Yukarı
99008

Sen neymişsin Gudjohnsen!

13 Şubat 2016 10:44

İzlanda, Hollanda, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, Belçika ve Çin derken, şimdi de Norveç... İzlanda'nın yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Eidur Gudjohnsen, ülke ülke gezmeye devam ediyor... Çin'in Shijiazhuang Ever Bright takımından sadece 3 ayda ayrılan ve bonservisi elinde olan 37 yaşındaki futbolcu, Molde ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Norveç temsilcisi, Chelsea ve Barcelona gibi Avrupa devlerinin formasını giyen deneyimli golcünün 16. durağı olacak.

Gudjohnsen, 22 yıllık kariyerinde forvet, kanat, merkez orta saha, forvet arkası ve defansif orta saha pozisyonlarında görev yaptı. 2000'de imza attığı Chelsea'de Jimmy Floyd Hasselbaink’le birlikte hücum hattını oluştururken, 2003'te Leeds United'a attığı müthiş röveşata golüyle hafızalara kazındı. Ancak Barcelona'dan ayrıldıktan sonra beklentileri karşılayamadı. Eski günlerini mumla aratan tecrübeli futbolcu, 16. takımı Molde'de şansını deneyecek.   

DÖRT LİG ŞAMPİYONLUĞU, DEVLER LİGİ VE SÜPER KUPA ZAFERİ

Futbola 1994 yılında ülkesinin Valur Reykjavik takımında başlayan Gudjohnsen, sırasıyla Hollanda'nın PSV Eindhoven, İzlanda'nın KR Reykjavik, İngiltere'nin Bolton Wanderars ve Chelsea, İspanya'nın Barcelona, Fransa'nın Monaco, Premier Lig'in Tottenham, Stoke City ve Fulham, Yunanistan'ın AEK, Belçika'nın Cercle Brügge ve Club Brugge ile Çin'in Ever Bright ekiplerinde mücadele etti.

İzlandalı efsane, Temmuz 2006'da 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında La Liga devi Barcelona'ya transfer oldu ve 3 yıl boyunca Katalan ekibinin formasını giydi. İlk sezonunda 40 maçta 12 gol kaydeden yıldız oyuncu, ikinci yılında 37 karşılaşmada 3 gol atarken, çoğunlukla sonradan oyuna girdiği son sezonunda ise 34 mücadelede 4 kez fileleri havalandırdı.

PSV Eindhoven ile 1996'da Hollanda Ligi, Chelsea ile 2005 ve 2006'da Premier Lig, Barcelona ile 2009'da La Liga şampiyonluğu yaşayan efsane golcü, 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını ve UEFA Süper Kupası'nı kaldırdı.

BABASIYLA AYNI MAÇTA OYNADI!

İzlanda Milli Takımı'nda 1996 yılından beri boy gösteren Gudjohnsen, 84 maça çıkıp 25 gol attı. Yıldız futbolcu, rakip kalecilerin korkulu rüyası olması dışında 24 Nisan 2006 tarihindeki milli maçta çok ilginç bir olayın da kahramanı oldu; babası Arnor Gudjohnsen 34 yaşındayken, Estonya'yı 3-2 yendikleri milli maçta forma giydi. O dönem 17 yaşında olan Eidur, bir de gol atan babasının yerine ilk yarı sonunda oyuna dahil oldu. Bu, 'baba ile oğulun aynı anda kadroda yer aldığı milli maç' olarak futbol tarihine geçti.

SOLSKJAER'DEN 'FANTASTİK' YORUMU

Molde Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, sürpriz transferin resmen açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Gudjohnsen transferi kulüp için fantastik" ifadelerini kullandı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Simon Kjaer için ayrılık vakti! Menajeri açıkladı...

İtalyan basınına göre, Milan'ın 2019-20 sezonun devre arası Atalanta'dan kadrosuna kattığı Simon Kjaer'in menajeri, sezon sonunda sözleşmesi biten oyuncusunun takımdan ayrılacağını duyurdu.

Nazilli Belediyespor’dan şike iddialarına cevap!

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ligde kalmak için hayati önem taşıyan ligin son maçında Ankaraspor deplasmanına konuk olmuş, golsüz eşitlikle sona eren mücade...


Konyaspor'da Fahrudin Omerovic ile yollar ayrıldı

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yollar ayrıldı. TÜMOSAN Konyaspor, Fahrudin Omerovic ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı. Kony...

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılma şansı tehlikede

Siyah beyazlılar, ilk dört sıra ve Türkiye Kupası'nı kazanan takımların Avrupa'ya gitme hakkı elde edeceği gerçeğiyle mücadele ediyor. Ancak 5. sıraya düşmeleriyle birlikte şimdi son 4 ma...


Göztepe'yi Süper Lig'e taşıyan Bulgar!

Göztepe, Bulgar teknik direktör Stanimir Stoilov ile Trendyol 1. Lig'den Süper Lig'e yükselerek tarih yazdı. Stoilov, yükselme başarısını elde eden altıncı yabancı antrenör oldu. Göztepe'...

İstiklal, BAL'a döndü

Süper Amatör Lig Klasman B Grubu’nda Osmaniye İstiklalspor, Merkezefendispor’la 2-2 berabere kalarak bitime 1 hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmeyi garantiledi.


İrfan Can Kahveci'nin tek rakibi Alex

Fenerbahçe adına bu sezon en büyük değişimin görüldüğü isimlerin başında İrfan Can Kahveci geliyor. Hemen her maç kariyer rekorunu geliştiren Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kah...

Beşiktaş'tan Sergen Yalçın kararı! Antalyaspor'un teklifini reddetti

Antalyaspor’la sözleşme yenilememe kararı alan Sergen Yalçın, hoca arayışında bulunan Beşiktaş'ın kendisi hakkında vereceği kararı bekliyor. Yönetimin listesinde bulunan efsane isimle ilg...


Lille, Yusuf Yazıcı'nın golüyle kazandı

Lille Fransa Ligue 1'in 31. haftasında konuk olduğu Metz'i 2-1 mağlup ederken, Lille'de milli futbolcu Yusuf Yazıcı galibiyet golünü kaydetti.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ oğlu Kurt Efe'yle dans ettiği anları paylaştı

Kıvanç Tatlıtuğ, ailesiyle birlikte Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Ünlü oyuncu, oğluyla kumsalda dans ettiği anları yayımladı. Son olarak SHOW TV'de yayınlanan 'Aile'de rol alan Kıv...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Horlama ne zaman tehlikelidir?

Her gece horluyorsanız, gün içinde de kendinizi uykulu ve yorgun hissediyorsanız, nedeni “uyku apnesi” olabilir. Genellikle erkeklerde görülen bu durumun sanıldığı kadar masum olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Altıntaş, ‘’Çünkü uyku sırasında solunum durmasına yol açarak, hayati tehlike yaratabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR