Yukarı
1

Sinan Kara

Bu davranış ayakta alkışlanır

10 Mayıs, 2024

   Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız tıpkı diğer başkanlar gibi yeni seçilip görev alan isimlerden. Yeni görev almasına almışta, bu kısa süre içerisinde dağ gibi sorunlarla yüzleşmeye başlamış bile.

   Ancak öyle anlaşılıyor ki Başkan Yıldız bu durumdan yakınmıyor. Yani, bu durumu bazıları gibi ciddi bir sorun haline getirmemiş.

   Bir yandan, borç harç ve Belediyeye giderayak doldurulan yüzlerce personel sorununu çözmeye, bir yandan da proje üretmeye çalışıyor.

   O projelerden birisi de dün gündeme geldi.

   Çiğli’de yaşayan engelli annelerine Belediyede istihdam sağlamak.

   Dört dörtlük ve gerçek anlamda kimsesiz vatandaşa dokunan insan odaklı bir proje.

   İşe, Çiğli’de yaşayan engelli ailelerin yerinde ve birebir tespit edilmesiyle başlanmış.

   Yakın zamanda Çiğli’nin 26 mahallesinden engelli ve yoksul olan 26 Anne işe alınacak.

    Bu anlamda, öncelikle ciddi anlamda ekonomik durumu iyi olmayan yardıma muhtaç ve engelli çocuğuyla yalnız başına hayata tutunmaya çalışan Anneler odak noktası olacak. Projenin kısa zaman içerisinde, başarılı biçimde sonuç vereceği bekleniyor.

   Bu durumu, “Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü kendimize şiar edinerek yol yürüyoruz.” diye anlamlandıran Başkan Onur Emrah Yıldız’ı yürekten kutlamak ve ayakta alkışlamak gerekir.

   İsteyince çok güzel işler ve gerçek anlamda halkın yanında olmayı gerektiren icraatlar ortaya çıkabiliyor.

   Yeter ki isteyin.

   Eminim ki Başkan Yıldız benzeri birçok başarılı sosyal projenin altına imzasını atmaya devam edecek. Ve eminim ki bu insan odaklı projeler, birçok Belediye Başkanına da aynı zamanda rol model olacak.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Buket Dereoğlu'nun sandviç isyanı: Ayıp be ayıp

Oyuncu Buket Dereoğlu satın aldığı 45 liralık sandviçin içine koyulan peynire isyan etti. Son olarak 'Kolpaçino 4 4'lük' filminde yer alan Buket Dereoğlu, 45l liraya aldığı sandviçin için...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ömür uzuyor: Bilim insanları tarih verdi

Araştırmacılar, önümüzdeki otuz yılda dünya çapında yaşam beklentisinin erkeklerde yaklaşık beş yıl, kadınlarda ise dört yıldan fazla artmasının beklendiğini öngörüyor. Lancet'te yayınlanan bir rapora göre, bu artışların yaşam beklentisinin genellikle daha kısa olduğu ülkelerde olması bekleniyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR