Yukarı
1

Sinan Kara

Zorluklara rağmen CHP’li Belediyeler üzerine düşeni yapıyor

08 Şubat, 2023

   Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Osmaniye, Hatay ve Malatya illerimizde büyük acılar var. Ülke tarihinin en büyük deprem facialarından birisini yaşıyoruz. Maalesef binlerce insanımız yaşamını kaybetti ve on binlerce insanımız da yaralandı. Deprem bölgesi adeta savaştan çıkmış bir görüntüye sahip. İlk gün enkaz kaldırmada geç kalındığı gibi birçok ihtiyaç sahibi olan vatandaşımızın yardımına da geç kalındı.

    Depremin ikinci günü durumun vahameti anlaşılmaya başlansa da, yeterli ekip olmadığından dolayı enkaz altındaki vatandaşlarımız açısından zorlu bir süreç yaşandı. Bugün depremin üçüncü günündeyiz. Ekiplerin sayısı artmış olsa da, bundan sonrası için insanlarımızın kurtarılması mucizelere kalmış durumda. Ümit ediyoruz ki birçok vatandaşımız bu faciadan kurtulmuş olsun.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’tan Hatay’a hareket eden ekipleri belediyenin Gürçeşme’deki şantiyesinden uğurladı.​

   Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yurdun dört bir tarafından yardımlar toplanıyor. Her zamanki gibi CHP’li Belediyeler yine üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; Buca, Bayraklı, Bornova, Çiğli, Konak, Çeşme, Dikili, Karşıyaka, Karabağlar, Selçuk, Balçova, Ödemiş, Kemalpaşa, Narlıdere, Torbalı, Gaziemir, Menemen ve Menderes  Belediyeleri İzmirli yardımseverlerin katkısıyla, çok sayıda yardımı toplayıp bölgeye ulaştırıyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT Osmaniye’ye vardı. 

   Belediyeler tüm engellemelere rağmen bu önemli görevi yapmaya çalışıyor.

    Nasıl bir engelleme?

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın “Belediyelerimizin topladığı yardımları götüren Tırlarımızın önü kesilip üzerindeki afişler değiştiriliyor..” diye sitem ediyor olması, muhalefet belediyelerinin içerisinde bulunduğu zorluğu gösteriyor. Keza Kılıçdaroğlu’nun benzer minvalde sözlerini de unutmayalım.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziantep merkez, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde incelemede bulundu. 

Sözün özü

   Hükümetten bazı yetkililer her ne kadar “Birlikte hareket ediyoruz” diye açıklamalar yapsa da, sahada bu konuda çok sayıda şikâyetlerin olduğuna tanık oluyoruz.

   Amaç eğer birlikte çalışmak ve yardıma muhtaç insanların sağlığını düşünmekse, Hükümet kurumları, STK ve Belediyelerin biran önce dayanışma içerisinde olması şart. Aksi halde olan vatandaşa olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında bölgeye destekleri sürüyor. ​

   Ayrımsız olarak mücadelede katkısı olan herkesi kutluyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Umarız ki tez zamanda en az hasarla bu faciayı atlatmış oluruz..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR