Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Arkadaşım Robot Eğitim Ve Yarışma Projesi

22 Nisan, 2024

   “Teknolojiden yoksun öğrenci kalmasın, Bir Bilet Senden, Eğitim Bizden...” dedik ve yola çıktık!

   Girişiyorum Derneği olarak bir sosyal girişim projesi olan Arkadaşım Robot Eğitim ve Yarışmasını uygulamaya başladık.

   Otonom robotlar sadece işlerimizi yaptırdığımız akıllı cihazlar olmanın ötesine geçip artık, çocuklar başta olmak üzere bizle etkileşime girip sosyal hayatımızın bir parçası olan yeni arkadaşlarımız olma yolunda hızla ilerlemektedir.

   Bu projemizde çocukların öğrenimini destekleyen sosyal robotlarını tasarlamalarını, evdeki atık malzemeleri kullanarak, ileri dönüşümüne katkılarını hedefledik.

   Her çocuk eşit eğitim hakkına sahiptir. Teknoloji her gün değişiyor, gelişiyor. Ortaokul altıncı sınıf öğrencilerimize, sosyal faydası olan hayalindeki arkadaşın robotu evdeki atık malzemeleri kullanarak yap ve anlat dedik.

   Projede amacımız; çocuklara hayal kurdurabilmek, çocukları üretim odaklı teşvik etmek, yaratıcılık becerilerinin geliştirmek, teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağlayarak farkındalık yaratabilmek ve atık malzemeleri değerlendirerek yaratıcı dönüşüme katkılarını sağlamaktır.

   Çocuklar hayallerindeki arkadaş robotlarını tasarlamaya başlamadan önce dört hafta, haftada bir gün 1. Programlama Nedir? 2. Robotik Programlama, 3. Sosyal Girişimcilik ve Yaratıcı Düşünme Teknikleri Ve 4. 3 Boyutlu Tasarım Uygulamaları Ve Yarışmaya Hazırlık” başlıklarından oluşan eğitimleri tamamladılar.

   Çocuklara eğitimleri Programlama ve Robotik Eğitmeni Erşan Altürk ve Gazeteci, Yazar, Eğitimci, Sosyal Girişimci Aydan Tuncayengin tarafından, İzmir Konak Birey Eğitim Kurumları dersliğinde verildi.


   Eğitimlerin ardından başlayan yarışma sürecinde çocuklar kendi sosyal teması olan, engellilere yardımcı, sokak hayvanlarını koruyan, savaşları engelleyen, çevre dostu vb. gibi robot arkadaşlarını tasarlayarak yarışmaya katıldılar.

   Arkadaşım Robot Projesinin Mart ayında yapılan ilk eğitim ve yarışma programına farklı devlet okullarından 11-14 yaş grubundaki çocuklar katıldı. 

   Projeye çocukların teknolojiden yoksun kalmasını istemeyen destekçilerimiz, çocukların eğitim ücretlerini ödediler.

   Yarışma tasarımlarını ve sunumlarını tamamlayan öğrenciler eğitimci jüri üyeleri; Pınar Çoban, Sadık Şentürk, Barış Kent tarafından değerlendirildi.

   Jürinin değerlendirmesi sonucunda ilk 3'e giren yarışmacılar İzmir Konak Birey Eğitim Kurumları Dersliğinde ödüllerini aldılar.

   İzmir Konak Birey Eğitim Kurumları kurucusu ve sahibi Emre Orhan projeye kurumsal katkı verdi.

   Projenin Ödül sponsoru ZNG Zengin Gıda Sponsoru Ayşen Altürk oldu.



   Ödül alan Öğrenciler ve Ödülleri;

   Birinci; Aras Konar – Bornova Şehitler Ortaokulu - Holocode Proje Geliştirme Kiti 
 
   İkinci; Cengizhan Güllü, Bornova Şehitler Ortaokulu, Micro-Bıt Proje Geliştirme Kiti 
 
   Üçüncü; Nazlı Yağmuroğlu, Bornova Şehitler Ortaokulu, Arduino Temel Kodlama Seti

   Mansiyon Ödülü;

   Kerem Çınar, Türkbirliği İlköğretim Okulu, Kitap

   Eyüp Turan, Bornova Şehitler Ortaokulu, Kitap

   Eğitim ve yarışma programımızın sürdürülebilir olması ve her çocuğa ulaşması için teknolojiden yoksun öğrencilerimiz için eğitim satın alabilirsiniz.

   Arkadaşım Robot Projesine sponsor olup, daha fazla çocuğa ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

   TEKNOLOJİDEN YOKSUN ÖĞRENCİ KALMASIN” diyorsanız detayları öğrenmek için girisiyorumdernegi@gmail.com adresimize mail atarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

   Instagram @girisiyorumderneği profilimizin direkt mesaj bölümüne desteklerinizi bekliyoruz...



   Tarihe ışık tutan objeler minik ellerde yeniden şekillenirken, çocukların kazanımları da gelişiyor. Çocukların teknoloji eğitimine destek vererek;

  • Analitik düşünme becerisinin gelişmesini,
  • Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlamasını,
  • Yaratıcı düşünmesini,
  • Problem çözme yeteneğinin artmasını,
  • Sistematik düşünmesini,
  • Makinelerin çalışma mantığını kavraması konusunda kazanımlar elde etmesini sağlayabilirsiniz.


   Çocukların eğitimine destek vermek, üreten bir nesil olarak gelişmelerini sağlamak biz yetişkinlerin en önemli sorumluluğudur.

   Girişiyorum Derneği olarak, sorunlara çözüm üreten bir çözüm merkezi olarak, projelerimizi üretiyor ve inandığımız yolda ilerliyoruz. Geleceklerinin değişeceğini düşündüğümüz nice çocuklarla karşılaşıyor, onlara sevgiyle dokunuyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, sorumluluğumuzun yanı sıra bize dokunan her çocukla insan olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

   Onların gözlerindeki ışıltıdan, dudaklarındaki küçük bir tebessümden ve sizin gibi çocuklarımızın gelişmesini isteyen destekçilerimizden aldığımız güçle, ülkemizdeki tüm çocukların eğitim düzeyini artırmak, aydınlık Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm çocuklarına ulaşmayı hedefliyoruz.

   Çıktığımız yolda, çocuklarımızın kültürlü, bilgili, sağlıklı, üretken, bilinçli olmaları ve vicdanlı bireyler olarak hayata hazırlanmaları için hiç durmadan çalışıyor, sizlerin de desteği ile projelerimizi Türkiye geneline yaymak istiyoruz.

   Daha fazla çocuğa ulaşmak, Toplumsal katılımın en etkili yolu GÖNÜLLÜK ile mümkündür.


   BİZ’E KATILIN



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Yıldız Tilbe, Pendik'te sivil polis aracına çarptı. Tilbe'ye Trafik Kanunu'nun takip mesafesi maddesinden işlem yapıldı. Şarkıcı Yıldız Tilbe, İstanbul Pendik'te Sabiha Gökçen TEM bağlant...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: D vitamini kansere karşı koruma sağlıyor

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ve D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdiği görüldü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR