Yukarı
411636

Yeni Yasaklar Yolda mı? Erdoğan'dan Bir 'Sosyal Medya' Çıkışı Daha

16 Eylül 2024 15:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katıldı. Sosyal medyanın bir operasyon aygıtına dönüştüğünü öne süren Erdoğan, "Sosyal medyada hukuk adına pek çok hukuksuzluğa imza atılıyor. Sadece adalet kurumuna değil, toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın önüne geçmeliyiz" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamaları geçtiğimiz haftalarda yasaklanan Instagram, Roblox, Wattpad gibi sosyal medya uygulamalarını akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, sosyal medya mecralarının giderek büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladığını söyledi.

Erdoğan "Sanal alemde karşılıklı mevzilenmiş infaz mangaları her gün hedef tahtasına konacak bir şahıs, olay ve kurum mutlaka buluyor. Sosyal medyada hukuk adına pek çok hukuksuzluğa imza atılıyor. Sadece adalet kurumuna değil, toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın önüne geçmeliyiz" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamaları geçtiğimiz haftalarda yasaklanan Instagram, Roblox, Wattpad, Threads gibi sosyal medya uygulamalarını akıllara getirdi.

'HAKİM, SAVCI SAYIMIZ 25 BİNE YAKLAŞTI'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yargı sistemimizin bel kemiğini oluşturan hakim ve savcılarımızın en iyi şekilde yetişmeleri noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, kaçınmıyoruz. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi bu anlayışla sürdürülen arayışın ürünüdür. Güven veren adalet için etkin eğitim anlayışıyla adalet akademimizi yeniledik, güçlendirdik.

Adaletin tecellisine nezaret edenlerin yetiştirilmesi ve eğitilmesi mühim bir meseledir. Son 22 yılda hukuk eğitimi görmüş personel hakim ve savcı sayılarında kayda değer bir artış sağladık. Hakim, savcı sayımız 25 bine yaklaştı. Hiç şüphesiz bu sayısal büyümeye kalitenin de eşlik etmesi, nitelikle desteklenmelidir. Hukukun belli ölçüde kurumsallaşmış, artık gelenekselleşmiş eğitimden bir metodolojisinden söz edebiliriz.

YARGIDA REFORMALARA İMZA ATTIK

Mesleki olgunluk ve yeterlilik bizzat o mesleği icra ederek gelişen melekelerdir. Bilgiyi irfanla buluşturan değerlerdir. Fakat değerlerle bilgi arasında bağ kurmayı sağlayan ise tecrübedir.

Hakim ve savcı yardımcılığı mekanizmasıyla bilgi ve tecrübeyi harmanlamaya çalışıyoruz. Adaylıkta süre 2 yılken, yardımcılıkta süreyi 3 yıla çıkardık. Akademideki eğitim süresini 7 aydan 10 aya yükselttik. Böylece yardımcıların 300 saat daha eğitim almalarını sağlayacağız.

Hakimin bilge, feraset sahibi, güvenilir, saygın ve zorluklar karşısında yılmayan metin bir karaktere sahip olması beklenir. Bu değer ve meziyetler bir ölçüde bilgin ve eğitimle, daha çok tecrübe ile kazanılır.

Geçen hafta eğitimlerine başlayan bin 76 hakim ve savcı yardımcımızı tebrik ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Sistemin fikri hazırlığından hayata geçirilmesine kadar tüm safhalarında katkısı olanları tebrik ediyorum.

Yeni Yasaklar Yolda mı? Erdoğan'dan Bir 'Sosyal Medya' Çıkışı Daha - Resim : 2

'VESAYET ODAKLARINA GEÇİT YOK'

Hak ve adalet sancağını yere düşürmeden taşımak mücadele etmeyi, yenilemeyi gerektirir. Biz bunun peşindeyiz. 1960'dan beri bu ülkede yargı sivil siyaseti sınırlamanın, vesayetin bir vasıtası olarak kullanıldı. Darbe dönemlerinde katledilen demokrasimizde, özellikle adalet katledildi. Yassıada mahkemelerinin verdiği kararın utancı, yıllarca adalet sistemimizin peşini bırakmadı.

Önce 17-25 Aralık emniyet yargı girişiminde, ardından 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi hatırlıyoruz. Bu ülkeye verdikleri zararın faturasını hala ödüyoruz. Devletimizi, vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı. Yeni medya düzenin en büyük kurbanı ne yazık ki adaletin temel ilkeleri oluyor. Sanal alemde karşılıklı mevzilenmiş sanal medya magandaları her gün karşılarına koyacak birini buluyor.

Sadece adalet kurumuna değil, toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın hep birlikte önüne geçmemiz kanaatindeyiz. Toplumun ilgisine mahzar olan her olayda haber ve bilgi alma hakkına elbette saygı duyuyoruz. Ancak toplumun merak yürüyen soruşturmanın da selametini korumak herkesin mesuliyetidir. Milletimizin gündemini meşgul eden son hadiselere bu yönden bakılmasını doğru görüyoruz. Adaletin reyting kurbanı edilmesine göz yummamalıyız. Başta medya olmak üzere tüm sorumluluk sahiplerinin azamiyet göstermesine inanıyorum.

Milletimiz derin irfanıyla kimin nerede durduğunu görmekte, kimin ne yapmaya çalıştığını gayet iyi bilmektedir.

Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleriyle, aile kurumuyla, dini müesseselerle siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz."

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

BBP idamı Meclis'e getiriyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, "1 Ekim'den itibaren Mecliste DEM Parti hariç grubu bulunan bütün partilere idam için hazırladığımız...

Destici'den 'erken seçim' mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP lideri Özgür Özel’in Kasım 2025’te erken seçim çağrıları ile ilgili, “Diyelim ki, 2026’nın mayıs ayında size erken seçim çağr...


İYİ Parti'de istifa dalgası sürüyor

İYİ Parti’nin Kayseri teşkilatında da istifalar sürüyor. Son olarak Pınarbaşı İlçe Başkanı Mustafa Ekinci ve ilçe teşkilatı istifa etti. İYİ Parti’nin Kayseri teşkilatında sular durulmuyo...

Özgür Özel, Hugh Williamson ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson’u, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. CHP Genel Başkanı Özgür Öze...


Evinde misafir ettiği kadın bıçakla saldırıp altınlarını çaldı

İstanbul Küçükçekmece’de, yabancı uyruklu kadın, evine misafir olarak aldığı kadın tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralı kadın kanlar içinde kalırken, saldırgan kadın ise 50 bin TL ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurb...


Müftülük devreye giriyor: Camilerde vaazla 'çırak' çağrısı yapılacak

Antalya İl Müftülüğü, 2 bin 500 sanayi işletmecisinin çırak sorununa çözüm için harekete geçti. Camilerde vakit namazları öncesinde cemaate çıraklık okulunun avantajları anlatılacak. Lise...

'Cihaz' saldırısına açıklama: Türkiye'de risk var mı?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarının patlatılarak düzenlenen saldırıyla ilgili konuştu. Uraloğlu, ''İsrail cihazları yenileme sürecinde ...


Gölge kabine üyeleri sunum yapacak CHP seçime odaklandı: 5 aşamalı hazırlık

Parti kurmayları, “Artık hep birlikte programa yoğunlaşacağız. Yani bir anlamda seçim beyannamemizi yazmaya başlıyoruz” dedi. Parti kurmaylarının hepsi, öncelikli gündemlerinin yeni progr...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Berfu Yenenler: Herkes beni dinlesin, dolandırılma hikayesi anlatıyorum

Eser Yenenler'in fenomen eşi Berfu Yenenler, Anıl Altan'ın oynadığı bir dizideki polis kimliğini kullanarak dolandırılmak istendiğini sosyal medya hesabından anlattı. Yenenler "Şimdi herk...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Teknoloji bağımlıları dikkat… Boyun ağrısı yapabilir…

Uzmanlar akıllı telefon gibi teknolojik cihazların aşırı kullanımının boyun sağlığını da tehdit ettiği konusunda uyarıyor. Telefona bakmak için eğilmek, ayrıca bir basınç uyguladığından boyun ağrısına neden olabiliyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR