Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu CHP’yi Eritti

24 Eylül, 2012

   İzmir’e siyasi polemik ve kavgalarından başka bir şey vermeyen Aziz Kocaoğlu’nun sayesinde CHP maalesef S.O.S vermeye başladı.

   Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın ele geçirdiği anket sonucunda;

   Pollmark'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP ilk sıradaki yerini korurken, AK Parti farkı kapatıyor.

   İşte o anketin detayları:

   AK Parti Genel Merkezi, 2013'ün Ekim ayında gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi 81 ilde geniş kapsamlı bir anket çalışması yaptırdı. Pollmark Araştırma Şirketi'nin İzmir'de 3 bin 500 denek üzerinde yaptığı araştırmada, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. CHP'ye yüzde 43.5, AK Parti'ye ise yüzde 40 çıktı.

   Birinciler Değişiyor

   İzmir'in 30 ilçesinde 3 bin 500 kişiye, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. "Büyükşehir'de CHP'ye oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 43.5, "Büyükşehir'de AK Parti'ye oy veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 40 olarak çıktı.

   2009 yerel seçimlerinde CHP, 30 ilçenin 28'inde iktidar olmuştu. Anket sonucuna göre AK Parti Bayraklı, Gaziemir, Buca, Karabağlar, Menemen, Tire, Menderes, Bergama, Torbalı, Ödemiş, Kemalpaşa, Aliağa ve Kiraz'da CHP'nin önüne geçti. AK Parti'nin iktidarda olduğu Bayındır'da ise CHP birinci çıktı.

   Konak, Karşıyaka, Dikili, Çiğli, Balçova, Selçuk, Foça, Kınık, Beydağ, Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Çeşme, Bornova, Karaburun ve Narlıdere'de ise CHP iktidarını korudu. 12 Haziran Genel Seçimleri'nde İzmir'de CHP yüzde 43.8, AK Parti ise yüzde 36.8, 2009 yerel seçimlerinde ise CHP yüzde 55.2, AK Parti ise 30.7 oy almıştı.

   Anketi AKP yaptırmış bu anlamda ne denli gerçekçi olduğunu da elbette seçimlere aylar kala algılamaya başlayacağız. Ancak şunu iyi bilirim ki, Sayın Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel A.Ş ortaklığının CHP’ye pekte iyi şeyler kazandırmadığından hareketle İzmir’e de hizmet açısından olumlu işler yapılmadığı gerçeğidir.

   Düşünsenize, sekiz yıldır 5 kilometrelik bir Metro hattını bitiremeyen bir Başkan tarafından yönetilmeye çalışıldık. Gerçekten çok acı. İzmirlilerin böyle bir başkan tarafından yönetilmeyi hak etmediğini buradan defalarca yazdım.

   Yukarıda isimleri geçen Metropol ilçeler eğer kaybedilirse bunda hiç kuşkusuz en büyük pay Kocaoğlu’nun olacaktır. Çünkü bütün belediyelerin lokomotifi görevinde olan Kocaoğlu, kendi belediyesine gösteremediği hizmet sorumluluğunu diğer belediyelere karşı da gösterememiştir.

   Kabul, İzmirli ne olursa olsun oyunu götürür CHP’ye verir ama bu kez iş biraz daha ciddi gibi görünüyor. Çünkü Aziz Kocaoğlu hizmet açısından İzmirlilerin beklentilerini karşılamadığı gibi, kentin geri gitmesine neden olan isimlerden birisi olarak gösteriliyor.

   Sayın Kılıçdaroğlu eğer Kocaoğlu ile İzmir’i almayı aklından geçiriyorsa oturup bir daha düşünmeli. Ama yıpranmamış sağlam bir adayla seçime girerse CHP’nin yine açık ara farkla seçimi kazanacağı düşüncesindeyim.

   Sayın Kılıçdaroğlu eğer İzmir’den başarı bekliyorsa, objektif biçimde Kocaoğlu’nun tüm sürecini mercek altına almalı ve muhasebesini öyle yapmalıdır.

   Çünkü İzmirliler “CHP İzmir’i çantada keklik görmesin” demeye yıllar önce başladı. Aksi halde Kocaoğlu’nun erittiği CHP’den eser kalmayacaktır, benden uyarması.

   Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum, Sayın Kocaoğlu sekiz yıldır bu kentin belediye başkanıdır. Mazeret olarak polis operasyonuna sığınıyor. Hadi son bir yılın mazereti bu operasyon olsun diyelim. Peki geriye kalan yedi yılın hesabı nasıl verilecek?

   Sözün özü;

   İzmir bu yerel seçimlerde CHP’nin son şansıdır. İzmirlilerin talepleri göz ardı edilmez ve CHP’nin ilgili katlarında siyasi ayak oyunları oynanmaz bu talepler olumlu yönde gelişirse, İzmir kendisine verilen değerin hakkını verebilecek kadar fedakârdır.

   Özlü Söz:

   Bugüne dair; Demokrasiyi demogojiye, ideolojiyi ise imaja indirgeyen; Kitleye değil kütleye hitap eden bir gazetecilik anlayışı; Yandaş Medya … -Sinan Kara-



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Keremcem: Acun Ilıcalı beni aradığında şoke oldum

Acun Ilıcalı, Survivor yarışmasında boy gösterecek isimleri tek tek açıklıyor. Keremcem, Survivor 2026'nın en şaşırtan yarışmacılarından olurken şarkıcı, Acun Ilıcalı tarafından nasıl ikn...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Menopoz ve andropozun etkilerini azaltma yolları

45 yaş sonrası hemen herkesin aklına şu sorular geliyor… Enerjim neden azaldı? Neden daha kaygılıyım? Uyku düzenim niye bozuldu? Üstelik bu tür şikayetleri sadece kadınlar yaşamıyor. Testosteronu azalmaya başlayan erkeklerde de aynı yakınmalar ortaya çıkıyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR