Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

“Notaları Kalbiyle Yazan Kadınlar”

27 Haziran, 2023

   TRT kurumunda uzun yıllar spikerlik yapan Arife Soydemir'in "Notaları Kalbiyle Yazan Kadınlar" isimli projesinin tek kişilik ilk canlı performans gösterimi Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde sergilendi. 

   Arife Soydemir'in 'Notaları Kalbiyle Yazan Kadınlar' adını verdiği projesinin amacı; kadın bestekârların bestelerinin dışında, hayatlarını da izleyenlerle paylaşmak, bestelerindeki özelliklerini, ne için yazdıklarını, neler yaşadıklarını dile getirmek...


 

   TRT'de uzun yıllar spiker olarak görev yapan 10 bestekâr kadının hayatını anlatıp, eserlerinden örnekler sunan, belgesel tadındaki tiyatral sunumuyla, sesiyle, yorumuyla ve şarkılarıyla geceye renk kattı. Kendisini tebrik ediyorum.

   Bestekâr kadınların hayatı ve eserlerinden örneklerin sunulduğu tek kişilik müzikli ve anlatımlı etkinlik 1,5 saat sürüyor. Arife Soydemir canlı performansını sergilerken barkovizyon gösterisi ile perdede sanatçılarımızı fotoğraflarla anlatıyor...



   Sanata gönül vermiş, Atatürk'ün izinde bir Türk kadınından özel kadınları tanıdık, müzik yolculuğuna çıktık. Şiirlerin, şarkılara, bestelere dönüşen yolculuğundaki hikâyelerin duygularını yaşadık.

   Bestekâr Kadınların Hayatı Ve Şarkılarıyla Anılara Yolculuk
   Kah Leyla Saz'ın, kah Melahat Pars'ın kah Safiye Aylanın yaşam hikayelerine, seslerinin derinliğine daldık. On değerli bestekar, üretken kadınla buluştuk, onları yâd ettik, andık...

    Arife Soydemir sadece sanatçıların hayatlarını ve eserlerini fotoğraflarla anlatmakla kalmıyor, kadına şiddete dur diyerek,  genç kızların erken yaşta evlendirilmesine karşı olduğunu ifade ederek, projesine üstlendiği sosyal sorumluluk misyonuyla değer katıyor.



   Atatürk’ün Türk kadınına değer veren sözlerine vurgu yaparak, bestekâr kadınların hayatı ve eserlerinden örnekler sunan Arife Soydemir’in tek kişilik canlı müzikli ve anlatımlı etkinliğinin daha geniş kitlere ulaşması gerektiğini düşünüyorum.

   Projede emeği geçen herkese tebrikler…

   İlk canlı performans gecesine daveti için Arife Soydemir'e teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.


Bayramınızı Kutluyor,
Sevdiklerinizle Beraber Sağlıklı,

Huzurlu, Mutlu Nice Bayramlar Diliyorum.
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR