Yukarı
403780

Başkan Tugay Mesleki Eğitim Zirvesi'ne katıldı

14 Mayıs 2024 13:17

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde düzenlenen Mesleki Eğitim Zirvesi'ne katıldı. Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası’nın çalışmalarını daha da geliştireceklerini belirterek “Belediye olarak mesleki eğitimde eksik noktaları tamamlamaya çalışıyoruz. Gençlere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde ve yazar Abbas Güçlü moderatörlüğünde düzenlenen “Mesleki Eğitim Zirvesi”ne katıldı. İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapılan zirvede “Nasıl Bir Mesleki Eğitim?” sorusuna yanıt arandı. Zirveye İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, gazeteci yazar Abbas Güçlü,  gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

120 binin üzerinde kursiyer

Mesleki eğitim konusuna önem verdiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Fabrikası'ndan bahsetti. 120 binin üzerinde kursiyerin yetiştiğini ifade eden Başkan Tugay, “Bu dönemde bu konuda daha fazla yol almak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Biz belediye olarak mesleki eğitime katkı vermeye çalışıyoruz, bunu da artırarak sürdüreceğiz. Eksik noktaları tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Bir yerde hata olduğunu düşünüyorum”

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde kurulan meslek lisesinin başarısına değinen Başkan Tugay, “Bu salonlarda kendi kendimize bir şeyleri konuşuyoruz ama dışarıda başka bir hayat yaşanıyor olabilir mi diyorum. Bina yapmak mı yoksa var olanı inceleyip hatanın, eksiğin nerede olduğunu görüp müdahale etmek mi? Bir yerde hata olduğunu düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Seçim döneminde en çok gençlerin bizden bir şey beklediğini gördüm. Onları binaların içine sokup, zorunlu olarak belli şartlara maruz bırakarak bir şeyleri düzeltemeyeceğiz. İşin özüne bakmamız lazım. Ben plastik cerrahi uzmanıyım. Bizim işimiz usta çırak işi derdik. Bir cerrah olduysam, usta cerrahların yanında yetiştim. Bir meslek sahibi olmak adına hepimizin bir ustaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Meslek içi eğitime vurgu yaptı

Başkan Cemil Tugay, meslek içi eğitimin de önemine vurgu yaptı. Çocukluğunda Fransızca öğretmeni olan babasının her yıl Ankara'ya eğitime çağırıldığını söyleyen Tugay, “O zaman öğretmenleri senede bir eğitime çağıran bu ülke, şimdi ne yapıyor? Biraz daha yaptığımız işin sonucu görebileceğimiz bir yola girmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Kızılgüneşler: “Gençlerimizin en iyi eğitimi alması önemli”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için insanlığın en güçlü enstrümanlarından biri olan eğitim, iş verimliliğinin artmasına, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hız kazanmasına doğrudan katkı sağlıyor. Gençlerimizin mümkün olan en iyi eğitimi alması ve ekonomiye kazandırılmasının ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Şendir: “Okullara araç gereç kitap götüren gazeteyiz”

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, “Savunduğumuz değerlerin en fazla karşılık bulduğu yerin Ege olduğuna inanıyoruz. Biz hayata kitaplıkta duran ve açılmamış kitaplar olarak bakmıyoruz. Türkiye'de kampanyalarla okullara araç gereç kitap götüren gazeteyiz. Geleceğin daha iyi olabilmesinin yolu, iyi insanlar, yurttaşlar yetiştirmekten geçiyor” dedi.

Güçlü: “İzmir öncülük sağlayacak”

Mesleki Eğitim Zirvesi'nin moderatörü gazeteci yazar Abbas Güçlü ise “İzmir farklı... İzmir dediğiniz zaman aklınıza 100 kişi varsa 100 tane fikir gelir. İzmir'in mesleki eğitim konusunda müthiş çeşitlilik sağlayacağına, öncülük sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Birinci oturumda Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, BASEK Batı Anadolu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özer Gürbüz ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran mesleki eğitim konusunda görüşlerini paylaştı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kemalpaşa'da aşure bereketi paylaşıldı

Kemalpaşa Belediyesi, Muharrem ayının bereketini paylaşmak ve birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla ilçenin 2 ayrı noktasında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye önünde ...

Polat: Milletin varlıklarını şirketler batırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok’ sözleri sonrası Belediyelerin SGK’ya olan borçları için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.


Çeşme açıklarında 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

 İZMİR'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen lastik botta bulunan 46 düzensiz göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güv...

CHP'li Türeli’den çarpıcı tespit: Vergi paketinin üçte ikisi kayıp, arıyoruz

CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’de vergi adaletsizliğinin en temel nedenleri arasında gösterilen vergi ve istisnaların “bütçe açığıyl...


İzmir'de kumar oynayanlara ceza yağdı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bornova ilçesine bağlı Gökdere ve Egemenlik mahallelerinde bulunan 5 iş yerine operasyon düzenledi.

Ilıca Halk Plajı Dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘mavi bayrak’ ödülüne layık görüldü

Ilıca Halk Plajı, denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Mavi Bayrak Çevre Ödülü’nün Ilıca Halk Plajı’ndaki Mavi...


Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yılı Urla'da kutlandı

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101.yıldönümü kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında Lozan Barış Antlaşmasının cephede uğruna ni...

Kılıçdaroğlu Soyer'i ziyaret etti

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği'nin (BAMAD), sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlik için İzmir’e ge...


Karşıyaka Belediyesi üretiyor, sokaklar güzelleşiyor

Daha yaşanabilir bir Karşıyaka için fiziki hizmetlerine hız veren Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 8 bin 500 metrekare alanda asfalt yama, parke döşeme ve tamirat ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ünlü oyuncu İlker Aksum baba oluyor

Geçtiğimiz sene haziran ayında Dilay Ekmekçioğlu ile nikah masasına oturan başarılı oyuncu İlker Aksum'un baba olacağı müjdesi geldi. Çarli, Canım Ailem, Ramo ve Teşkilat gibi dizilerdeki...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ekran maruziyeti çocuklarda otizme sebep oluyor!

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. İbrahim Zeyrek, yaz aylarında çocukların boş vakitlerini nasıl değerlendirecekleri konusunda ailelere uyarılarda bulunarak, "Çocuğa saatlerce ekran gösterildiği zaman, otizm benzeri tablo sıklıkla karşımıza geliyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR