Yukarı
1

Sinan Kara

Abdül Başkan’ın 2. Dönem yol haritası hazır...

04 Ekim, 2023

   İzmir’in en deneyimli ve en çalışkan Belediye Başkanlarından birisidir Abdül Batur. Konak Belediye Başkanlığı görevinde 4,5 yılını geride bıraktı.

   Geçmişte Narlıdere’de gerçekleştirdiği ve ülke çapında model proje olan Kentsel dönüşümün benzerini şimdi Konak’ta yapmaya çalışıyor.

   Bir taraftan yaşanan deprem, pandemi ve ekonomik krize karşı mücadele edilirken, diğer taraftan da bu denli hayati projeleri, üstelik böyle bir dönemde hayata geçirmek hiçte kolay olmasa gerek. Ancak, tüm olumsuzluklara rağmen Konak’ta yatırımlar devam ediyor.

   Başkan Abdül Batur’un 1. Dönem seçim beyannamesinde Konak için Kentsel Dönüşüm Projeleri geniş biçimde zaten yer alıyordu. Gelinen noktada, birçok bölgenin imar planları tamamlandı ve yerinde dönüşüm için hak sahibi vatandaşlarla tam olarak uzlaşıya varıldı.

   İlk adım, Gültepe ve Beştepeler’deki dönüşümü tamamlamak. Aslında bu çalışmalar 1,5 yıl önce başlayacaktı ama her şeye itiraz edenlerin yüzünden, istemeden de olsa gecikmeler yaşandığını da ayrıca belirtmiş olalım.

   Bugün Başkan Batur 4,5 yılı kapsayan çalışmalar için kapsamlı, gayet başarılı bir sunum yaptı. Çok sayıda gazeteci ve medya temsilcisinin katıldığı sunumda, Konak’ta şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak hizmetler tek tek anlatıldı.

   Sunumun geniş bir bölümü Kentsel Proje çalışmalarına ayrıldı. Başkan Batur’un yol haritası hazır. Öyle anlaşılıyor ki, 2. döneminde en büyük hedefi, bu projelerde ciddi biçimde yol almak ve sonrasında tamamlamak olacak.

   Yapar mı?

   Yapar!

   Bilenler bilir, Belediyecilik denilince, akla gelen birkaç isimden birisidir Abdül başkan. Aynı zamanda, İzmir’de ilk başlatılan kentsel dönüşümün de mimarıdır.

   Çok olağanüstü bir şeyler olmadığı sürece, ikinci döneminde Konak’ta birçok bölgede gözle görülür biçimde değişimlerin olabileceğini düşünüyorum. Yeter ki engel olunmasın…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR