Yukarı
5

Hasan Güneş

Öğrenci farkındalığı

15 Şubat, 2017

Öğrenci frkındalığınınarttırılması,mkendisine, öğretme-öğrenme sürecine ve topluma ne gibi katkılar sunuyor. Farkıdalık, öğrencinin gizil güçlerini, yeteneklerini, değerlerini, inançlarını, önceliklerini ihtiyaçlarını tanımak anlamına geliyor.

   Yine, farkındalık öğrencinin  güçlü ve zayıf yönlerini tanımak da  gelmektedir. Yine farkındalık öğrencinin duygularını kendisine farkettirmek anlamına geliyor.

Bu yöndeki farkındalığın öğrencide artması demek yeteneklerini keşfetmesi, bu yönde çaba göstermesi anlamına geliyor. Bir insanın var oluşu olan insanın kendisi olması bir ölçüde gizilgüçlerinin gerçekleştirilmesine bağlıdır. Bu durumunda sağlanması önemli ölçüde öğrencinin gizil güçlerini gerçekleştirmesine bağlıdır.

     Yine, öğrencinin çıkarını, önceliklerini fark etmesi  kimlik arayışı ile yakından ilgilidir. Kuşkusuz, bireysel anlamda, çok büyük ölçüde farkındalığın sağlanmasında öğrencilerin rehberlik hizmetlerinden yararlanmasıdır.

      Öğrenci farkındalığının artması öğretme-öğrenme sürecine önemli katkılar sunuyor. Çünkü, yeteneklerini, eksik ve güçlü yönlerini bilen öğrencinin bu sürece katkı sunması imkansızdır. Artı ve eksilerini bilen bir öğrenci, öğretme-öğrenme sürecinde başarılı olabilmek ya katkılarını değerlendirecek ya da eksik yönleri varsa tamamlama yoluna gidecektir. Kuşkusuz, böyle bir süreçte öğrenci yeteneklerini fark edip bu yönde seçimde bulunduğu için toplum için de önem taşımaktadır.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bade İşcil: Güzelim diye dışlandım

Oyuncu Bade İşcil katıldığı 'Empati' programında güzellik yüzünden yaşadığı sorunları anlattı. Geçen hafta sahilde yürüyüş yaparken karşılaştığı muhabirlerin aşk sorusu karşısında "Yok ki...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR