Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Biz Büyük Bir Aileyiz

24 Şubat, 2020

 

   Yedi yörenin onlarca rengini yürek yüreğe, omuz omuza dayanışmayla yaşıyoruz. Birlikte türkü söylüyor, birlikte halay çekiyoruz. Her birimizin yüreğinde farklılıkların heyecanı, zenginliğimizin kıvancı ve güçlü birlikteliğimizin güveni var.

   Balçova Halk Dansları Topluluğu olarak işte bu yüzden “Biz Büyük Bir Aileyiz…”

   İzmir Balçova Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin Birlik ve Beraberlik gecesi halkoyunları gösterileri ve çeşitli oyunlar ile coşkulu geçti. Balçova Belediye Başkanı, Fatma Çalkaya, Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK Derneği tarafından düzenlenen Beraberlik ve Dayanışma gecesine katıldı.

   Gecenin açılış konuşmasını dernek başkanı Mustafa Dikmen yaptı. Dikmen konuşmasında “Halk oyunları ulusal ve toplumsal duyguların dayanışma bağıdır!
Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtır. İnsanları birbirine yaklaştıran, arkadaşlığı, dostluğu, sevgiyi, saygıyı öğreten milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesini sağlayan halk oyunlarıdır ve insan hayatında önemli bir yeri vardır. Oyun ve müzik millî duygunun en güçlü silahı olarak yüzyıllar boyunca toplum hayatının çeşitli yönleriyle bağlantısını koruyan başlıca geleneklerden biridir. Oyunlarımız, toplum hayatının her çeşit faaliyetinde yer alan sanat türleri içerisinde, oluşum ve ifade zenginliği bakımından en renkli ve en etkili kaynaşma aracıdır. Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK’nın Birlik ve Beraberlik yemeğinde emeği geçen herkese ve yemeğimize katılarak bizleri onurlandıran, bizlere maddi ve manevi desteği ile çalışmalarımız için tüm imkânları sunan Balçova Belediye Başkanımız Fatma Çalkaya'ya teşekkür ederiz” dedi. 

   Saklı Bahçe de gerçekleşen Balçova Halk Dansları Topluluğu Derneğinin Birlik ve Beraberlik gecesine katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya konuşmasında “Bir milleti diğer milletlerden ayıran kültürel özelliklerin esası halk kültürüdür, başka bir deyişle folklordur. Milli kültür denilen kültür değerleri de halk oyunlarıdır. Biz kültür ve sanata derinden bağlıyız. Bu nedenle kültüre, sanata ve sosyal çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunları, halkımızın ortak duygularını taşıması itibarı ile millet olma özelliğini oluşturan unsurlar arasında yer almaktadır. Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtır. Sevinci, üzüntüyü ifade eder. Türk halk oyunları insanlarımızın duygularında ortak bir anlam, düşüncelerinde milli şuur meydana getirmesi, toplum dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlamasından dolayı yaygın bir eğitim aracıdır. Bu inançla halk oyunlarına sahip çıkanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek duygularını paylaştı. 

   Mustafa Dikmen, Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya gecenin anısına özel tasarım efe heykelciği plaketi takdim etti.

   Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK Derneğinin yetişkin, genç ve çocuk ekiplerinin gösterileri izleyenleri büyüledi. Harmandalının, efelerin ve Karadeniz’in ezgileri ile oyunlar oynandı, danslar edildi. Keyifle başlayan birlik ve beraberlik gecemize şarkılar da renk kattı.

   Halk oyunları gönül bağıdır, ruhumuzu canlı ve diri tutar.

   Anadolu’nun tüm yöreleri halk dansları kültür deryası derinlikleriyle bezeli bir coğrafyadır.  Kadim yıllardan beri uygarlıklara ev sahipliği yapmış, müthiş bir coğrafyaya sahibiz. Rahmetli Neşet Ertaş coğrafyamız için; derin, ulvî kültür deryalarından bir tanesi” dedi. 

   Birlik ve beraberliğin muhteşem gecesinde bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Fatma Çalkaya’ya, dernek başkanımıza, tüm halk dansları sevdalılarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve değerli eğitmenlerimize yürekten teşekkür ederiz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR