Yukarı
411975

Prof. Orhan Şen'den Kritik Uyarı: Önümüzdeki İki Güne Dikkat! ‘Süper Hücre’ Geliyor

22 Eylül 2024 16:14

Tüm yurt sağanak yağışlar hayatı felç ederken, Meteoroloji yeni uyarılarda bulundu. 6 kent için sarı kodlu uyarı verilirken, Adana için süper hücre uyarısında bulunuldu.

Sağanak yağışlar tüm yurdu etkisi altına alırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu kez süper hücre uyarısında bulundu. Türkiye’nin birçok ilinde hayat felç olurken, Meteoroloji bu kez 6 kent için sarı alarm verdi.

Meteoroloji’nin uyarısında önümüzdeki 2 güne dikkat edilmesi konusunda uyarılar yer alırken, kentleri bekleyen büyük tehlikeye de dikkat çekildi.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Açıklamada, yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Kuvvetli yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kesimlerinde kendisini göstermesi beklenirken, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

ORHAN ŞEN'DEN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Bugün pazar kıyı Ege ve Trakya dışında tüm yurtta yağış var. Yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kuvvetli,

Sıcaklıklar iç ve Güneydoğu Anadolu, 3-4 derece azalacak. Salı günü yağışların bitmesiyle batıdan başlayarak 2-3 derece artacak. İstanbul bugün ara sıra yerel yağış görülebilir ama kuvvetli değil 26, İzmir 29 Antalya öğlen yağmurlu 30, Ankara güneyi kuvvetli olmak üzere yağmurlu 21 derece.

Bu geceden itibaren Karadeniz’in doğusu ve batısının havası çok önemli. 2 alçak basınç merkezi doğusu ve batısını tutmuş durumda çok ciddi yağış üretiyorlar.

Karadeniz’de oluşacak bu hava olayı Türkiye’nin Karadeniz kıyısını özellikle batı Karadeniz’de Kastamonu, Bartın, Zonguldak çevresini yarın tehdit ediyor. Büyük miktarda yağış bırakabilir. Önümüzdeki 2 gün en önemli ve riskli hava olayı bu olur. Umarım teğet geçer.

6 KENTTE SARI ALARM

Adana’da dün hayatı felç eden sağanak yağışların ardından bugün de ‘süper hücre’ uyarısı yapıldı. Vatandaşlardan bugün de dikkatli olmaları istendi.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller ise şöyle:

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Trabzon, Osmaniye

İSTANBUL’DA DURUM NE?

İstanbul’da havanın 26 derece olması beklenirken, yer yer gökgürültülü sağanak yağış konusunda vatandaşlar uyarıldı. İstanbul için tahminler şu yönde: “Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.”

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Pençe Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit operasyon bölgesinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Pençe Kilit operasyon bölgesinde Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit oldu.

Önce Tayyar, Şimdi Metiner! AKP İçinden Bir İtiraz Daha

TBMM'nin yeni yasama yılında AKP'nin Anayasa değişikliği çalışmalarına hız vermesi beklenirken, AKP'li isimlerden peş peşe uyarılar geliyor. AKP'li Şamil Tayyar'ın ardından bir uyarı da M...


Okullardaki temizlik krizi büyüyor: Personel alımı yapılacak!

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alınacağı açık...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı denetlemeye kadro yetmiyor

AKP döneminde hızla büyüyen ve 211 bin 164 personel sayısıyla 11 ilin nüfusunu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı devasa yapıyı denetleyebilmek için 10 müfettiş yardımcısı daha alma...


Antalya'da suç örgütüne operasyon, 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 6 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-27" operasyonunda 32 şüphelinin yakalandığını bildirdi. 

Seçil Erzan Davasındaki Ara Kararda Tahliye!

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada müştekilerin ardından söz alan tutuklu sanık Seçil Erzan, dolandırıcı olmadığını, akıl oyunlarına maruz kaldığını savunarak, kendisini ins...


Dikkat çeken görevden alma ve atama kararları

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurumları ile rektörlerin atanma ve görevden alınma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

MSB: Bir PKK'lı terörist teslim oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölücü terör örgütünün barınma alanlarından kaçan bir teröristin teslim olduğunu bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadele operasyonları ...


Tavşantepe raporu: Aileleri tarafından uyarılan çocuklar konuşmuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek Ekipleri, Narin Güran (8) cinayetinin işlendiği Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların, fazla konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya d...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Mehmet Aslantuğ: Arzum ilk bana söyledi

Mehmet Aslantuğ eski eşi Arzum Onan'ın yeni aşkıyla ilgili konuştu. Aslantuğ, "Arzum ilk bana söyledi" dedi. Mehmet Aslantuğ'la 27 yıllık evliliğini 1 yıl önce bitiren Arzum Onan, iş insa...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Maymun Çiçeği Kontrolden Çıktı!

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği salgınının Afrika'da kontrol altına alınamadığını duyurdu. Vaka sayısı geçen yıla göre %177 artarken, ölümler %38,5 yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni varyantın tespit edilmesi üzerine durumu uluslararası halk sağlığı acil durumu olarak ilan etti.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR