Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’nin bölünmesi AKP’ye yarar..

04 Ağustos, 2020

   Gündemde CHP’li Muharrem İnce’nin parti kuracağına dair bilgiler var. Kendisi de sosyal medya sayfasından bir açıklama yaptı ancak net biçimde bir açıklama değil. Sanki kuracak diye bir kanaat oluştu bende.

   Peki, kurarsa ne olur?

   Şunu söylemek gerekir ki böyle bir oluşum, ciddi biçimde CHP’yi ortadan ikiye böler.

   CHP’nin bölünmesi Ana Muhalefet görevinin sonlanması, dolayısıyla Millet ittifakının da bitişi olur. Herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışır ki, bu parçalanma iktidara can suyu gibi gelir.

   Cumhur İttifakı tarafından tam da istenip bulunmayan bir iklim ortaya çıkmış olur. Tabi İnce’nin katkısıyla. Yani böyle bir girişim hiçte hafif bir geçişe benzemez, sonuçları oldukça ağır olur.

   Bakınız o meşhur seçim gecesi her ne kadar hatalı bir duruş izlemiş olsa da, İnce’ye parti içerisinde hiçte azımsanamayacak bir destek hala var. Bu destek Muharrem İnce’nin çokta başarılı birisi olup olmasıyla ilintili değil, mevcut yönetimin başarısızlıklarından ve siyasete dair çözümler üretemeyişinden kaynaklanıyor.

   Dikkat edilirse her hafta grup toplantıları dışında, çıkıp sokak siyaseti yapma kültürü neredeyse yok oldu CHP’de. Ülke de tüm değerler alt üst edilirken, tabir yerindeyse sosyal medya kınama ve ağlama duvarı haline çevrildi. Son düzenlemeyle birlikte, bir nevi ona da sansür geldi.

   Kimileri kabul eder kimileri de etmeyebilir. Son yerel seçimleri saymazsak, maalesef sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun koskoca on yıllık karnesi hep yenilgiler ve başarısızlıklarla dolu.

   Yanı sıra, yıllarını CHP’ye veren ve parti içerisinde karşı eleştiri yapan partililerin önlerinin kesilmesi ve siyaset yapma şansı verilmemesi de cabası.

   Tıpkı Baykal gibi koltuğuna kurulup gitmek, o koltuktan inmek istemeyişi ve alternatif oluşturmaması da ayrıca eleştirilebilir.

   Yani Kılıçdaroğlu ve ekibine dair burada bir sürü olumsuzluklar sayabiliriz. Ancak gerekçe her ne olursa olsun İnce’nin parti kurması, kendisine sağlamayacağı gibi CHP’ye de hiçbir fayda sağlamaz. Dediğim gibi, tam aksine bu durumdan kazançlı çıkacak olan AKP ve ittifak ortağı MHP olur.

   Ki ben var olduğunu düşünüyorum. Yine de bir umut diyerek ve açık bir kapı bırakarak, eğer sayın İnce’nin böyle bir düşüncesi varsa, bence yok yakınken bunu aklından çıkarıp atmalı. Bu yoldan dönmeli.

   Dönmediği takdirde;

   Geçmişte örnekleri sabitti. İleride sola ve CHP’ye ihanet eden birisi olarak anılır.

   Döndüğü takdirde;

   CHP’nin geleceğinde Muharrem İnce’den bir bölen olarak değil, tüm olumsuzluklara rağmen partisinde kalıp mücadele eden birisi olarak bahsedilir. Benden söylemesi..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Özcan Deniz annesiyle ilgili konuştu: Bayramda aramadım

Ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle zor günler geçiren Özcan Deniz, Ramazan Bayramı’nda annesini aramadığını söyledi. Ağabeyi hakkında ise sosyal medyada sert açıklamalarda bulundu. Bir...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Tırnağınızdaki işaret nadir hastalığa yakalanacağınız anlamına geliyor

Tırnaklarınızda bulunan beyaz çizgilerin böbrek kanseriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, tırnakların üzerinde bulunan silik çizgilerin cilt ve göz kanseri dahil kanserin habercisi olduğu ortaya çıktı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR