Karşıyaka’da geçmişin izleri siliniyor...
22 Mart, 2021Geçmiş dönem İzmir’de en sorunlu ilçelerin başında şüphesiz ki Karşıyaka geliyordu. Bir önceki Başkanın yatırımlarla ilgili ciddi anlamda bir katkı ortaya koyamayıp, üstüne devasa bir borç bırakması, Karşıyaka Belediyesini iş yapamaz hale getirmişti.
O dönem Karşıyaka, yapılması gereken ancak yapılamayan hizmetlerle değil, Başkanın kişisel meseleleriyle ve Belediyenin borçlarıyla anılıyordu. Maalesef o dönemden bugüne kötü bir miras bırakıldı.
31 Mart 2019’da seçilen ve görevi devralan CHP’li Dr. Cemil Tugay’ın en büyük sorunlarından birisi de bu kötü mirasla mücadele etmek oldu.
Hakkını teslim etmek gerekir ki Başkan Tugay, yaklaşık 2 yıldır Belediyeyi toparlamaya çalışıyor. Ciddi miktarda borç ödedi ve Belediyeyi daha işlevsel bir hale getirmek için olağanüstü gayret sarf ediyor. Durum o kadar kötüydü ki, Belediye üzerinde yaklaşık 190 adet haciz bulunuyordu. Gelinen süreçte herhangi bir haciz dosyası kalmadı.
Peki, hizmetler ne durumda?
Karşıyaka’da özellikle kentsel dönüşüm konusunda ciddi çalışmalar ortaya koyuluyor. Belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu. Deprem sonrası birçok yapı inceleme altına alındı. Riski yapılar tespit edilip gerekli adımlar özenle atılıyor.
Pandemi sürecinde sağlık ve sosyal yardımlar konusunda da başarılı sınavlar veriliyor. Yardıma ihtiyacı olan çok sayıda insana ulaşılıyor ve imkanlar ölçüsünde destek sağlanıyor. Karşıyaka’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının kurduğu Karşıyaka Dayanışma Platformu aracılığıyla 22 Müzisyene 700 TL’lik destek sunuldu. Ayrıca kahveci esnafının ricası üzerine pandemi döneminde katı atık toplama bedellerinin su faturalarına yansıtılmaması kararı meclisten oy birliği geçti. 250 kıraathaneye 500’er TL nakdi yardım yapıldı.
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle geçtiğimiz Eylül ayında kurulan Karşıyaka Dayanışma Platformu, 140 günde yaklaşık 1 milyon 200 bin TL değerindeki ayni ve nakdi yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracılık etti.
Stat ve Hastane konusu
Karşıyaka’nın kangren haline dönüşen sorunlarının başında Stat ve Hastane geliyor. Yeni bir hastane yapılması için İktidar onayı gerekiyor. Başkan Tugay’ın bu konuda çabalarının olduğu aşikar ancak AKP İktidarının bu önemli soruna eğilmediği de ayrı bir tartışma konusu. Keza, stat konusu da çözülemeyen başlıca sorunlar arasında. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin İktidardan talebi olmasına rağmen henüz çözüme kavuşturulmuş değil.
Mevcut alt yapı ve üst yapı sorunlarına da yoğunlaşan Belediye, bir taraftan da sağlık ve eğitim olanaklarını arttırmanın çabası içerisinde. Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşların da mağdur olmaması için, hukuka uygun biçimde imar planları çalışması yapılıyor.
Karşıyaka’da başarılı işler yapılıyor. Geçmişe oranla çok daha derli toplu bir yönetim anlayışının olduğunu söylemek gerekir. Başarının çok daha artarak devam etmesi herkesin ortak temennisi. Sonuçta kazanan Karşıyaka halkı olacaktır..
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı Özgür Özel’e kalabilir
- Buca’da Görkem Duman farkı
- AKP Selçuk’u unutsun..
- Kreşleri kapatmak ne demek?
- Tunç Soyer’in miadı dolmadı mı?
- Konu kendi Belediyeleri olunca; AKP’li vekiller dut yemiş bülbüle dönüyor
- Biraz sabır... Cemil Başkan güzel işler yapacak
- Cemil Tugay’ın formülü doğru
- Bu davranış ayakta alkışlanır
- Cemil Tugay başarılı mı, başarısız mı?
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Justin Bieber Aleyna Tilki'yi Instagram'dan takip etti
Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Aleyna Tilki'yi dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber takibe aldı. Bieber'ın hamlesi, Tilki'nin seneler önceki sözlerini akıllara getirdi. Evl...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Tırnağınızdaki işaret nadir hastalığa yakalanacağınız anlamına geliyor
Tırnaklarınızda bulunan beyaz çizgilerin böbrek kanseriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, tırnakların üzerinde bulunan silik çizgilerin cilt ve göz kanseri dahil kanserin habercisi olduğu ortaya çıktı.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.