Yukarı
1

Sinan Kara

Bornova’da güzel işler oluyor..

01 Ekim, 2020

   Maalesef genel anlamda ekonomi gittikçe dibe vuruyor. AKP İktidarının ülkeyi yönetemiyor olmasından dolayı yoksulların sayısı da her geçen gün katbekat artmaya devam ediyor. Özellikle son 7-8 aylık dönemde baş gösteren Pandemi süreci de, işsizliği ve yoksulluğu tetikleyen etkenlerden birisi olmuş durumda.

   Böylesine sıkıntılı günlerde Belediyelerin de önemi daha da çok artmış durumda. Siyasal iktidarın yetersiz kalmasından dolayı vatandaşların da yardımına haliyle Belediyeler yetişmeye çalışıyor.

   Bu Belediyelerden birisi de İzmir’in Metropol İlçelerinden CHP’li Bornova Belediyesi.

   Başkan Mustafa İduğ yönetimindeki Belediye, Sosyal Belediyecilik kapsamı içerisinde Bornova’da yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlar için yardım kolileri oluşturuyor.

   Başkan İduğ personeliyle birlikte 2021 planlamasını da şimdiden yapmış durumda. Bir buçuk yıllık İduğ döneminde tespit edilen ve yardım edilecek hane sayısı 3 bin gibi yüksek bir sayıya ulaşmış durumda.

   Bornova’da 2021 yılında da yardımlar devam edecek ve bu yardımların içerisinde ağırlıklı olarak protein bazlı gıda ile hijyen kolileri bulunacak. Yani insanların en çok ihtiyaç duyduğu ürünler olacak.

   Ülke olarak son derece sancılı bir dönemden geçiyoruz. Daha önceki yazılarımda da söylemiştim. Belediyelerin öncelikli önem vermesi gereken işlerin başında yüksek maliyetli uçuk kaçık projeler değil, sosyal yardımlar olmalı. Halkçı Belediyeciliğin gereği de budur. Çünkü zaman vatandaşa birebir dokunma zamanı.

   Bu anlamda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u da ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Dediğim gibi önemli olan yoksula ve yurttaşlarımıza zor günlerinde yardımcı olabilmek. Gerisi teferruat..

   Son olarak;

   Özellikle CHP’li Belediyelerin ciddi bir sınavdan geçtiği ve bu sınavı da başarılı bir şekilde vermeye çalıştığına tanık oluyoruz.

   İktidarın başaramadığı ve sağlıklı yürütemediği bu sancılı dönemi, bence Belediyeler yoğun bir gayret içerisinde son derece başarılı götürüyor. Tabi bu durumu vatandaşlarımız da takdir ediyor. Emek verenleri, Mustafa İduğ örneğinde olduğu gibi vatandaşa dokunan tüm Belediye Başkanlarını gönülden kutluyoruz.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR