Yukarı
12

Mehmet Atak

Can kaybı?

17 Ağustos, 2024

   Sayesinde nefes alabildiğimiz, gölgesinde eğlenip dinlenebildiğimiz, şu kurak mevsimlerde biraz yağmurun sebebi olmasını umduğumuz, çocuğumuzun okul sırası, kurşun kalemi, oturduğumuz sandalye, hatta son nefesimizden sonra toprağa girerken içine sığdığımız bile son aracımız, ağaçlar ve onlardan oluşan Orman.

   Başta İzmir olmak üzere ülkemizin cennet köşeleri, bir süredir maalesef yanıyor.

   Yangın sebepleri, yetersiz söndürme ekipmanları, yetersiz söndürme elemanı kadrosu iddiaları, hatalı ağaç kullanımı vs. konular bundan önceki yıllardaki yangınlarda olduğu gibi üç gün bolca konuşulur ve unutulur. Onun için herkesin malumu olan bu konuları bu işin uzmanı! olan kişilere bırakıyorum.

   Beni en çok rahatsız eden bir konuyu yazayım. Genelde yangının üçüncü günü sönmeye yakın Ankara’dan yangınlara bakan! kişi bölgeye gelir ve kameraların karşısına geçer standart açıklamayı yapar: … yangında can kaybı olmaması en büyük tesellimiz…

   Can kaybı yokmuş.

   30 yıllık ağaç canlı değil mi? Duymuyor musun Can’ların feryatlarını? Yanan karınca, ona müzik yapan ağustos böceği can değil mi kardeşim? Toprağı havalandıran solucan, kemirgenleri yiyen yılan, eline kondu diye sevindiğin uğur böceği canlı değil de ne? Sevimli sincap, sevimsiz akrep, helikopter böceği, yavru domuz, rahmetli Barış abinin arkadaşı eşek ve bütün mahallenin topluca adını ezberlettiği Ayı’nın canını sen mi verdin de onlarınkini Can’dan saymıyorsun?

   Hadi ordan vicdansız.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Burcu Özberk tatile doymuyor

Yaz başında tatil için İspanya'ya ve İtalya'ya giden, ardından Yunanistan'ın gözde adası Mikanos'ta soluğu alan oyuncu Burcu Özberk bu kez rotayı Antalya'ya çevirdi. 'Muhteşem Yüzyıl', 'G...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Günde bir avuç fındık o hastalıktan koruyor!

Yeni bir araştırma, günde sadece 30 gram kuruyemiş tüketmenin bunama riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. İspanyol ve Portekizli bilim insanlarından oluşan ekip, bu bulguya Birleşik Krallık'taki 50 binden fazla kişinin yedi yıllık verilerini inceleyerek ulaştı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR