Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir CHP’de Soyer’in dediği oldu...

09 Ocak, 2023

   Bir önceki İl Başkanı Deniz Yücel’in Milletvekili adayı olmak için istifasıyla boşalan CHP İl Başkanlığı koltuğuna Genel Merkezden atama yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteklediği bir diğer aday olan Şenol Aslanoğlu yeni İl Başkanı oldu. CHP Genel Merkezi Yücel döneminden kalan önceki yönetimin değiştirilmesine dair herhangi bir karar almadı.

   Deniz Yücel’in istifasıyla birlikte, yaklaşık on beş günden bu yana boş kalan İl Başkanlığı koltuğu için İzmir’de adeta ekipler savaşı yaşandı. Adaylık yarışında Altan İnanç, Çağdaş Kaya, Murat Aydın, Mehmet Ali Çalkaya, Sinan An ve Şenol Aslanoğlu’nun isimleri geçiyordu.

   Edindiğim bilgilere göre Başkan Tunç Soyer’in CHP Genel Merkezine aynı zamanda Büyükşehir Grup Başkanvekili Murat Aydın ve geçmiş yıllarda Balçova Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Şenol Aslanoğlu isimlerini önerdiğini, Aydın’ın Genel merkez tarafından kabul görmemesi üzerine önerilen diğer bir isim Aslanoğlu üzerinde karar kılındığı belirtildi.

   Öte yandan Şenol Aslanoğlu’nun CHP İzmir İl Başkanlığına atanmasıyla birlikte, yönetimde de çeşitli huzursuzlukların şimdiden başladığına dair iddialar var.

   Hali hazırda bazı yönetim kurulu üyelerinin belirlenen yöntemi kabullenmedikleri, atanan bir ismin seçilmişleri yönetmeye talip olmasının demokrasi ve ilkesel açıdan sorunlu bir durum olduğu ve bu yüzden istifaların yaşanabileceği konuşuluyor.

   Şimdilik CHP İzmir’de son durum böyle. Bakalım zaman ne gösterecek.

   Başkan Tunç Soyer’in bastırmasıyla yönetim içerisindeki bu kriz aşılır mı yoksa istifalar mı yaşanır, bunu birkaç gün içerisinde hep birlikte yaşayıp göreceğiz…

   Yeni Başkan Şenol Aslanoğlu'na hayırlı olsun diyor, görevinde başarılar diliyoruz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR