Tacettin Bayır’ın Aymazlığı
24 Ekim, 2011
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kırdığı potlar insanı resmen zıvanadan çıkarıyor.
Bayır’ın Roman ve Alevi vatandaşları için söylediği kabul edilemez sözleri geçtiğimiz hafta Ege’nin Sesi’nde yayınlandı.
Bu olayı sadece biz gördük ve yayınlamayı da elbette görev bildik.
Olayın ardından ortaya çıkan bu skandal durumu çürütemeyen İl Başkanı Bayır, yalan ve iftira atma yolunu tercih ederek içerisinde bulunan durumdan sıyrılmaya çalıştı.
İzmir’de yayınlanan Ege Telgraf isimli gazeteye demeç veren Bayır aynen şu sözleri sarf ediyor:
“Böyle gazetecilik olmaz”
Geçtiğimiz günlerde bir internet gazetesinde yayınlanan haberlerden duyduğu üzüntüyü tekrar dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, sözlerinin çarpıtıldığını ve böyle bir gazetecilik anlayışını kabul etmediğini söyledi. 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten Bayır, cem evlerini daha önce de çok kereler ziyaret ettiğini, alevi vatandaşlarla hep yan yana olduğunu ifade etti. Alevi Dernekleri Buca Şube Başkanı Engin Gündük de, Tacettin Bayır’ı destekleyerek zaten böyle bir söylemin Başkana ait olabilme ihtimalini hiç vermediklerini söyledi. Bayır ise, reklam konusu yüzünden böyle bir olayın yaşandığını belirterek; “Bir gazeteye reklam vermediniz başka bir gazeteye reklam verdiniz diye böyle olaylar yaşayabiliyorsunuz. Cebinde 300–500 lira olan biri reklam karşılığında sizin hakkınızda asılsız haberler yayınlatabiliyor. Bu nasıl gazetecilik anlayışı anlamak mümkün değil. Ayrıca bu olayın gündeme gelmesinin imza toplayan arkadaşların bu hareketiyle aynı güne denk getirilmesi de çok dikkat çekici. Sözlerim çarpıtılarak yansıtılsa da alevi arkadaşlarım ve vatandaşlarımız bana güvendikleri için istedikleri amaca ulaşamadılar” dedi.
İşte bu yalan ve iftira dolu sözlerin ardından Tacettin Bayır’ı telefonla arayarak kullandığı sözleri açıklığa kavuşturmasını istedim.
Bana verdiği cevap aynen şu oldu:
“Ben o sözleri sizin için söylemedim. İzmir’deki Yerel Medya için söyledim. Sizin şu ana kadar bizden hiçbir derecede reklam talebiniz zaten olmadı. Haberi yapanlar (Haberinioku.com ve Ege Telgraf gazetesi) olayı abartmışlar. Ben o sözleri kullanmadım” dedi.
Olay üzerine Tacettin Bayır’ın bu açıklamalarını Facebook Sosyal Paylaşım sitesindeki kendisine ait sayfasından da yayınlayarak, gerçeklerin bilinmesini istedim. Ve bu razeletin kendisi tarafından da düzeltilmesini istedim.
Ancak,
Bir süre dokunulmayan açıklama ertesi gün sayfadan Tacettin Bayır tarafından silindi. Ancak ne hikmetse “iftira ve yalan” dolu o haber de aynen o sayfada yerini korumaya devam etti.
Bunun üzerine tekrar aynı sayfaya;
Sayın Bayır;
Önceki gün Ege Telgraf isimli gazeteye verdiğiniz; "Bayır ise, reklam konusu yüzünden böyle bir olayın yaşandığını belirterek; “Bir gazeteye reklam vermediniz başka bir gazeteye reklam verdiniz diye böyle olaylar yaşayabiliyorsunuz. Cebinde 300–500 lira olan biri reklam karşılığında sizin hakkınızda asılsız haberler yayınlatabiliyor. Bu nasıl gazetecilik anlayışı anlamak mümkün değil." sözlerinizi bizzat telefon görüşmemizde yalanladınız ve söylediklerinizin söz konusu gazete tarafından çarpıtıldığını iddia ettiniz.
Bunun üzerine burada size ait olan sayfada yayınlanan, sizin tabirinizle çarpıtılmış http://www.haberinioku.com/haber_detay.asp?haberID=593 bu habere izin verdiniz ve bu haberin altına "okurları bilgilendirmek" adına yaptığım yoruma belirli bir süre izin verdiniz sonra bu yorumumu ilgili haberin altından sildiniz, sansürlediniz.
Bu durum gösteriyor ki, birileri burada yalan söylüyor. Bu kişi ya sizsiniz ya da Ege Telgraf Gazetesi.
Sizi son kez, mide bulandırıcı ve kafa karışıklığı yaratan bu durumu açıklığa kavuşturmaya, net olmaya davet ediyorum...
Sayın Pek muhterem Tacettin Bayır buna da cevap veremedi ve yazdığım bu notu da yine sayfasından silmekle yetindi.
Şimdi buradan CHP’nin “Tartışmalı” İl Başkanı Sayın Bayır’a birkaç söz söylemek artık farz oldu.
Sayın Tacettin Bayır yuvarlayarak söylediğiniz iftira dolu sözleriniz için, sizi yalancı ve iftiracı ilan ediyorum.
Dengesizce kullandığınız o sözleri ya ispat edeceksiniz, ya da “adam” gibi çıkıp bizden özür dileyeceksiniz.
Sadece bizden değil “Yerel Medyaya söyledim” sözleriniz için de tüm yerel medyadan özür dileyeceksiniz. Dava haklarımızı saklı tuttuğumuzu da bilmenizi istiyorum.
Ve köklü bir geçmişe sahip olan ancak son dönemlerde bazı kişilerin kendi çıkarları yönünde hesaplaşma alanına dönme riski taşıyan “Ege Telgraf Gazetesi”ne buradan bir çift söz söylemek istiyorum.
İl Başkanı Bayır’ın “O Sözleri ben söylemedim haberi yapanlar (yani sizden bahsediyor) abartmış” sözlerini sizinle paylaşmama rağmen, olayı görmezlikten geldiniz, kulağınızın üstüne yattınız.
Bir meslektaşımla mahkemelik olmaktan kendimi muaf tutmak istiyorum. Duyarsızca hazırlanmış bu tuzak içerikli haberin gereğini “Ahlaklı ve İlkeli” bir gazetecilik duruşuyla telafi etmenizi bekliyorum.
Önemli Not:
Van depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun...
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı Özgür Özel’e kalabilir
- Buca’da Görkem Duman farkı
- AKP Selçuk’u unutsun..
- Kreşleri kapatmak ne demek?
- Tunç Soyer’in miadı dolmadı mı?
- Konu kendi Belediyeleri olunca; AKP’li vekiller dut yemiş bülbüle dönüyor
- Biraz sabır... Cemil Başkan güzel işler yapacak
- Cemil Tugay’ın formülü doğru
- Bu davranış ayakta alkışlanır
- Cemil Tugay başarılı mı, başarısız mı?
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Kızılcık Şerbeti'nde 'Pembe'nin ardından bir ayrılık iddiası daha
'Kızılcık Şerbeti'nde 'Pembe' karakterini canlandıran Sibel Taşçıoğlu'nun diziden ayrılmasıyla büyük üzüntü yaşayan seyirciye bir şok haberi daha... 'Kızılcık Şerbeti'nde 'Pembe' karakter...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Dünyanın en sağlıklı besini seçildi!
Dünya Sağlık Örgütü dünyanın en sağlıklı besini diyerek duyurdu. 100 gramında yalnızca 21 kalori bulunan bu sebze tere. Pestisit gibi toksik maddelerin yaygın kullanımı, sağlığa zarar vermeyen meyve ve sebze bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi hala önemini koruyor. Peki, doğru seçim nasıl yapılır?
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.