- Karabağlar Belediyesi’ne Yeni İş Makinesi Desteği
- Özgür Özel, Brüksel'de konuştu: 'İngiliz İşçi Partisi Erdoğan ile dayanışma gösteriyor'
- Ukrayna'dan Rusya'ya İHA saldırısı
- Afra Saraçoğlu’ndan o soruya sert tepki: 'Sorman bile çok ayıp'
- MSB'den açıklama geldi: Ankara semalarında düşürülen İHA hakkında iki ülkeye ikaz
Açık sistem olarak okul
28 Şubat, 2018Açık sistem çevresindeki diğer sistemlerden sürekli girdi alan bunları belirli süreçlerden geçirdikten sonra yine, çevreye sunan, böylelikle çevreyi etkileyen ve ondan etkilenen sistemdir.
Açık sistem olarak okulun önemli girdisi öğrencidir. Ancak, açık sistem olarak okulun girdisi öğrenciler mevcut durum bakımından sorgulanması gerekir. Öğrencilerin sosyo-ekonomik yapısı başarıda önemli bir etken olduğu bilinen bir gerçektir. Ülkemizde 10 milyonlarca ifade edilen yoksul yurttaş vardır.
Böylece; yoksul öğrencilerin girdi olarak yer alması önemli bir olumsuzluk olarak algılanmalıdır. Çünkü, diğer öğrencilerle eşit haklara sahip değildir. Ayrıca yoksul öğrencilerin öğretme-öğrenme sürecinde başarılı olmaları mümkün değil.
Diğer taraftan, sistemin önemli girdilerinden biri teknolojidir. Ancak bu konuda okullarımızın pek yeterli olmadıklarını görüyoruz.
Yine, öğretme- öğrenme sürecinde etkili olmasını sağlayacak öğretim ilke ve yöntemleri önem kazanıyor. Ancak sınıflarda kullanılan yöntemler nerdeyse ikiyi geçmektedir.
Diğer taraftan, okul yöneticilerince ve öğretme-öğrenme sürecine katkısı olacak araştırma verileri de önemli bir girdi olarak değerlendirilmelidir. Ancak, yıllardır yetkililer bu verilere kulağını tıkamış durumdalar.
Oysa bu araştırma verileri okulun girdisi olarak amaçlarını etkili bir biçimde gerçekleştirmesine katkı sunmaktadırlar.
Yine, okul çevresinden enerji alan bir sistemdir. Bu nedenle, okul çevrenin beklentilerine yanıt vermek zorundadır. Ancak, bu hususta da yeterli olduğumuz söylenemez.
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Afra Saraçoğlu’ndan o soruya sert tepki: 'Sorman bile çok ayıp'
Afra Saraçoğlu, katıldığı programda partnerleriyle ilgili sorulan “kötü koku” sorusuna, “Sorman bile çok ayıp” diyerek tepki gösterdi. Yalı Çapkını dizisinde canlandırdığı Seyran karakter...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Karaciğer için en tehlikeli alkol belli oldu!
OECD’nin Sağlığa Bir Bakış 2025 raporu, yüksek alkollü sert içkilerin karaciğer hasarını en hızlı şekilde tetikleyen içecekler olduğunu ortaya koydu. Rapor, özellikle alkol oranı yüzde 35’in üzerindeki berrak içkilerin siroz ve kanser riskini ciddi biçimde artırdığı konusunda uyarırken, raporda liste de paylaştı.





Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.