Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu, Akşener ile buluştu mu?

21 Ekim, 2017

   İzmir’de CHP’den 3. Dönem Belediye Başkanlık görevini dolduracak olan Aziz Kocaoğlu ile ilgili ciddi bir iddia ortaya atıldı. Urla’da herkesin ağzında olan bu iddiaya göre, Kocaoğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu eski bir AKP’li Vekilin de aracılığıyla Urla İTOKENT Sitesinde bulunan bir evde Meral Akşener ile bir araya geldiği konuşuluyor.

   Beraberinde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da olduğu iddia edilen buluşmanın, AKP’li eski bir vekil aracılığıyla söz konusu sitede bulunan bir işadamının evinde gerçekleştiğine dair bilgiler var.

   Başkan Kocaoğlu’nun 4. Dönem Belediye Başkanlığı için tekrar aday olmak istediği ancak şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’ndan olumlu bir yanıt alamadığı biliniyor. Akşener buluşmasının altında ise, Kocaoğlu’nun tekrar CHP’den adaylık almadığı takdirde ikinci bir alternatif olarak düşündüğü belirtiliyor.

   Dediğim gibi söz konusu buluşma şimdilik bir iddia ama Sayın Kocaoğlu bu konuda bir açıklama yaparsa iyi olur. Çünkü CHP içerisinde bu olay tartışma konusu olmuş durumda. Peki Kocaoğlu’nun böyle bir olaya tevessül etme durumu olabilir mi?

   Bence evet, olabilir. Çünkü Kocaoğlu’nun bu dönem adaylığı hiçte kolay değil. Dün Kuşadası’nda yapılan Muhtarlar toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na önümüzdeki dönem adaylığı için şimdiden vize veren Kılıçdaroğlu’nun, bırakın adaylık vermeyi Kocaoğlu’na karşı oldukça mesafeli durması dikkatlerimizden kaçmamıştı. Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Merkezin, özellikle Adalet Yürüyüşü’ndeki parti karşıtı tavrından dolayı Kocaoğlu’na yeniden bir şans vermeyeceği zaten konuşuluyordu.

   Böyle bir durumda, Meral Akşener’in partisinden “Kocaoğlu’nun ne kadar şansı olabilir?” sorusunun cevabını şu şekilde vermek mümkün.

   Her ne kadar yerel seçimlerde kişi önemli ise de, yaşadığımız son dönemlerde parti aidiyeti çok daha ağır basmaya başladı. Özellikle İzmir gibi bir yerde bu kadar yıpranmış bir kişinin alabileceği oy oranı Parti oyunun çok çok gerisinde kalır. Çünkü İzmir’de şimdiye kadar CHP’ye oy verenler Kocaoğlu’nun iş bilmezliğine değil, kritik olan ülkenin genel durumunu gözeterek tercihlerini yaptılar.

   O nedenle bırakın etkilemeyi, tam aksine Kocaoğlu’nun aday olmaması kayıp değil İzmir ve CHP için bir kazanç olur. Bundan o kadar eminim ki isteyenle iddiaya girmeye bile hazırım. Akşener Kocaoğlu buluşması şimdilik bir iddia niteliğinde. Eğer doğrulanırsa bu duruma şaşırmayacağımı da şimdiden söylemek isterim. Çünkü Kocaoğlu’nun partili değil partici olduğu su götürmez bir gerçektir. Dönemin ruhuna göre hareket edebileceğine dair risk her zaman olmuştur. İzmir CHP’de siyaset yapan birçok kişi de bunları gayet iyi bilir. O nedenle şaşırmam…

   Notlar

   1- Kılıçdaroğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yeniden aday ilan etmesi birçok dengeyi de altüst etmiş durumda. Birçok ilçe Belediye Başkanı şimdiden Çerçioğlu üzerinden hesaplar yapmaya başladı. Çerçioğlu’nun istemediği Başkanların işi zor gibi görünüyor.

   2- Yerel seçimlere henüz 15 ay gibi bir süre var. Selçuk CHP’de şimdiden iki adayın ismi konuşulmaya başlanmış bile. Birincisi eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür, bir diğer isim ise Belediye Meclisi Üyesi Filiz Ceritoğlu Şengel. İleri de yeni adaylar çıkar mı bilinmez ama mevcut ve çıkabilecek muhtemel adayların belirlenmesindeki en büyük etken Genel Merkezin yaptıracağı kamuoyu anketi olacaktır.

   3- Kılıçdaroğlu’nun programlarında en çok dikkatimi çeken bir başka olayı paylaşmadan bu yazıyı sonlandırmayayım. Belediye çalışanına taciz iddiası da dahil olmak üzere çeşitli olumsuzluklarla gündeme gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a parti içerisinden tepki var. Kılıçdaroğlu’nun programlarını adım adım takip etmesi ve canhıraş şekilde fotoğraf karelerine girmeye çalışması herkesin dilinde. Bozulan imajını Kılıçdaroğlu’nun yanında görünerek düzeltmeye çalışıyor iddiaları var. Bu fotoğrafların ileride yandaş medya tarafından kullanılıp, Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye zarar verebileceği belirtiliyor. Evet, bu ciddi bir risktir. O nedenle söz konusu uyarıyı, Genel Merkez Yöneticileri, Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı, korumalar ve CHP İzmir İl Başkanı Sn Asuman Ali Güven’in dikkatine sunmuş olalım. Ben sadece gördüklerimi ve duyduklarımı yazıyorum. Uyarmadı demeyin…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR