Yukarı
1

Sinan Kara

Aykut Erdoğdu sevincini Ali Yiğit gölgeledi…

17 Kasım, 2016

   Türkiye iki CHP’li vekili konuşuyor. Birisi cesur tavrı ve bilgisiyle. Diğeri de yaptığı inanılmaz gaf ile ülkenin gündeminde.

   Birisi yapıyor, diğeri de yıkıyor.

   Dün akşam izlemişsinizdir. Aykut Erdoğdu CNN Türk’te katıldığı programa resmen damgasını vurdu. Ülkenin içerisinde bulunduğu gerçekleri bir bir ortaya dökerken karşısında oturan Yandaşları da çileden çıkardı. AKP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen bir provokatörün ağzından lağım aktı. Sorulara cevap vermeyen zavallı adam, küfrederek bulunduğu zor durumdan kurtulmak istedi. Ancak fayda etmedi. Çünkü Aykut Erdoğdu’nun aynı derecede öfkesiyle karşılaştı. Bu provokasyon kokan programdan, puanı kapan hem CHP hem de Erdoğdu oldu.

   İşte CHP’de özlem duyulan ve olması gereken de böyle bir Muhalefet biçimidir derken bu kez Türkiye bir başka CHP’li Vekil Ali Yiğit’i konuşmaya başladı.

   Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Ali Yiğit’in Türkiye’nin Avrupa Birliğinden çıkarılma riskine karşın “Biz zaman zaman diyoruz ki, gerekirse İzmir ayrılsın, yani biz istemeyiz bunlarla birlikte yaşamayı” sözleri gündeme damga vurdu.

   Yiğit gelen tepkiler üzerine, spontane konuşma yaptığından dolayı sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylese de durumu kurtaramadı. Çünkü atı alan Üsküdar’!ı geçti. AKP’lilerin eline de önemli bir malzeme vermiş oldu. Yani, CHP’liler Aykut Erdoğdu’nun yaptığı çıkışın keyfini yaşayamadan Ali Yiğit bombasını kucağında bulmuş oldu.

   Özünde iyi bir insan olan Ali Yiğit’in, iyi bir hatip olmadığını İzmir CHP’de herkes bilir. Bu tür konuşmalardan uzak durması gereken isimlerden birisidir. Artık olan oldu. Peki, tekrarının yaşanmaması için ne yapılmalı?

   Öncelikle çokça dilimize doladığımız Liyakat sistemi esas alınmalı. Önüne gelenin değil, nitelikli ve yetenekli olanların Vekil yapılması için parti içerisinde gerekli şartlar oluşturulmalıdır. Önseçim elbet yapılmalı ama bunun da kriterleri olmalı. Öyle ya madem Politika bir sanat ise bu sanatı icra edecek sanatçılara ihtiyaç var. Ne ve nasıl konuştuğunu bilmeyenlere değil…

   Şuan için, CHP Genel Merkezi bu gibi hataların önüne geçmek için bir önlem almalıdır. Mümkünse, bilgi ve deneyimli Vekiller kürsüye çıkmalı ve basın açıklaması yapmalı.

   Unutulmasın ki, Ülkede Basın dahil tüm kurumların üzerinde baskı kuran AKP’nin yaptığı yüzlerce yanlış değil, CHP’nin yaptığı bir hata gündem olabiliyor. Maalesef ki, siyasette dört yanlış bir doğruyu değil, bir yanlış tüm doğruları götürüyor. Tıpkı Ali Yiğit’in yaptığı gibi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR