Yukarı
1

Sinan Kara

Çığırtkanlık yapanlar, Tunç Soyer’den özür dileyecek mi?

11 Temmuz, 2023

   Çok değil bundan yaklaşık 1 ay önce, Örnekköy konutları inşaatı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hedefe konulmuş, bazı AKP’li çığırtkanlar tarafından adeta kıyametler koparılmıştı.

   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel dönüşüm projesi olan ve İZBETON Şirketi üzerinden gerçekleştirilen Örnekköy konutları içerisinde bulunan bir binanın küçük bir bölümünde yapılan hata üzerinden, bu devasa projenin sanki tamamı hatalı diye algı yaratılmaya çalışılmıştı.

   Blokların demir beton aksamları, konut statikleri, bina temeli ve kolonlarının durumu incelendi. Yapılan çalışmanın sonucu ise netleşti.   Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü teknik çalışma başlattı.

   Buna göre mühürlenen bina dışındaki 8 ayrı parselde bulunan binaların beton ve demir oranlarının projeye uygun olduğu ortaya çıktı. Raporda yaş beton basınç deney raporları ile çelik çubuk deney raporlarının projede belirlenen raporlarla uyumlu olduğu belirtildi.

   Bu anlamda günlerce yalan yanlış bilgilerle, Çığırtkanlık yapanların oluşturmaya çalıştığı algı çökmüş oldu.

   Peki, o çığırtkanlar yaptıklarından utanır, Tunç Soyer’den özür diler mi?

   Hiç sanmıyorum!

   Çünkü niyet baştan kötü.

   Doğrular değil yalanlar üzerinden örgütlenen ve itibar suikasti yapan bir güruh var.

   Rakiplere vuralım da nasıl vurursak vuralım anlayışı hâkim. Onlar yıprattıklarıyla kalacaklarını ve olayların akışını kendilerinin belirledikleri doğrultuda ilerleyeceğini sanıyorlar. Ancak, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyunun varlığını çok çabuk unutuyorlar.

   Neyse…

   En azından İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kentsel dönüşüm projesinin, ne denli doğru ve faydalı bir iş olduğu, Devletin resmi kurumu tarafından tescillenmiş oldu.

   Bu olayı daha önce de kaleme almıştım. Ne mutlu ki o günkü yazımızda da, tıpkı bugün olduğu gibi doğruları yazmışız. 

   Şunu da unutmayalım.

   Bugün Tunç Soyer yarın bir başkası olur. Bu çokta önemli değil. Önemli olan, doğru işi her kim yapıyorsa alkışlanmalı ve destek olunmalı. Bizlerin de yapmaya çalıştığı tam da budur…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Deniz Çakır: Başörtülü rolü oynarım

“Ben hayatım boyunca bütün özgürlüklerin arkasında durdum. Başörtülü kadınları da savundum, başörtüsüz kadınları da. Bahsi geçen olayda da benim haklı olduğum ortaya çıktı. Ben kazandım o...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR