Yukarı
1

Sinan Kara

CHP İzmir’de bazı ilçeler sorunlu… (1)

07 Şubat, 2019

   Tüm atamalar yapıldı. Eğer son dakika bir revizyon değişikliği olmazsa CHP İzmir’de, aşağıda isimleri yazılı adaylarla seçime giriyor. Şimdi atanan isimleri ve ilçeleri değerlendirme zamanı…

   Metropol ilçelerden başlayalım…

   Buca

   Bu ilçede mevcut Başkan Levent Piriştina başarılı birisiydi. Ancak tekrar aday gösterilmedi. Yerine bilinen bir isim olan Suat Nezir geldi. Nezir, Buca’da herkesin bildiği ve sevdiği birisi. Daha önce Piriştina’nın da danışmanlığını yapmıştı. Buca’da çok fazla zorlanmadan seçimi alacağını düşünüyorum…

   Karabağlar

   Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bir kez daha aday gösterildi. Bu ilçe de durum baya bir karışık çünkü Selvitopu’nun sokakta adı yok. Beş yıllık başkanlığı döneminde bile sokaklarda yeterince tanıtamadı kendisini. İlçe Başkanının tam desteğinin dışında örgüt içerisinde de tutulan birisi değil. Bence tek şansı mevcut iddialı aday adayları ile diyalog kurup sokağa çıkması gerekir. Aksi halde seçim riskte demektir.

   Bornova

   Yine bir başka başarılı Belediye Başkanlarından olan Olgun Atila da tıpkı Piriştina gibi yeniden aday yapılmayan isimlerden. Atila’nın yerine Mustafa İduğ atandı. Bu isim de tıpkı Atila gibi Bornovalılar tarafından tanınan birisi. Bornova’da CHP içerisinde birliktelik iyi sağlanırsa, seçim sıkıntısız atlatılır…

   Konak

   İzmir’de CHP’nin iki kadın Belediye Başkanından birisi olan Sema Pekdaş 5 yıllık süre içerisinde birçok kişi tarafından sevilen isim oldu. Ancak ikinci kez adaylığı alamayan isimlerden. Yerine ise Narlıdere’de 20 yıl başarılı işlere imza atan deneyimli bir isim olan Abdül Batur atandı. Batur’un Konak’a değişik bir heyecan ve canlılık kattığı daha şimdiden kendisini göstermiş durumda. Narlıdere’deki seçimlerde rekorlara alışık olan Batur’un benzer bir rekoru Konak için kırması bekleniyor.

   Karşıyaka

   İzmir’in en sancılı ilçelerinden birisi de geçen 5 yıllık sürede Karşıyaka oldu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar başarısız bir sınav verdi. Davranışlarıyla İlçede sürekli tartışılan bir isim oldu. Yerine ise CHP içerisinde pek bilinmeyen Cemil Tugay atandı. Bu ismin başarılı olacağına dair görüşler var. O nedenle biraz zaman tanımak yerinde olur diye düşünüyorum.

   Bayraklı

   İzmir’in en sancılı ilçelerinden birisi de bu ilçemizdi. On yıl önce kurulan ve kuruluşundan itibaren Hasan Karabağ başkanlığında CHP iktidarında olan Bayraklı’da şimdi işler biraz daha sarpa sarmış durumda. Sosyolojik açıdan değişik bir seçmen yapısına sahip olan ilçeye Karabağ’ın yerine Serdar Sandal atandı. Bu isim örgüt içerisinde biliniyor ama Bayraklı’ya ne kadar hakim işte asıl sıkıntı da burada. Çünkü o bölgede görüştüğüm birçok CHP’li seçimin şimdiden kayıp olduğunu düşünüyor. Ancak ben biraz daha farklı düşünüyorum.

   Serdar Sandal’ın biran önce başta Hasan Karabağ olmak üzere; Cevat Durak, Kerim Özer, Murat Haluk Öncel, Songül Gök ve Cindi Can Polat ve diğer aday adayları ile samimi ve dayanışma ruhuyla, bir araya gelip strateji belirlemesi gerekir. Aksi halde tek başına bence de burada seçim kayıp demektir.

   Bu ilçe de Kerim Özer ve Cindi Can Polat isimleri son süreçte ön plana çıkıyordu ancak bu atamanın sürpriz olduğunu da ayrıca söylemek gerekir. İleri dönemlerde Canpolat’ın siyasette iddialı bir isim olacağını da şimdiden bir yere not etmek gerekir.

   Çiğli

   Geçmiş süreçte İzmir’in en çok tartışılan ilçelerinden birisi de Çiğli oldu. Başkan Hasan Arslan’ın yanlış uygulamaları halkın ve medyanın gündeminden hiç inmedi. Şimdi bu ismin yerine örgütten gelen bir isim olan Selim Utku Gümrükçü atandı. Umarım güzel işlere imzasını atacaktır. Elbette güzel yaptığı işleri övmeye, olası kötü işleri de eleştirmeye devam edeceğiz. Tıpkı diğer yerlerde olduğu gibi.

   Narlıdere

   Bu ilçemizde Abdül Batur’dan boşalan koltuğa Ali Engin atandı. Karşıyaka ve Çiğli’den aday gösterilmesi beklenen Engin’in Narlıdere’den aday yapılması mevcut aday adayları içerisinde de huzursuzluk yarattı. İlçe Yönetiminin aday adayları için disiplin sopasını göstermesi üzerine, şimdilik bu ilçede sular durulmuş gibi görünüyor. Engin Narlıdere’de ne kadar başarılı olur?

   Bunu da hep birlikte izler değerlendirmesini yaparız.

   Balçova

   Bir ara ismi Büyükşehir için geçen, on beş yıldan bu yana Balçova’yı yöneten Mehmet Ali Çalkaya yeniden Balçova Belediye Başkanlığına atandı. Çalkaya kendi ölçeklerinde başarılı bir Belediye Başkanı. Özellikle semt evleri ve yurt projeleri birçok yerde örnek gösteriliyor. İleri ki 5 yıllık süreç içerisinde birçok projenin de altına imzasını atabilir.

   Güzelbahçe

   Bu süreçte yine en çok sancılı yerlerden birisi de bu ilçemiz oldu. Mevcut Başkan Mustafa İnce, önce atandı sonra alındı ve tekrar atandı derken, şimdilik bu ilçede bir sessizlik hakim. Yani koltukta kalıp kalmayacağı bile henüz soru işareti barındırıyor. Haftaya burası tamamen netleşir diye düşünüyorum.

   Şimdilik bu kadar. Diğer ilçelerimizde atanan isimleri ve sorunları yazmaya devam edeceğim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR