Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Başkanlık için muhtemel adaylar… (3)  

28 Ağustos, 2018

   Yazı dizimiz devam ediyor. Bir önceki yazımızda İzmir’in Metropol ilçeleri Karabağlar, Buca, Bornova ve Bayraklı’nın durumunu ele almıştık.

   Bu yazımızın konusu Çiğli, Karşıyaka, Konak ve Gaziemir. Görevde olan Belediye Başkanlarının başarı durumu nedir ve bu ilçelerdeki muhtemel adaylar kimlerdir?

   Çiğli’den başlayalım..

   Daha öncede söylemiştim, mevcut Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Hasan Arslan CHP’nin adeta yumuşak karnı durumunda. Şimdiye kadar hakkında medyada ve kamuoyunda yer alan haberler, hiçte yabana atılacak türden değil. Başında bulunduğu Belediyenin FETÖ operasyonu geçirmesinden tutun, yolsuzluk iddialarına varıncaya kadar çok sayıda olayla medyanın gündeminde oldu. Kendi meclis üyeleri, belediye personeli ve hatta sokaktaki vatandaşlarla yaşadığı kavgalarda cabası.

   2014 yılında Gürsel Erol’a yakınlığı nedeniyle “şaibeli” biçimde aday gösterildiği iddia edilen Arslan’ın, örgüt içerisinde bir ağırlığının olmadığı da geçtiğimiz yıl yapılan delege seçimlerinde ortaya çıkmıştı. Bırakın Çiğli’nin tümünden, kendi mahallesi olan Küçük Çiğli’den dahi delege seçilememişti. Yani sadece kamuoyunda değil örgütten de güvenoyu alamamış bir Belediye Başkanı Hasan Arslan. Bir başka deyimle, parti içerisinde de "Topal Ördek" konumunda..

   Peki, Çiğli’de kimler konuşuluyor?

   Adaylık için ismi geçenler arasında Aziz Buğa, Ali Rıza Koçer, Ali Engin, Hasan Arslan ve Tülin Koç var. Bu tabloyu değerlendirdiğimizde, yarışın Aziz Buğa ile Hasan Arslan arasında geçeceği ağır basıyor. Bilindiği gibi 2014 yılında CHP Çiğli’nin adayı Buğa olmuş ama son dakikada akıllara zarar bir değişiklikle yerine Arslan getirilmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu değişiklikten sonradan haberdar olduğu ve bu kez telafi yoluna gideceği de konuşuluyor.

   Buğa’nın en büyük avantajı ise tabanda karşılığının olması. Genel Merkezin adaylarla ilgili yapacağı çarpraz anket sisteminde, halkın ve örgütün kimi isteyeceği hedefleniyor.

   Karşıyaka’da ne olur?

   Şu anki Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önce Karabağlar ardından Konak ve daha sonra Karşıyaka’da aday yapılıp Başkan seçilmesinden bu yana, hakkındaki  “İthal Başkan” tartışmaları hala devam ediyor. Bu tartışma bir yana, başarı açısından da adından çok fazla söz edilmiyor Akpınar’ın.

   Önceki Belediye Başkanı Cevat Durak’ın mirası üzerinden Karşıyaka’da işlerin devam ettiğine dair görüşler var. Ayrıca sosyal medyada hakkında çıkan çeşitli spekülasyonlar da hem Akpınar’ı hem de CHP’yi kamuoyunda tartışılır hale getirmiş durumda. Genel Merkez nasıl bir karara varır bilinmez ama Akpınar’ın adaylığı biraz zor bir olasılık gibi görünüyor.

   Karşıyaka’da isimleri geçen adaylar kimler?

   Hüseyin Mutlu Akpınar, Uğur Yıldırım (İlçe başkanı), Cevat Durak (Eski Bld Başkanı), Cihan Türsen, Ali Engin, Taha Okan ve Murat Serdar Koç..

   Bu isimler arasında kimler şanslı derseniz, yarış Cevat Durak ve Hüseyin Mutlu Akpınar arasında geçebilir diye düşünüyorum.

   Konak’ta Sema Pekdaş tekrar olur mu?

   Mevcut Başkan Sema Pekdaş’ın önceki Başkanlar Muzaffer Tunçağ ve Hakan Tartan’dan kat be kat iyi olduğu şüphesiz ki görünen bir gerçek. Kendi imkanları dahilinde yaptığı sosyal hizmetler de birçok kesim tarafından takdirle karşılanıyor. Ama yeterli mi, bence yetersiz. Çünkü kamuoyunun beklentisi çok daha fazla. Baro Başkanlığından gelmesi ve geçmişteki (Manisa davası Avukatı) mücadeleci yönünden dolayı, İzmir’deki klasik yapıdan sıyrılması ve çok daha ileriye atılım yapması gereken bir isim. Tabii ki geç kalınmış değil çünkü mayasında olan mücadeleci ruhunu yansıtabilmesi için bir ikinci dönem şart dediğim isimlerdendir kendisi. Yani çok daha başarılı işlere imza atabilir.

   Konak’ta kimler var?

   Mevcut Başkan Sema Pekdaş, Şakir Başak, Rıfat Nalbantoğlu, Ceyhan Kayhan, Muhsin Kurt, Aytekin Tunus ve Nilay Kökkılınç’ın isimleri geçiyor.

   Pekdaş’ın tekrar aday yapılmaması durumunda bu isimler arasında en şanslı Muhsin Kurt’u görüyorum. Çünkü yıllardır örgüte verdiği emekle, bu makamı fazlasıyla hak eden birisi. Sanırım emekten yana olanlar, bu tespitime de benden fazla katılacaktır.

   Gaziemir’de değişim olmaz gibi..

   Son olarak Gaziemir’e bakalım. Mevcut Başkan Halil İbrahim Şenol’dan neredeyse bütün partililer memnun. İkinci dönemi yaşamasına rağmen üçüncü dönemde tekrar aday gösterilmesine kimse itiraz etmeyecek gibi bir hava var. Başarı açısından da çok fazla eksiği bulunmuyor. Elindeki imkanlar doğrultusunda Gaziemir için elinden geleni yapıyor. Halktan kaçmayan bir yönü var. Hangi partiliye soruyorsam, çoğunlukla “Memnunuz” cevabı alıyorum. Dolayısıyla burada değişim biraz zor gibi görünüyor. Çünkü Şenol’a alternatif olabilecek bir isim yok.

   Gaziemir CHP’de ise şimdilik şu isimler konuşuluyor..

   Umut Tekin (Eski İlçe Bşk), Abdurrahim Nursoy, Cem Koç ve Muzaffer Kapı..

Özetle, Şenol’a belki rakip olabilecek isimler arasında Umut Tekin’i gösterenler olabilir ama onun da hem deneyimsiz oluşu hem de Kocaoğlu ekibinden olması, ayrıca şansını zorlar diye düşünüyorum…

   Yazı dizimiz devam ediyor. Bir sonraki yazımızın konusu İzmir’in Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla ilçeleri olacak. Buradaki mevcut Belediye Başkanlarının başarı durumunu ve bu ilçelerdeki muhtemel adayları kaleme alacağım. Daha sonrasında ise sırasıyla diğer ilçeler gelecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR