Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu, İlçe Başkanlarını kandırdı mı?

16 Aralık, 2017

   Bildiğiniz gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’de CHP’nin tüm ilçe başkanlarını arayarak, bugün Belediye Başkanlığı makamında olmalarını istemişti. Amaç, 7 Ocak’ta yapılacak olan İzmir İl Kongresindeki Başkan adayının kim olabileceğini görüşmekti.

   Öğrendiğim kadarıyla Buca’nın çiçeği burnunda İlçe Başkanı Kasım Akdağ dışında, tüm İlçe Başkanları bugün o görüşmeye katıldı. Toplantı sonrasında birçok ilçe Başkanını arayarak olayın içeriğini öğrenmeye çalıştım.

   Kocaoğlu’nun katılımcıları önce bir arada topladığı, daha sonra da ayrı ayrı bir başka bölüme geçip görüşmeler yaptığı belirtildi. Görüşme sırasında karşılıklı “sizin adayınız kim?” sorusu gündeme geldi. Ancak bir sonuç alınamadı ve toplantı bir başka güne ertelendi.

   Bu olaya örgüt tabanında yoğun itirazlar var. Bir Belediye Başkanı nasıl olurda örgütü devre dışı bırakır ve süreci kendisi belirlemeye kalkar diye tepkiler oluştu.

   Dün, Kocaoğlu’nun bunu hangi yetki ile yaptığını yazmıştım. Olayın perde arkası bu akşam üzeri ortaya çıktı.

   İsmi şimdilik bende saklı kalsın, görüşmeye katılan bir Metropol İlçe Başkanı, Kocaoğlu’nun kendisine “Genel Başkan git çalış ve orayı toparla” dediğini ifade etti.

   Hatırlayanlar vardır. Geçtiğimiz günlerde Kocaoğlu Ankara’ya gitmiş Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapmıştı. Ancak ne gariptir ki o görüşme henüz olmamışken, bu durum Kocaoğlu yanlısı bir internet sitesinde “Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu bir araya geldi” diye yayınlanmıştı. Belli ki algı yaratmak için önceden servis edilmiş bir haberdi. O gün bende de “görüşme henüz olmadan nasıl olurda görüşüldü diye haber yapıldı?” diye bir kuşku oluşmuştu.

   İşte bugün Belediye'ye, Kocaoğlu’nun makamına giden birçok ilçe Başkanının aklı bu konuda karışıktı. Kocaoğlu’na “Acaba Kılıçdaroğlu bir yetki vermiş olabilir mi?” diye bir karmaşa vardı.

   Genel Merkezden (yine kaydı şimdilik bende saklı) en yetkili isimlerden birisini aradım, “Kocaoğlu’na böyle bir yetki verildi mi?” diye sordum.

   Aldığım cevap aynen şöyle oldu; Bu iş bir Belediye Başkanının yapacağı işler değildir. Sayın Genel Başkanın böyle bir şey söylemesi de imkansız, eğer gerçek olsaydı bundan önce benim haberim olurdu!

   Ve o yetkili kişi “Yakında bu keşmekeşlik karşısında Genel Merkez olarak gerekeni yapacağız” demeyi de ihmal etmedi.

   Evet şimdi farklı bir şey ortaya çıkmış oldu. Böyle bir durumda Kocaoğlu Belediye’ye çağırdığı ilçe Başkanlarını kandırmış mı oldu?

  Genel Merkezden gelen bilgiler bu yönde. Ama bunun etkilerini yakın zamanda daha iyi göreceğiz…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR