Yukarı
1

Sinan Kara

Cemil Tugay “acemilik” yapmaya devam ediyor

09 Mart, 2024

   Bundan birkaç gün önce CHP’li mevcut belediye başkanlarının, yerlerine gelmesi beklenen kendi partilerinin adaylarına destek olmadıklarını yazmıştım. Henüz mürekkebi kurumadan, bu yazıyı teyit eder hamle Tunç Soyer’den geldi. Kendi kentinin adayını bırakıp İmamoğlu’na desteğe gitti. Gelin tam da burada bir parantez açalım.

   Soyer İmamoğlu’na desteğe gitti. Bakınız burada oldukça garip bir durum var.

   Şöyle ki;

   Tunç Soyer’in yeniden aday olmasına sadece Özgür Özel değil, bizatihi Ekrem İmamoğlu’nun da karşı çıktığı CHP içerisinde çokça konuşuluyordu.

   O konuşulanları biraz daha açalım.

   Hatırlayanlarınız vardır. Kurultay arifesinde Soyer yine İstanbul’a gitmiş ve İmamoğlu ile görüşmeler yapmıştı. O görüşmelerin ardından İzmir’e dönmüş ve birkaç gün sonra da herkes Soyer’den Özel ve İmamoğlu ikilisi ile birlikte hareket edeceğini beklerken, son düzlükte dümeni Kılıçdaroğlu’na doğru kırmıştı.

   Bu olaya en çok bozulan kişi kimdi?

   Tabii ki Ekrem İmamoğlu olmuştu.

   O gün parti kulislerinde dolaşan iddialar, İmamoğlu’nun Soyer için “Bizi sattı..” sözleriydi.

   Ancak her ne kadar son dakika atraksiyonu yapmış olsa da, gelin görün ki Kurultay ve sonrası işler Soyer’in istediği gibi gitmedi ve aday yapılmadı. Soyer’in aday yapılmamasında en büyük payın İmamoğlu’nun olduğu da o günlerde zaten konuşuluyordu.

   Gelelim bugüne

   Soyer “güya” İmamoğlu’na destek için İstanbul’a gitmiş miş. Kulislerde anlatılanlara göre, geleceğe dair kendisine alan açma girişimleri. Peki, bu saatten sonra İmamoğlu yer mi bunu?

   Çok zor…

   O değil beni en çok düşündüren, Soyer’in içerisine düştüğü durum.

   Hani insanın “Makam ve mevki uğruna değer mi be başkan bu hallere düşmeye?” diyesi geliyor..

   Tabi bir de bu olayın İzmir ayağı var.

   Büyükşehir adayı Cemil Tugay’ın, Soyer’i kastederek; "Dünden beridir içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyken kendi adıma değil CHP adına, benim gibi düşünen siyasetçiler adına yarışıyorum. Ama burada bir gün bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor." diye sitem etmesi.

   Öyle ya eğer “Ben değil önce İzmir, ben değil partim…” diye düşünen birisinin normalde yapması gereken, kendi kentine ve seçmenine faydalı olabilmek.

   Örneğin Soyer 2019’de Büyükşehir’e aday yapılırken, parti içerisindeki rakipleri gidip başka başka illerde mi çalıştı?

   Sözün özü

   Cemil başkan oldukça iyi niyetli, siteminde sonuna kadar haklı ama bu türden siyasi manevralar konusunda bir o kadar da “acemi”. Çünkü Soyer’i tanımamış, tanıyamamış?!

   Dedik ya iyi niyetli. Hem de fazlasıyla…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR