Yukarı
1

Sinan Kara

Düriye Taş talimatla mı partiden atıldı?

14 Kasım, 2016

   Bir süre önce CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin “Kuma”sı olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili Fatma Köse’den şuana kadar net bir açıklama yapılmış değil. Ancak parti içerisinde farklı gelişmeler oluyor. İddiaları dile getiren CHP’li Düriye Taş, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu kararıyla, jet hızıyla ve ilginç bir biçimde partiden ihraç edildi.

   Gerekçe mi?

   Elle tutulur bir gerekçe yok!

   “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” denilip, 70. Maddeden yola çıkılarak,  Parti disiplin yönetmeliğinin 12 Maddesi işletilmiş ve bu şekilde geçiştirilmiş. Oysa 12. Maddenin içerisinde bir sürü “gerekçe” var ama kararda hiçbiri yok. Düz bir mantıkla 12. Madde denilmiş ve ben yaptım olduya getirilmiş.

   Yani bu mantığa göre “Kuma”sı olduğu iddia edilen Köse’nin durumu üyelikle bağdaşan bir tutum ve davranış oluyor, iddiayı sağlam gerekçelerle dile getiren Taş’ın durumu ise üyelikle bağdaşmıyor.

   Şaka gibi bir karar!

   Bu kararda, Düriye Taş’ın Fatma Köse hakkında nasıl bir iddia ortaya attığı, Köse’nin buna nasıl bir cevap verdiği ve bu iddiaları nasıl çürüttüğüne dair hiçbir emare yok. Üstelik bu iddiayı ortaya atan sadece Düriye Taş değil. İstanbul CHP’den eski Kadın Kolları Genel Başkan adayı Birsen Temur’da aynı iddiaları dile getiriyor ve bu iddialar gazetelere olduğu gibi yansıyor. Ama ne tuhaftır ki onunla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor.

   Düriye Taş’a yönelik bu “Kesin İhraç” kararı, sanki yukarılardan birilerinin talimatıyla “Bu kadını derhal partiden atın” izlenimini veriyor. Ki, parti içerisinde yapılan tartışmalarda bu yönde.

   CHP İzmir İl Disiplin Kurulunun aldığı bu tartışmalı karar vicdanları yaralamıştır. Çünkü bu kararın, tarafsızlıktan uzak ve dayanaklardan yoksun olduğu anlaşılıyor.

   Kadın Kolları Genel Başkanı sayın Fatma Köse’nin durumunun kamuoyunda ve CHP içerisinde tartışılır bir hale geldiği unutulmamalı. Bunun yöntemi, birilerini korumak için giyotini eline alıp, onlarca yıl bu partiye emek verenleri kesip biçmek değil, olayı bütün yönleriyle aydınlığa kavuşturmak olmalı. Aksi halde yarın bu partide kesip biçilecek kimse bile bulamazsınız. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR