebep olmuştur. Bu isimlerin ya kurum yöneticiliğinden istifa edip sendikacılık yapmasını ya da tarafsız kalması gerektiğini ısrarla belirtiyoruz.

 

Sendikamıza karşı emek hırsızlığı yapanlar iyi bilsin ki bunun siyasi bir sonucu olacaktır. 1100 kişi öndeyken siyasi duruşunu bozmayan bizler asla siyasi yolumuzdan sapmayacağız. Yetkili sendika iken emekçilere veya bürokratlara nasıl siyasi ve idari baskı yapmadıysak, kendimize baskı yapılmasını asla kabul etmeyeceğiz.

 Tüm Bel Sen örgütlenmesinde birçok asılsız ifadeye başvurmuştur. Aslı olmamasına ve tarafsızlık açıklamasına rağmen Başkan Tunç Soyer kendilerinden taraf gibi emekçilere anlatılmış, emekçilere şeflik,müdürlük,daire başkanlığı dağıtılmış! , emekçilerin yakınlarına iş vaadi verilmiş ve sendikal mücadeleye inanılmaz zarar verilmiştir.

Bu süreçte yüzlerce üyemizi bu kirli örgütlenme ile sendikamızdan koparanlar iyi bilmelidir ki, yüzlerce emekçi bu süreçte sendikamıza geri dönmüş, yeni emekçiler aramıza katılmış, bu kadar baskı ve şantaja rağmen sendikamız binlerce üyesiyle dimdik ayakta kalmıştır.

Sendikamız Tüm Yerel Sen, kendi 1 Mayıs bildirilerini bile örgütlenme adına dağıtamayan, kendi hazırladıkları 1 Mayıs bildirisini genel merkez internet sitesinde bulunmasına rağmen saklamaya çalışan, kendi sendikal görüşleri zamana göre farklı gösteren sendikaların gittiği yoldan gitmeyip, kendi düşüncesini ve emek mücadelesine bakışını asla değiştirmeyecektir. Demokrasinin ve özgürlüğün sesi olmaya, ülkemizin gelişmesinde ve emekçilerin refahının yükseltilmesinde baş aktör olmaya devam edecektir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e sunduğumuz toplu sözleşme taslağımızdaki hakların toplu sözleşme masasında yetkili sendika tarafından ne kadarının dile getirileceğinin ve emekçilere ne kadarının kazandırılacağını takip edeceğiz.

Emekçilerin tercihine saygı duyuyoruz. Hiçbir hakkı geriye götürmeyen ve kaybedilen birçok hakkı emekçilere kazandıran sendikamıza emekçilerin kısa bir sürede geri döneceğini ve yeni üyelerin aramıza katılacağına inancımız tam! Emekçilerin sendikamızı yeniden yetkili sendika yapacağından hiçbir şüphemiz yok!

Tüm Yerel Sen olarak mücadelemizi yükselterek emek mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz. Toplu sözleşme masasında hazırladığımız toplu sözleşme taslağımızdaki mali ve sosyal hakların altında bir sözleşmeye imza atacakların takipçisi olacağız ve demokrasinin taşlarını döşemeye,emekçilerin hakkını savunmaya ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunmaktan asla usanmayacağız.Bu dönemde yanımızda olan tüm emekçilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara çifte müjde

İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin ‘Anneler Günü’ sergisine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kursiyerlerin ürünlerini Türkiye genelinde satışa sunup gelir elde edeb...

Özel Bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı

Ödemiş Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği programda ilçede bulunan ilgili dernek üyelerini biraraya getirdi. Özel bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı.


Mordoğan Ayıbalığı’ndaki kaçak iskele yıkımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi devrede

2023 yaz başında Karaburun’un gündemine gelen Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan işletmenin kaçak iskelesi aradan geçen 10 ay içinde kurumların yoğun bir şekilde karşılıklı yazışmaları...

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL AŞ arasında Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin sektöre daha nitelikli adım atmaları amacıyla iş birliği prot...


Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Temiz enerjinin başkenti İzmir’de WENERGY EXPO-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, ikinci kez kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın açılış konuşmasında ...

Seferihisar’da sıfır atık eğitimleri devam ediyor

Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, ilçedeki okullarda sıfır atık eğitimleri veriliyor. Çocuklara çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan eğitimlerde...


İzmir ve Bremen arasındaki ilişkiler güçlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'in kardeş kenti Bremen ile ekonomik ilişkileri güçlendirmede önemli rol oynayan Bremeninvest'in Türkiye İlişkileri Koordinatörü Ma...

Narlıdere Belediyesi’nden 19 Mayıs’a özel futbol turnuvası

Narlıdere Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘19 Mayıs Futbol Turnuvası’ düzenliyor. 14–19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur...


Başkan Önal, kitap bağışı çağrısı yaptı!

Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kütüphanelerde bulunan yayınların çeşitliliği ve içeriğini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kitap bağışı kampanyası başlattı. 10 mah...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gezenti ailesi artık 3 kişi

TEVE2’de yayınlanan “Çok Gezenti” programıyla yıllardır dünyayı dolaşan Burak Akkul ve Seda Akkul, kısa süre önce dünyaya gelen oğulları Yekta ile birlikte objektif karşısına geçti.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bahar yorgunluğuyla baş etmek için 6 öneri

Baharla beraber değişmeye başlayan gece-gündüz süreleri ve iklim şartları ile beraber vücudumuzun yeni oluşan şartlara uyum sağlamaya çalıştığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, ‘bahar yorgunluğu’ olarak tanımlanan bu dönemde yaşanması muhtemel fiziksel ve psikolojik değişimlerle baş edebilmek için yapılabilecekleri anlattı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR