Yukarı
1

Sinan Kara

Karşıyaka’da bir tuhaf olay…

19 Mart, 2018

   Karşıyaka Belediyesine bağlı olan Kent A.Ş’nin Genel Müdürü Aytekin Tunus ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım arasında bir “tartışma” yaşanmış. İddialara göre, Şirkette çalışan kardeşinin yeri Tunus tarafından değiştirilen Yıldırım telefonda Tunus ile tartışır ve tartışmanın fitili ateşlenir. Tunus istifasını verir. Ama bu istifa Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından kabul edilmez. Daha sonrası çok daha vahim.

   Olayın patlak vermesi ile birlikte, Uğur Yıldırım bir gazeteye verdiği demeçte aynen şunları söyler.

   “Aytekin Tunus ile telefondaki diyaloğumuz doğrudur. Ben, parti örgütünün başı olarak gelen şikâyetleri kendisine ilettim. Karşıyaka’da amacım alınan en yüksek oyu korumak ve buna göre çalışmalar yapmaktır. Kimse kendisini parti örgütünün üzerinde göremez. Ne yazık ki Aytekin Tunus, belediye şirketinin genel müdürü olarak sürekli Karşıyaka örgütünü ezmiş, dışlamıştır. Bunu da bilerek yapmıştır. Ben, sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eden bir makamda oturuyorum. Herkes yerini bilecek ve ona göre davranacak. Kimseye parti örgütümün bir ferdini ezdirmem. Arkadaşımız buraya Konak’tan geldi. Kendisinin Karşıyaka ile kan uyuşmazlığı var. Bu da davranışlarına, uygulamalarına yansıyor. Mesele benim kardeşimin ya da yakınımın meselesi değildir. Bu konu Karşıyaka CHP örgütünün bir meselesidir. Ben burada ya bu ilçe başkanlığını yaparım ya da yaparım. Başka bir şık asla olmaz. Herkes de bunu böyle bilsin.

   CHP Karşıyaka İlçe Başkanı kaş yapayım derken göz çıkarmış.

   Hatırlarsanız bir ara kamuoyunda Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında, akrabalarını Belediye’ye yerleştiriyor diye iddialar ve eleştiriler ortaya atılmıştı. Henüz bu tartışma unutulmamışken, aynı zamanda Başkan Akpınar’ın akrabası olan İlçe Başkanı Yıldırım’ın da kendi akrabasını Belediyeye yerleştirdiği, bu olaydan açıkça anlaşılıyor.

   İlçe Başkanı Yıldırım’ın Belediye Başkanını aramak yerine, Şirket Genel Müdürünü arayıp tartışması ve bu davranışını da üstüne vazifeymiş gibi haklı ve doğal göstermesi, ister istemez Karşıyaka Belediyesini “Yıldırım mı yönetiyor?” tartışmasına da zemin hazırlayacak bir davranış olmuştur. Böylesine absürt bir tartışma, siyaseten hem CHP’ye hem de Belediye Başkanına zarar vermiştir.

   Yıldırım’ın Tunus için “Arkadaşımız buraya Konak’tan geldi. Kendisinin Karşıyaka ile kan uyuşmazlığı var.” sözleri de bir başka çelişkiyi ortaya koyuyor. Çünkü Belediye Başkanı Akpınar’da aynı şekilde Konak’tan Karşıyaka’ya gelmişti. Acaba arada Akpınar’a da bir gönderme yapmış mı oluyor, yoksa düşünüp tartmadan sarf edilmiş bir söz mü?

   Telefonla ulaştığım Aytekin Tunus yaşananları doğruladı, fakat olayın Başkan Akpınar’a zarar vereceğine dair kaygıları olduğundan, şimdilik konuşmak istemediğini belirtti. Tunus, kısa sürede Kent A.Ş’yi iyi bir duruma getirdiğini ama kurumun bu tür tartışmalarla anılmasının üzücü olduğunu kaydetti. İstifa kararının da kesin olduğunu, göreve geri dönmeyeceğini ifade etti. Bakalım bu istifada, Akpınar’ın mı yoksa Tunus’un kararı mı geçerli olacak?



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR